top of page

Pian voit nousta Hervannassa Raitakyljenkukkulalle

22.3.2023

Kadunnimitoimikunta päätti 15. helmikuuta pidetyssä kokouksessa nimetä kävelyn ja pyöräilyn yhteyden, polun ja mäen Ahvenisjärven ympäristössä.
Aineistot ovat nähtävänä 30. maaliskuuta 2023 saakka internetissä osoitteessa www.tampere.fi/ilmoitustaulu sekä Tampereen kaupungin palvelupisteessä, Frenckellinaukio 2 B.
Nimeämispyynnön esitti ProHervanta-verkosto, koska Ahvenispuistossa oleva, runsaasti käytetty jalankulun ja pyöräilyn yhteys oli ilman nimeä. Toimikunta päätti samalla nimetä myös järven eteläpuolella olevan polkuyhteyden ja kukkulan.
Ahvenisjärven pohjoispuolella oleva kevyen liikenteen reitti nimettiin Ahvenispuistonraitiksi. Nimi korostaa Ahvenisjärven ympärillä olevaa yli seitsemän hehtaarin kokoista Ahvenispuiston virkistysaluetta.
Ahvenisjärven eteläpuolella rantaa myötäilevä polkuyhteys nimettiin nimellä Ahvenisjärvenpolku. Järven eteläpuolella oleva kukkula nimettiin nimellä Raitakyljenkukkula. Nimi juontaa juurensa ahveneen, jota on ulkonäkönsä vuoksi kutsuttu myös raitakyljeksi. Kukkulan nimellä halutaan tuoda esille tämä ahvenen synonyymi.
Mahdolliset mielipiteet valmisteilla olevista kaava-asioista tulee toimittaa nähtävilläoloaikana os. Tampereen kaupunki, kirjaamo, PL 487, 33101 Tampere, käyntiosoite Frenckellinaukio 2 B, tai sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@tampere.fi, mielipiteessä tulee mainita asian suluissa oleva diaarinumero (TRE:1504/10.01.02/2023).
Lopullisen päätöksen nimistä tekee yhdyskuntalautakunta kevään aikana. Sen jälkeen uudet nimet lisätään muun muassa sähköisiin karttoihin.

Image-empty-state.png

Ahvenisjärven pohjoispuolella oleva oranssilla korostettu kävelyn ja pyöräilyn yhteys esitetään nimettäväksi nimellä Ahvenispuistonraitti. Ahvenisjärven eteläpuolella oleva sinivioletilla korostettu polku esitetään nimettäväksi nimellä Ahvenisjärvenpolku. Järven eteläpuolella oleva ruskealla katkoviivalla korostettu mäki esitetään nimettäväksi nimellä Raitakyljenkukkula. Lähde: Tampereen kaupunki

Hervannan ratikkavarikkoa laajennetaan

22.3.2023

Hervannan ratikkavarikkoa on tarpeen laajentaa, mikäli Pirkkala–Linnainmaa -raitiotien rakentaminen toteutuu. Raideliikenteen lisääntyessä uusilla rataosuuksilla tarvitaan lisää vaunuja.
Lisääntyvät vaunumäärät eivät kuitenkaan mahdu Hervannan nykyiselle varikolle.
Hervannan varikon laajentaminen sisältyy Pirkkala-Linnainmaa-raitiotien hankesuunnitelmaan. Tampereen ja Pirkkalan valtuustojen päätöksiä hankesuunnitelmasta odotetaan 24.4.2023. Silloin ratkaistaan, aletaanko Pirkkala-Linnainmaa-raitiotien toteuttamista suunnitella välittömästi hankesuunnitelman perään.
Tavoiteaikataulun mukaan toteutussuunnittelu valmistuisi syyskuussa 2024, jolloin rakentamispäätös voitaisiin tehdä lokakuussa 2024

