top of page

Asukasillassa puhuttivat koulutus, katujen kunnossapito ja joukkoliikenne

27.9.2023

Etelä-Hervannan koululla järjestettiin 25.9. Tamperelaisten ilta, jossa hervantalaiset ja muualta paikalle tulleet esittivät kysymyksiä koskien Hervantaa ja koko kaupunkia. Tapahtuma oli osa asukasiltojen sarjaa, jossa Tampereen päättäjät käyvät erityisesti uusissa kohteissa kuulemassa asuinalueiden asukkaiden mielipiteitä.

Image-empty-state.png

Asukasillassa asukkaiden kysymyksiin olivat vastaamassa apulaispormestarit Ilkka Sasi, Pekka Salmi ja Matti Helimo sekä pormestari Kalervo Kummola. Tilaisuuden juonsi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Ilmari Nurminen.

Lukiolaiset vierailivat Simucubella

27.9.2023

Tampereen Teknillisen lukion opiskelijaryhmä pääsi tutustumaan Simucube-ajosimulaattoreihin ja niiden laitteita suunnittelevaan Cranite Devices -yritykseen perjantaina 22.9. Vierailu oli osa historiaa ja nykyisyyttä tekniikkaan yhdistävää opintojaksoa.

Image-empty-state.png

Reem Abou Kers ja Ella-Kerttu Pekkola pääsivät kokeilemaan ajosimulaattoria.

Duon upouusi Normal veti avajaispäivänään asiakkaita jonoksi asti

27.9.2023

Duon uusin tulokas Normal avattiin torstaina 21. Syyskuuta kello kymmeneltä aamulla. Avajaishumua oli todistamassa asiakkaita jonona lähes ulko-oville saakka; ensimmäiset innokkaat olivat olleet paikalla jo aamukahdeksasta lähtien. Kaikesta huomasi, että tulokas oli odotettu.

Image-empty-state.png

Myyjä Tsekku Miettinen, myymäläpäällikkö Anniina Toropainen ja meikkivastaava Sara Pirhonen toivottavat asiakkaat tervetulleiksi uutuutta kiiltävään Duon Normaliin.

Vauvan päivää vietetään perjantaina Hämeenpuistossa Vauvabaanan merkeissä

27.9.2023

Vauvan päivää vietetään jälleen perjantaina 29.9. Vauvan päivä on valtakunnallinen, VauvaSuomi ry:n alulle laittama päivä, jonka tarkoitus on nostaa vauvat ja vauvaperheet esiin yhteiskunnassa. Sitä vietetään joka vuosi syyskuun viimeisenä perjantaina.

Image-empty-state.png

Lastenkulttuurikeskus Rullassa Vauvan päivää juhlitaan koko viikko, kertoo Merja Kostamovaara.

Hallilan skeittipaikka uudistettiin – ainutlaatuinen ramppi kutsuu lautailijoita

20.9.2023

Pehkusuonkatu 6:n uudistettu skeittipaikka kutsuu rullalautailijoita uutuuttaan kiiltävänä.

Image-empty-state.png

Hallilaan rakennettiin ramppi, jollaista ei ole muilla Tampereen skeittipaikoilla. Hallilan uusi skeittipaikka on avoin kaikille. Se palvelee hyvin erityisesti Hallilassa ja Hervannassa asuvia. Hervannassa omaa skeittipaikkaa ei ole.

Arjuska, Hervannan vanhin pubi ja palveluyritys

20.9.2023

Arjuska, Hervannan vanhin palveluyritys on toiminut vuoden 1977 toukokuusta saakka. Runsaan kanta-asiakaskunnan suosima anniskeluravintola sijaitsee Teekkarinkadulla. Yritystoiminta Hervannassa alkoi vuonna 1975 Hämypirtti-ravintolana.

Image-empty-state.png

Anne Laurila toivoo tyttärestään Irenestä jatkajaa perheyritykselle.

Frameryn työntekijät olivat päivän vapaaehtoisina Ysti ry:llä

20.9.2023

Yhdessä selviytymisen tuki ry osallistui torstaina 15.9. Auttamisen tori Commu -sovelluksen kautta hyväntekeväisyystempaukseen, joka haastaa yrityksiä lahjoittamaan työntekijöidensä aikaa vapaaehtoistoimintaan.

Image-empty-state.png

Lotta Kinnuselle vanhusten auttaminen on tärkeää myös henkilökohtaisista syistä.

Herwoodfest nuorilta nuorille

20.9.2023

Herwoodfest järjestettiin Muusan aukiolla Hervannassa lauantaina 16.9.2023.

Image-empty-state.png

Ares on nousussa oleva räppäri.

