top of page

Tampereen Eteläinen seurakunta avasi ovensa kaikille pareille

5.12.2023

Tampereen Eteläisen seurakunnan seurakuntaneuvosto teki torstai-iltana 30.11. päätöksen avata tilansa kaikille pareille, myös samaa sukupuolta oleville. Nyt siis kaikki Tampereen evankelis-luterilaisten suomenkielisten seurakuntien kirkot ovat avoinna kaikille pareille.

Image-empty-state.png

Nyt myös Hervannan kirkon ovet ovat auki avioliittoon siunaamista varten kaikille pareille.

Koko maailma edustettuna

5.12.2023

Hervannassa toimiva Naistari on kohtaamispaikka erityisesti maahan muuttaneille naisille, mutta Naistarilla käy myös jonkin verran suomalaisia. Naistarin työntekijöiden Mervi Lepistön ja Katja Jättelän mukaan kävijöitä riittää lähes jokaiselta mantereelta.

Image-empty-state.png

Naistarille saa tulla pienellä kynnyksellä. Naistarilla autetaan arkipäivän asioissa, mutta paikalle saa tulla myös vain keskustelemaan ja juomaan kupin kahvia. Oikealla Katja Jättelä.

Mahdollistavaa vapaaehtoistoimintaa kaikille

5.12.2023

Hervannassa toimivan YSTI ry:n eli Yhdessä Selviytymisen Tuen alla toimii kolme eri tavalla Hervantaa elävöittävää osastoa, Verkko, Toimela ja Täky. Ysti ry on toiminut jo yli 30 vuoden ajan.

Image-empty-state.png

Kuvassa alimmaisena Täkyn asiakastyön koordinaattori Milla Saarinen, keskimmäisenä Verkon vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Tiina Virnes ja ylimpänä Toimelan vapaaehtois- ja perhetoiminnan koordinaattori Vilma Laaksovuori.

Cessna 206 nähtävillä Duon keskusaukiolla

5.11.2023

Duon kauppakeskuksen keskusaukiolle tuotiin upea Cessna 206-lentokone perjantaina 1.12.

Image-empty-state.png

Cessna 206 on ollut mukana monissa humanitaarisissa avustustehtävissä.

Hervannan Meriittitiili 2023 Mikko Närhille

29.11.2023

Hervannan Meriittitiili 2023 on päätetty luovuttaa toimittaja, tietokirjailija ja yrittäjä Mikko Närhille, joka on monin tavoin toiminut Hervannan ja hervantalaisten hyväksi vuosikymmenien ajan 1980-luvulta alkaen.

Image-empty-state.png

Mikko Närhi vastaanotti meriittitiilen Hervannan tiedotusyhdistyksen puheenjohtaja Petri Pekkolalta. Kuva: Milla Zuev

Tampere palkitsi ansioituneita muiden hyväksi työtä tehneitä

29.11.2023

Tampereen kaupunki on palkinnut vuodesta 2015 saakka tamperelaisia, jotka ovat toimineet muiden hyväksi erityisen ansiokkaasti.

Image-empty-state.png

Vuoden Vapaaehtoisena palkittiin Sirpa Koivu Hervannasta, Vuoden Aikuisena SPR:n Nuorten turvatalo ja Hyvä haltija -kunniamaininnalla Jyrki Kiviniemi.

Joulumyynti Pikku Päivänpaisteessa

29.11.2023

– Lähes kaikki täällä on kierrätysmateriaalista tehtyä. Materiaaleja olemme saaneet Nextiilistä ja kirpputoreilta, kuvailee Päivi Korteniemi Ompelupuoti Pikku Päivänpaisteen joulumyyntiä.

Image-empty-state.png

Ompelupuoti Pikku Päivänpaisteessa lähes kaikki joulumyyntituotteet on tehty kierrätysmateriaalista.

