top of page

“Ei vain klassista”

Duo Primadonnat käyttää viulua sujuvasti eri musiikkigenreissä.

Piia Kristiinan ja Annukka Nevalaisen bändi Duo Primadonnat on saavuttanut menestystä eri kuorojen ja koulujen keskuudessa kappaleellaan Joulun taikametsä.

Milla Zuev

22.11.2023

– Julkaisimme kappaleen ensimmäistä kertaa jouluna 2021 Spotifyssä englanninkielisenä versiona, nimellä My Magical Christmas Tree. Solistina loistaa Voice of Finlandistakin tuttu Gilber K. Teimme Gilbertin kanssa kappaleesta myös musiikkivideon YouTubeen. Meistä tuntui, että kappale sopii laulettavaksi kuoroille ja aivan kaikille, joten tästä on tehty myös kuorosovitus neliääniselle sekakuorolle. Koululaiskuorot laulavat toki yksiäänisenä, Piia Kristiina selittää.

Alun perin Duo Primadonnat suunnitteli nuottien kustantamista Sulasol-nuottikustantamon kautta, joka olisi ollut velvollinen markkinoimaan sitä Suomen eri kuoroille. Kuitenkin Sulasol olisi ottanut ison siivun rahaa nuottien myynnistä.

– Päätimme tarjota kappaletta ilman kustantamista harrastajille, kuoroille, kouluille ja soitonopettajille, joilta saamme palautteenkin saman tien, Piia Kristiina kertoo.

– Etenkin alakoulujen musiikinopettajat ovat olleet todella innoissaan tästä, Kolarista Kotkaan asti. He ovat tyytyväisiä saadessaan ilmaiseksi uuden joululaulun nuotin. Toki heidän täytyy tehdä Teostolle ilmoitus kappaleen esittämisestä julkisesti esimerkiksi joulujuhlassa. Musiikin tekijöille on tärkeää, että kappaletta esitetään, koska sitä kautta se leviää, Piia Kristiina selittää.

Toivoa täynnä

– Toiveikas, lämminhenkinen ja duurissa, Piia Kristiina ja Annukka Nevalainen kuvailevat kappaletta.
Monesti joululaulut ovat Piia Kristiinan mukaan mollivoittoisia, melankolisia, vakavia ja haikeita.

– Tämä on jenkkityylisempi: viihteellinen ja pehmeä, tunnelmallinen ja täynnä joulun taikaa, toivoa ja lapsen uskoa, Piia Kristiina kuvailee.

Uskonnollisia viittauksia kappaleessa ei juuri ole, vaan se rakentuu joulun taikametsän ympärille.
– Olemme saaneet palautetta, että jopa koko joulujuhlan voisi rakentaa Joulun taikametsän ympärille, Piia Kristiina ja Annukka Nevalainen kertovat.

Kappale kertoo lapsen uskosta – taikakuusesta joulun taikametsässä.

Joulun taikametsää keikoilla

Duo Primadonnat soittaa kappaletta myös itse keikoillaan joulun alla niin instrumentaalina kuin solistin kanssakin.

– Olemme esittäneet kappaletta joulun ajan keikoillamme niin kauppakeskuksissa kuin yritystapahtumissakin. Ensi jouluksi ajattelimme tehdä tästä myös suomenkielisen julkaisun yhdessä laulaja-lauluntekijä Pamela Kilpeläisen kanssa, Nevalainen ja Piia Kristiina kertovat.

Tänä vuonna Duo Primadonnilta on syntynyt kolme valmista kappaletta, ja yhteensä omia kappaleita heillä on 25, joista osa on jonossa julkaistaviksi. Duolla on jatkuva palo tehdä uutta musiikkia.

– Pääsin juuri Suomen Musiikintekijöihin, Piia Kristiina kertoo.

– Järjestön kautta voin hakea mentorointistipendiä ja pääsen verkostoitumaan muiden musiikintekijöiden kanssa, sekä erilaisiin koulutuksiin - eteenpäin säveltäjyydessä.

Duo Primadonnat on esiintynyt Hervannassa paljon, esimerkiksi Hervanta-viikolla konsertissa Hervannan kirjastossa sekä Duossa Hervannan 50-vuotisjuhlissa.

– Nämä olivat todella hienoja keikkoja. Joulun alla esiinnymme esimerkiksi Ilveksen iloisessä itsenäisyysjuhlassa, Outokummussa jatsahtavassa joulukonsertissa, Pirkkalan yrittäjien juhlassa sekä erilaisissa yritystilaisuuksissa.

Duo kertoo kasvattavansa repertuaariaan jatkuvasti. Molempien naisten musiikkimaku on laaja, mikä näkyy musiikissakin.

– Innostumme niin metallista, popista kuin klassisesta musiikistakin. Viulu ei mielestämme ole ainoastaan klassisen musiikin väline, vaan taipuu moneen musiikkityyliin, Piia Kristiina selittää.

Ensi vuonna Duon suunnitelmissa on julkaista uusia kappaleita – ja he suunnittelevat levyn tekemistä.

bottom of page