”Meidän terveysasemaamme ei saa lakkauttaa” - Kaukajärven terveysaseman tulevaisuus on vaakalaudalla

14.9.2023

Kaukajärveläisiä on tyrmistyttänyt oman terveysaseman joutuminen Pirhan suunnittelemalle lakkautuslistalle. Vaikka aikajänne ilmoitettuun tavoitevuoteen 2035 on pitkä, kaukajärveläisten mielestä suunnitelman tekijät eivät tunne tosiasioita: väkimäärää, ikärakennetta, palvelujen tarvetta. Eikä palvelujen paikaksi osoitetun Hervannan terveysaseman uskota voivat hoitaa entisten 27 000 asukkaan lisäksi liki 15 000 kaukajärveläisen terveyspalveluita.

Image-empty-state.png

Kaukajärviseuran edustajat aikovat mennä Kaupin kampuksen yleisötilaisuuteen kertomaan näkemyksensä asuinalueensa terveyspalvelujen tarpeesta. Kuvassa seuran hallituksen jäseniä: Eeva Mäkelä (vas.), Marjatta Hyvärinen, Pia Vastamäki ja Armi Jauhojärvi.

Teekkarikuoro ilahduttaa taideratikassa torstaina

14.9.2023

Viime vuonna taideratikassa päästiin nauttimaan ensimmäistä kertaa myös lyhyistä pop-up-esityksistä, joita nähtiin viiden kuukauden ajan.

Image-empty-state.png

Tampereen taideratikassa nähdään syksyllä yllättäviä pop-up-esityksiä. Tällä hetkellä taideratikan kyljissä on Tomi Ivalon teos Matkalla järvien välissä.

Lintupuiston tulva on ohi

14.9.2023

Lintupuiston leikkipuistossa tulvi elokuussa.

Image-empty-state.png

Lintupuistossa rikkoutuneen vesiputken aiheuttama tulva osui yhteen elokuun rankkasateiden kanssa. Kuva: Saara Lindroos

Suolijärven ulkokuntoilupaikka sai uudet laitteet tänä kesänä

14.9.2023

Suolijärven uimarannan ulkokuntopaikan vanhat siniset metallirunkoiset välineet saivat lähdön kesällä. Uudet laitteet asennettiin paikoilleen elokuussa.

Image-empty-state.png

Suolijärven uimarannan kuntoilupaikka peruskorjattiin kesällä.

Hervanta 50 v

Pääjuhlan avaussanat 3.9.2023

Pormestari Kalervo Kummola

6.9.2023


Arvoisat juhlavieraat, hyvät hervantalaiset,

On ilo olla täällä kanssanne tänään, kun juhlimme Hervannan viisikymmenvuotista taivalta.
Hervanta on enemmän kuin vain kaupunginosa – se on tarina sitoutumisesta, yhteisöstä ja
kehityksestä.
Hervanta on saanut alkunsa 60-luvulla. Idea Hervannasta lähti siitä, kun valtio pyysi
Tampereenkaupunkia varaamaan alueen yliopistokampusta varten.

Image-empty-state.png

Onnittelut vielä kerran Hervannalle näistä upeista viidestäkymmenestä vuodesta!

Yllätyskukat Sirpa Koivulle kesken pääjuhlaa

6.9.2023
”Vaikka paljon tehdään yhdessä, meillä on täällä Hervannassa yksi ylitse muiden, joka varmistaa aina toiminnan etenemisen ja onnistumisen.”

Suunnilleen näin aloitti juontonsa Hervannan Tiedotusyhdistyksen puheenjohtaja Petri Pekkola Hervannan 50-juhlaviikon pääjuhlassa Hervannan vapaa-aikakeskuksessa sunnuntaina - heti pormestari Kalervo Kummolan juhlapuheen jälkeen.

Tarkoitus oli yllättää juhlavuoden ja -juhlaviikon ideoijana, suunnittelijana ja tapahtumien koordinoijana ahkeroinut Sirpa Koivu lämpimillä kiitoksilla ja kukkasilla.

Ja taisi yllätys onnistuakin:

"Olisit voinut sen verran etukäteen sanoa, että olisin tukkani kammannut", hän hieman nurisi kukituksen jälkeen.

Sirpan johdolla, yhteistyössä eri toimijoiden kanssa, näistä juhlista on muotoutunut koko viikon tapahtuma. Hervantalaiset yhdistykset, Tampereen kaupungin kulttuuritoimi ja Kauppakeskus Duo ovat olleet mukana järjestelyissä.

Sirpa Koivu on myös kävelevä Hervanta-tietopankki. Juhlavuoden kunniaksi hän on kaivanut sieltä aineistoaan ja kirjoittanut Hervannan Sanomiin lukuisia juttuja Hervannan historiasta ja monia henkilökuvia hervantalaisista asukkaista 50 vuoden ajalta.

Nyt juhlien järjestelyissä mukana olleet yhteistyökumppanit ovat yhtä mieltä siitä, että ilman Sirpan pyyteetöntä työtä ja valtavaa innostusta Hervannan monet tapahtumat, Hervannan historiasta, elämänmenosta ja ihmisistä kertovat kirjat, lehtikirjoitukset, valokuvat ja videot olisivat jääneet toteutumatta. Ja muutamat yhdistyksetkin kenties perustamatta.