Image-empty-state.png

Jo Hervannan varikkoa rakennettaessa varauduttiin raideliikenteen lisääntymisestä johtuviin laajentamistarpeisiin. Kuvituskuva

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tänään

22.3.2023

Kukin äänioikeutettu voi oman valintansa mukaan äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa joko kotimaassa tai ulkomailla.
Äänestyspaikalla tarvitset virallisen henkilöllisyystodistuksen, joka voi olla poliisin myöntämä henkilökortti, passi, ajokortti tai vastaava kuvallinen asiakirja.
Tämän lehden levikkialueella on kuusi ennakkoäänestyspaikkaa, koko kaupungissa yhteensä 22 paikkaa.

Image-empty-state.png

Testaa vaalikoneella kuka olisi sinulle sopiva ehdokas ja puolue?

Hervannan tekijä Pekka Paavola
ekka Paavola 1933-2023

22.3.2023

Hervannan perustamisen ja kiivaimman rakentamisen ajan Pekka Paavola toimi ensin kaupunginsihteerinä, sitten vuodesta 1969 lähtien kaupunginjohtajana.
Paavola oli lakimies ja seurasi tehtävässään Erkki Linfdforsia, jonka aikana Hervannan suunnittelu alkoi. Paavolalla olikin merkittävä rooli hankkeen toteuttamisessa.
Paavolan kaudella valmistuivat myös muun muassa Näsinneula, Särkänniemen huvipuisto ja Sara Hildénin taidemuseo. Kirjastotalo Metson rakentaminen alkoi, ja Sorsapuistoon suunniteltiin Tampere-taloa. Myös Tampere-Pirkkalan lentokenttä avattiin liikenteelle Paavolan kaudella.

Image-empty-state.png

Pekka Paavola puhui Hervannan Tiedotusyhdistys ry:n teettämän Hervanta-tunnuksen julkistamistilaisuudessa. Taustalla Hervannan Tiedotusyhdistyksen hallituksen jäsenet Hannu Salonen, Olli Kultalahti ja Tapio Tamminiemi.

Vuohenojalle ei ole näillä näkymin tulossa ratikkapysäkkiä

8.3.2023

Messukylän Omakotiyhdistys ja läheisten alueiden omakotiyhdistykset haluaisivat ratikkapysäkin Vuohenojalle. Pysäkkiä tuskin tulee. Tässä jutussa Nysseltä kerrotaan perustelut.

Image-empty-state.png

Vuohenojalle halutaan ratikkapysäkki, mutta näillä näkymin pysäkkiä ei tulla saamaan. Kuva: Pekka Ohtokangas

Tekstiilitkin pitää kierrättää – Vain puhdas tekstiili kiertää!

8.3.2023

Kodin tekstiilit on hyvä lajitella ennen kierrätykseen viemistä. Ehjät ja käyttökelpoiset tekstiilit kannattaa myydä tai lahjoittaa. Keräykseen voi tuoda tekstiilit, jotka ovat käyttökelvottomia tai rikkinäisiä, mutta puhtaita.

Image-empty-state.png

Uusi jäteasetus tiukentaa muun muassa yhdyskuntajätteen eli asumisesta ja siihen rinnastettavasta muusta toiminnasta syntyvän jätteen erilliskeräysvelvoitteita sekä kierrätystavoitteita asteittain.

Avoin koodi puuttuu vaalikoneiden ongelmallisuuteen

8.3.2023

Vaalikoneet näyttelevät isoa roolia suomalaisessa demokratiassa. Tutkimusten mukaan vaalikoneiden antamat suositukset painavat vaakakupissa yhtä paljon, kuin läheisen antama suositus. Vaalikoneet eivät kuitenkaan ole ongelmattomia.

Image-empty-state.png

Muotoilija Kalle Järvenpään ja vaalikonetutkija Veikko Isotalon avoimen lähdekoodin vaalikonealusta pyrkii ratkomaan vaalikoneiden yleisiä ongelmia. Kuvituskuva.