GoGo Hervanta juhlii syntymäpäiviään - ja tulevaa sukupolvenvaihdosta

29.11.2023

GoGo Hervanta on ryhmäliikuntavastaava Vuokko Kronqvistin mukaan “all inclusive -kuntosali.” Yhdellä maksulla saa käyttöönsä niin monipuoliset ryhmäliikuntatunnit kuin kuntosalilaitteetkin. Toimitusjohtaja Taru Vähätalon ja Kronqvistin mukaan GoGo Hervanta on myös niin sanotun liikuntaperheen lempilapsi.

Image-empty-state.png

GoGo Hervannassa tehdään sukupolvenvaihdosta ja juhlitaan syntymäpäivää. Kuvassa Taru Vähätalo ja Vuokko Kronqvist.

K-Market Annalassa ja Lukonmäessä aloitti uusi kauppias

29.11.2023

– Alku on ollut pientä hullunmyllyä, mutta minulla on hyvät ihmiset töissä, mikä auttaa hyvin pääsemään vauhtiin, kuvailee marraskuun alussa K-Market Lukonmäen ja K-Market Annalan kauppiaana aloittanut Markus Tuomi. Lukonmäen ja Annalan lisäksi Tuomi toimii kauppiaana Kalkun K-Marketissa.

Image-empty-state.png

Markus Tuomi on K-Market Lukonmäen ja Annalan uusi kauppias.

Päivitys työtaistelun vaikutuksista Nysse-liikenteeseen

22.11.2023

Lakko vaikuttaa Nysse-liikenteessä torstaista 23.11.2023 alkaen klo 02:00 ja päättyen perjantaina 24.11. klo 01:59. Torstaina ennen klo 02:00 lähtevät vuorot ajetaan vielä päätepysäkilleen. Perjantaina liikennöinti käynnistyy klo 03:45.

Image-empty-state.png

Alun perin Tampereen Ratikkaa ja TKL:n bussilinjoja koskenut poliittinen lakko laajenee koskemaan myös yksityisiä liikennöitsijöitä. Lakon laajeneminen tarkoittaa, että ratikkaliikenteen lisäksi koko Nysse-alueen bussiliikenne pysähtyy torstaina 23.11.

Postin palvelut muuttuvat Hervannassa, eivät lopu kokonaan

22.11.2023

Hervannan täydet postipalvelut loppuvat 30.11., jolloin Lindforsinkatu 2:ssa toiminut K-Market lopettaa toimintansa. K-Market loppuu, sillä uusi sille tarjottu vuokrasopimus olisi ollut kaupalle liian lyhyt. Kiinteistö, jossa vielä tällä hetkellä toimivat Osuuspankin konttori, K-Market Lindforsinkatu ja R-kioski on tällä hetkellä varattu kaavoitusohjelmassa täydennysrakentamiselle ja määritelty asemakaavoitusohjelmakohteeksi.

Image-empty-state.png

Tähän saakka hervantalaiset ovat saaneet täydet postipalvelut Lindforsinkadun K-Marketista. 30.11. alkaen kauppa lopettaa toimintansa vuokrasopimuksen päättyessä, jolloin myös postipalvelut toteutetaan jatkossa uudella tavalla.

Vuoden Yrittäjiä yhdistää yrittäjähenkisyys ja ahkeruus

22.11.2023

Hervannan, Kaukajärven, Nekalan-Koivistonkylän ja Sammon Vuoden Yrittäjät palkittiin yrittäjäjuhlassa juhlatalo Hovissa perjantaina 10.11. Vuoden Yrittäjät ovat kaikki eri toimialoilta ja ja eri tavoin menestyneitä, mutta heitä yhdistää rakkaus ja palo omaa työtään kohtaan.

Image-empty-state.png

Hervannan Vuoden Yrittäjä Tommi Pollari on koneistusalalla.