Image-empty-state.png

Yhteistyökumppaneiden mielestä Sirpa Koivu on saanut aikaan valtavasti hervantalaisen yhteisöllisyyden ja identiteetin luojana vuosikymmenten aikana - omasta innostuksesta, voimiaan säästämättä, itsestään numeroa tekemättä.

Pohjoisakselin valmistuminen viivästyy vuosilla

6.9.2023

Hervannan pohjoisakselin rakentaminen viivästyy jopa muutamalla vuodella. Kaikki alueen asuinkerrostalot ovat uusimman aikataulun mukaan valmiita todennäköisesti vuoteen 2033 mennessä.
2 000 asukkaalle suunnitellun alueen viivästyminen johtuu rakennusalan vaikeuksista.
Skanska vetäytyi kesällä hankkeistaan asuntomarkkinoiden vaikean tilanteen vuoksi. Asunnot eivät mene kaupaksi.
Tampereen asunto- ja kiinteistölautakunta päätti antaa Skanskalle varatut tontit Hartelan rakennettaviksi.
Hartelan ensimmäinen rakennus osoitteessa Aasianpiha 1 on jo harjakorkeudessa. Viisikerroksisessa talossa on 28 kestävän kehityksen mukaista vuokrakotia.
Suunnitteilla Hartelalla on noin kuusi uutta asuinkerrostaloa sekä talojen yhteinen pysäköintirakennus. Niiden rakentamisen aikataulusta ei ole tietoa.

Image-empty-state.png

Hervannan pohjoisakselin rakentaminen viivästyy jopa muutamalla vuodella.

Karjala-seura ja kansallispuvut

30.8.2023

Erilaisia loistokkaita karjalaisia kansallispukuja pääsee näkemään tänään keskiviikkona Hervannan kirjastolla, kun Karjala-seura esittelee toimintaansa ja perinneasuja.

Image-empty-state.png

Harri Lundinin vaimon päällä nähdään korea inkeriläispuku.

Syksy kutsuu sieneen

30.8.2023

Syksy kutsuu katselemaan kaunista, värit päällensä pukevaa luontoa vaikkapa kävelylle lähimetsään. Syksyn alussa myös metsäsienet alkavat olla parhaimmillaan. Kävelyretkelle voikin lähteä sienikorin kanssa. Mutta mitä sienestyksestä kannattaa tietää? Sieniä ei nimittäin kannata poimia, ellei ole varma siitä, että tunnistaa ne.

Image-empty-state.png

Tuomas Lilleberg järjestää sieniretkiä Hervannan ja Lukonmäen alueilla, esimerkiksi 16.9. klo 12 - 14.45.

Hervanta ennen Hervantaa – elämää Ahvenusjärven majalla

30.8.2023

Alkoiko Hervannan tarina vasta 50 vuotta sitten? Jo aikaisemminkin Hervannassa on asuttu, eletty, ja esimerkiksi pidetty Ahvenisjärven rannassa Ahvenusjärven majaa. Raija Vesterisen perhe yrittäjänä isä Vilho Vesterinen muutti majalle ja ryhtyi pitämään siellä ulkoilumajaa vuonna 1966.

Image-empty-state.png

Raija Vesterinen kahvilatyössä.

Hervanta 50 vuotta sitten

23.8.2023

Nyky-Hervannassa toteutuu paljon siitä, millaiseksi Hervanta alun perin 1960-luvulla käynnistyneissä suunnitelmissa ajateltiin: meillä on paitsi korkeatasoinen teknillinen yliopisto, runsaasti niin pientalo- kuin kerrostaloasutustakin sekä vilkas keskusta ja liikekeskus. Hervannassa ovat yhtä aikaa lähellä tehokas palveluverkko kuin luontokin. Uusimpia parannuksia on ratikan tulo Hervantaan – näin omavaraiseksi tytärkaupungiksi ajateltu Hervanta on entistä paremmin yhteydessä myös Tampereen keskustan palveluihin.

Image-empty-state.png

Juhlavuosi: Nyky-Hervannassa historia ja nykyisyys yhdistyvät. Hervannan liikekeskus 1990-luvulla. Kuva teoksesta Hervanta ja tulevaisuus 1998.

Tiitu Takalo kuvaa itselleen tärkeitä asioita

23.8.2023

Moninkertaisesti palkitun sarjakuvataiteilija Tiitu Takalon ura on jatkunut jo kaksikymmentä vuotta. Hänen ensimmäinen oma sarjakuva-albuminsa Tyhmä tyttö ilmestyi 2004. Matkalle mahtuu yksitoista teosta, lukuisia julkaisuja antologoissa ja lehdissä.

Image-empty-state.png

Sarjakuvataiteilija Tiitu Takalo työhuoneellaan. Kuva: Emilia Anundi

bottom of page