Suora eksymä pyöräalalle – EmiliaSport sai uuden omistajan

8.3.2023

Kaukajärvellä sijaitseva EmiliaSport vaihtoi hiljattain omistajaa. Uudella omistajalla Riku Tuppuraisella on suuria suunnitelmia kaupan suhteen.

Image-empty-state.png

Kun teollisuuden parista ei tahtonut löytyä Riku Tuppuraiselle kotoisaa paikkaa, päätti hän ryhtyä polkupyöräyrittäjäksi puolisonsa kanssa. Kuva: Pekka Ohtokangas

Pirkanmaa 23 -paikallispuolustusharjoitus alkaa maanantaina

3.3.2023

Panssariprikaatin johtama Pirkanmaa 23 -paikallispuolustusharjoitus kokoaa Puolustusvoimien joukkoja harjoittelemaan paikallispuolustusta sekä yhteistoimintaa Tampereen varuskunnan toimijoiden, viranomaisten ja muiden yhteistyötahojen kanssa 6.–10. maaliskuuta.

Image-empty-state.png

Pirkanmaa 23 -paikallispuolustusharjoituksen myötä myös Hervannassa ja Nekalassa näkyy puolustusvoimien joukkoja harjoittelemassa. Kuvituskuva.

Sähköpotkulautojen turvallisuusongelmat datan valossa – Muutoksia tulee varmasti

1.3.2023

Tampereella on saatu ensi kertaa tarkempaa tietoa sähköpotkulautaonnettomuuksien määristä ja vakavuudesta. Pirkanmaan hyvinvointialue analysoi kaikki Tampereen yliopistollisen sairaalan sairaskertomukset, joissa mainitaan sähköpotkulauta. Tampereen kaupungin tilauksesta tehty onnettomuuskertomusten tarkastelu kattoi ajanjakson 2019–2022.

Image-empty-state.png

Lääkäreiden kirjauksista saadut tilastot puhuvat karua kieltä sähköpotkulautojen turvallisuudesta.

Riina Kerppilästä uusi Hervannan Marttojen puheenjohtaja

1.3.2023

Hervannan Marttayhdistyksen vuosikokous valitsi yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi Riina Kerppilän, paljasjalkaisen hervantalaisen. Hän seuraa yhdeksän vuotta Marttoja luotsannutta Anne Seppästä.

Image-empty-state.png

Hervannan Marttojen uusi puheenjohtaja Riina Kerppilä (vas.) sai viestikapulan yhdeksän vuotta yhdistystä luotsanneelta Anne Seppäseltä.

Kaupunkiseikkailu valtasi koulun

1.3.2023

Monialaiset oppimiskokonaisuudet auttavat lapsia ja nuoria oppimaan ja hahmottamaan kokonaisuuksia. Ahvenisjärven koululla opittiin monta asiaa leikin varjolla.

Image-empty-state.png

Näytelmässä esiintyivät Lumi, Selina, Julius, Mimmi, Hulda ja Veikka. Kuvat: Pekka Ohtokangas

Aitous vie pitkälle

1.3.2023

Aito Säästöpankki teki viime vuonna kelpo tuloksen ja samalla Tampereen konttoreiden puikkoihin tarttui uusi paikallisjohtaja, Annamari Yläpoikelus.

Image-empty-state.png

Aito Säästöpankin paikallisjohtajat ovat olleet aktiivisesti mukana paikallisessa toiminnassa, ja samaan aikoo myös Annamari Yläpoikelus. Kuva: Pekka Ohtokangas

Lakko pysäyttää yli puolet linja-autoista

1.3.2023

Auto-, kuljetus- ja ahtausalan lakko on edennyt siihen pisteeseen, että tänään lakkoon menivät osa linja-autoalan henkilökunnasta.