“Ei vain klassista”

22.11.2023

Piia Kristiinan ja Annukka Nevalaisen bändi Duo Primadonnat on saavuttanut menestystä eri kuorojen ja koulujen keskuudessa kappaleellaan Joulun taikametsä.

Image-empty-state.png

Duo Primadonnat käyttää viulua sujuvasti eri musiikkigenreissä.

Kuusi taloyhtiötä rakennutti yhteistyössä 30 sähköautojen latauspaikkaa

15.11.2023

Kesäkuussa yhteispysäköintialueella Lindforsinkatu 17 B alkaneet kaivu- ja asennustyöt valmistuivat lokakuun lopussa. Taloyhtiöissä puheenjohtajat huokasivat helpotuksesta. Urakka oli saatu maaliin aikataulussa ja suhteellisen vähin ongelmin.

Image-empty-state.png

Uusien latauspaikkojen kaivutöitä tehtiin keskellä kesää.

Pia Piirainen Kartanon Puhtauspalveluiden toimitusjohtajaksi

15.11.2023

Pia Piirainen nimitettiin marraskuun alussa Kartanon Puhtauspalveluiden toimitusjohtajaksi.

Image-empty-state.png

Pia Piiraisen visiona on tuoda firmaa vuoteen 2023 monin keinoin.

Kun kotia ei ole

15.11.2023

Koti ei ole kaikille itsestäänselvyys. Monenlaiset elämän haasteet voivat johtaa tilanteeseen, jossa kotia ei syystä tai toisesta enää ole. Tällöin apu ja jatkoon ohjaus voi löytyä Hervannasta Tampereen asumispäivystyksestä ja asumisyksiköistä, TASTUsta.

Image-empty-state.png

Väkipyöränkadulla Hervannassa sijaitseva Tampereen asumispäivystys ja asumisyksiköt on matalan kynnyksen paikka tulla silloin kun kotia ei ole.

Sorin Sirkuksen Kaila-joulushow on hieno spektaakkeli - ”Tämä on hienoin laji, mitä on”

15.11.2023

Sorin Sirkuksen mukaan joulushow tulee olemaan visuaalista tykitystä, mukaansatempaavia rytmejä sekä nuorten esiintyjien energiaa, iloa ja taitoa. Esitys kestää noin kaksi tuntia sisältäen väliajan.

Image-empty-state.png

Sorin Sirkuksen tämänvuotinen Kaila-joulushow saa ensi-iltansa marraskuussa 2023. Näytöksiä sirkukseen on tulossa yhteensä 21, joista kaksi on jo ennakkoon loppuunmyytyjä.

Suruliputus Martti Ahtisaaren muistolle 10.11.2023

9.11.2023

Tampereen kaupunki suruliputtaa presidentti Martti Ahtisaaren hautajaispäivänä perjantaina 10.11.2023.

Image-empty-state.png

Martti Ahtisaari oli Suomen tasavallan kymmenes presidentti vuosina 1994 - 2000.

Zarillo täytti 25 vuotta

8.11.2023

Suosittu ravintolaketju Zarillo Western & Tex Mex juhlisti 25-vuotispäiväänsä tiistaina 7.11.

Image-empty-state.png

Jörg Widmann on ylpeä Zarillon ensimmäisestä neljännesvuosisadasta.

Menestynyt Hervanta -seminaarissa oli nimekkäitä vieraita

8.11.2023

Hervannan tiedotusyhdistys järjesti maanantaina 6.11. kello 10–12 Menestynyt Hervanta -seminaarin, jossa pohdittiin kaupunkirakentamisen menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta, Hervannan menestystä ainutlaatuisena kaupunginosana sekä myös tekoälyn ja digiajan palveluiden mahdollisuuksia ja potentiaalisia uhkia.

Image-empty-state.png

Seminaarin juonsi Jaakko Loikkanen. Keskustelemassa olivat Aleksi Neuvonen, Anna-Kaisa Ikonen, Elina Hiltunen ja Petri Tavilampi.

bottom of page