Image-empty-state.png

Linja-autoalanlakko pysäyttää yli puolet Tampereen seudun linja-autoista. Kuva: Pekka Ohtokangas

Parempi kulttuuri auttamalla

22.2.2023

Commu tuo naapuriavun tähän päivään sovelluksen muodossa. Kyseessä on kuitenkin tarkoitus palauttaa ihmisten välinen yhteys ja auttamisen ilo.

Image-empty-state.png

Commun ohjelmistokehittäjä ja toimitusjohtaja Ronnie Nygren on asunut neljä vuotta Hervannassa, eikä hänellä ole mikään kiire pois Hervannasta. Kuva: Pekka Ohtokangas

Hernerokkaa ja politiikkaa – Viitanen ja Heinäluoma kävivät Hervannassa

22.2.2023

SDP:n kansanedustaja Pia Viitanen ja europarlamentaarikko Eero Heinäluoma olivat tavattavissa Hervannan K-Marketin edustalla maanantaina 20. helmikuuta. Vapaaehtoiset jakoivat hernerokkaa ja politiikot jakoivat karkkien lisäksi hetken aikaansa kuunnellakseen kansan huolia ja toiveita.

Image-empty-state.png

Eero Heinäluoma ja Pia Viitanen olivat tavattavissa Hervannassa. Sirpa Pirtanen ja Kirsti Ahlholm kävivät tenttaamassa politiikkoja. Kuva: Pekka Ohtokangas

Asukasyhdistystet haluaisivat ratikkapysäkin Vuohenojalle

22.2.2023

Ratikan vuonna 2014 hyväksyttyyn yleissuunnitelmaan sisältyi pysäkki Hervannan valtaväylän ja Messukyläntien risteykseen. Pysäkkiä ei kuitenkaan toteutettu ratikan ensimmäisessä vaiheessa. Perusteluksi päätökselle kerrottiin, ettei alueella ole riittävästi käyttäjiä ja ratikka kiihdyttää kyseisellä alueella vauhtia.

Image-empty-state.png

Alueiden asukkaita kokoontui 12.2. huiskuttamaan ratikoille. Kuva: Petri Tiaskorpi

Inflaation huippu lienee nähty, mutta vielä ei kannata huokaista helpotuksesta

22.2.2023

Maailma on mennyt vuoristorataa viime vuodet. Osuuspankki teki viime vuonna kelpo tuloksen, mutta varautuu nyt palaamaan takaisin normaaliin.

Image-empty-state.png

OP Kotien Mette Perälä, OP Tampereen Kirsi Välimäki ja Jani Vilpponen Osuuspankin komeilla portailla. Kuva: Pekka Ohtokangas

Päät paisuvat Nekalassa – ”Soitamme täydellistä musiikkia”

15.2.2023

Riffipohjaista pahoinvointirockia – eli monipuolista vaihtoehtorockia – soittava Ei Kiinnosta on keikalla 18.2. Varjobaarissa.

Image-empty-state.png

Ei Kiinnosta -yhtyeeseen kuuluvat kitaristi Sami Räty, rumpali Ville Minkkinen ja laulaja Ville Puurtinen. Kuvasta puuttuvat kitaristi Taneli Hanhisuo ja basisti Peetu Meriläinen. Kuva: Pekka Ohtokangas

Hyppääminen löytyi veljen kautta – Mäkihyppyä voi kokeilla lauantaina Hervannassa

15.2.2023

Aleksi ja Lauri Lankinen menivät mäkihyppymäille jo viisivuotiaina, isoveljensä Jarkko Lankisen mukana. Kuusivuotiaana pojat jo hyppäsivät ensimmäisen kerran.
Tampereen Pyrintö järjestää Hervannan mäillä tutustumistilaisuuden, jonne ovat tervetulleita niin nuoret kuin vanhemmatkin uteliaat.

Image-empty-state.png

Virpi Lankinen on kantanut poikiensa Laurin ja Aleksin suksia Hervannan rinteen portaita lukemattomia kertoja. Kuva: Pekka Ohtokangas

bottom of page