top of page

Vuoden taloyhtiöteko löytyi Hervannasta

15.5.2024

Hervannan Murole-taloyhtiössä kuultiin iloisia uutisia vuoden 2023 marraskuussa, kun Kiinteistöliitto Pirkanmaa Oy nimesi Hervannan Muroleen korjaushankkeen vuoden korjaushankkeeksi Pirkanmaalla.

Image-empty-state.png

Hervannan Muroleen kattoa koristavat nyt aurinkokennot. Kuvassa taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Veikko Lintu.

Kevään trendejä

15.5.2024

Kevät on viimein puhkeamassa kukkaan ja kesäkin kolkuttelee jo oven takana.

Image-empty-state.png

Luonnollisuus ja kasvohoidot sekä säihkysääret ovat tänä keväänä in. Kuva: Pixabay.

Muista äänestää EU-vaaleissa!

15.5.2024

EU-vaalit järjestetään tänä vuonna 6. - 9. kesäkuuta. Ennakkoäänestys järjestetään Suomessa 29.5. - 4.6.2024. EU-vaalit ovat jokaiselle eurooppalaiselle mahdollisuus vaikuttaa yhdessä eurooppalaisen demokratian tulevaisuuteen.

Image-empty-state.png

Euroopan unionin lippu. Kuva: Pexels.

”Huippujuttu”

15.5.2024

Tämän tokaisi aurinkoisesti hymyillen Sinikka, joka oli perjantaina yksi Etelä-Hervannan reitillä ajavan Etelä-Hervannan kymppilinjan matkustajista.

Image-empty-state.png

Vuokko pääsi kantamuksineen kotiovelleen Pohjois-Hervannan Palin kyydissä. Uusi avustaja Salla ja kuljettaja Janika pitivät huolta matkan onnistumisesta.

Hervannan kirkko uusiin tiloihin

8.5.2024

Hervannan kirkko muuttaa väliaikaisesti noin 1,5 vuodeksi uusiin tiloihin Hermia 10:een kesäkuun alussa, kun kirkko luovutetaan remontin urakoitsijalle. Jumalanpalvelukset järjestetään elokuusta alkaen nuorisokeskus Kupolissa, ja kesällä kesämessut uusissa tiloissa.

Image-empty-state.png

Seurakuntapastori Kirsi Kniivilän mukaan perusparannusta on odotettu. Hervannan kirkko toimii perusparannuksen aikana osoitteessa Hermia 10.

Tiina-Liisa Vehkalahti haluaa valaa nuoriin toivoa ja fanittaa Harry Potteria

8.5.2024

Tampereen uutena nuorisopalvelujohtajana kesäkuussa aloittava Tiina-Liisa Vehkalahti kertoo kysyttäessä kuuluvansa Tylypahkan tuvista Rohkelikkoon. Hän harrastaa ylipäätään lukemista paljon – ja lisäksi agilityä sekä luonnossa olemista. Vehkalahdella on tärkeä sanoma kaikille nuorille.

Image-empty-state.png

Harry Potter -kirjasarjassa Rohkelikkojen luonteenpiirteitä ovat esimerkiksi rohkeus, uskollisuus ja ystävyyden arvostaminen. Varmasti nämä ovat loistavia piirteitä myös nuorisopalvelujohtajalle.

Hyväntekeväisyyttä kiusaamista vastaan

8.5.2024

GoGo lahjoittaa Motoristit koulukiusaamista vastaan ry:lle

Image-empty-state.png

Hyväntekeväisyystapahtumassa tunnelma on katossa. Kuva: GoGo.

Kaukajärvi ja Annala kehittyvät

8.5.2024

Asukaskyselyn tulokset valmiit

Image-empty-state.png

Haiharan kartano on tärkeä kaukajärveläisille. Kuva: Laura Happo/Tampereen kaupunki.

Vuores jatkaa rakentumistaan lähivuosina

30.4.2024

Tänä vuonna järjestetään arkkitehtuurikilpailu

Image-empty-state.png

Tälle alueelle nousee uutta - asumista, julkisia palveluita, pysäköintiä ja kaupallisia palveluita, sekä kaunis Vuores-aukio. Kuva: Tampereen kaupunki.

Opiskelijankatu kunnostetaan lähivuosina

30.4.2024

Pohjois-Hervannassa sijaitseva Opiskelijankatu kunnostetaan lähitulevaisuudessa toimivammaksi turvallisuudeltaan, sekä viihtyisämmäksi kävelijöille, pyöräilijöille, autoilijoille sekä muilla kulkuvälineillä liikkuville. Katusuunnitelmaa voi kommentoida 6. toukokuuta saakka. Kyseessä on katuinsinööri Petri Keivaaran mukaan ensimmäinen kunnostettava Insinöörinkadun poikkikatu: tulevina vuosina vuorossa ovat muun muassa Lindforsinkatu, Ruovedenkatu ja Teekkarinkatu.

Image-empty-state.png

Nykyisellään Opiskelijankadun ajoradan leveys on 14 metriä. Kuva: Wikimedia Commons.

Tutustu uuteen apteekkariin

30.4.2024

Fanittaa musiikkia ja fantasiaa

Image-empty-state.png

Carpelan kuvailee itseään nuorekkaaksi ja rennoksi.

Kaukajärven terveysasema halutaan säilyttää

24.4.2024

Kuntalaiset ja valtuutettu tekivät adressin

Image-empty-state.png

Fyysiseen adressiin kerätään tällä viikolla nimiä Kaukajärvellä. Kuvassa Marjatta Hyvärinen ja kuntalainen. Adressin voi allekirjoittaa myös netissä huhtikuun loppuun saakka. Kuva: Pia Vastamäki.

Hervannan alueella kiinnitetään huomiota koulujen turvallisuuteen

24.4.2024

Vantaan Viertolan koulun tragedia on vaikuttanut monin tavoin myös Hervannan, Vuoreksen ja Kaukajärven alueiden kouluihin. Niin Etelä-Hervannan, Pohjois-Hervannan kuin Kaukajärven ja Vuoreksenkin koulujen rehtorit Saara Kudjoi, Marika Korpinurmi, Nina Kaarlenkaski kuin Simo Turtiainenkin kertovat, että kouluissa pidettiin hiljainen hetki ja tarjottiin oppilaille keskustelumahdollisuutta aiheesta koulukuraattorin, psykologin tai terveydenhoitajan kanssa. Oppilaiden kanssa keskusteltiin ikätasoisesti luokissa tapahtuman jälkeen.

Image-empty-state.png

Vuoreksen koululla oppilaita palkitaan hyvästä käytöksestä. Vas. Eemil Toivo, Oiva Suominen, Angelina Li, Iiris Riekki ja Iida Mäkelä luokilta 6AC.

Tampereen kaupunki lisää asuntorakentamista

24.4.2024

Tampereen kaupunki haluaa tukea ja edistää yhtiömuotoista asuntorakentamista. Kaupunginhallitus on 8.4.2024 kokouksessaan hyväksynyt määräaikaiset asunto- ja maapolitiikan toimenpiteet, joilla edistetään yhtiömuotoisen asuntorakentamisen käynnistymistä ja turvataan kasvavan kaupungin kehitystä. Toimet ovat voimassa 30.6.2025 saakka.

Image-empty-state.png

Tampereelle halutaan lisää asuntoja.

Toinen suurkoulu alkaa nousta Hervantaan toukokuussa

17.4.2024

Hervantaan aletaan rakentaa toista suurkoulua. Kaupunginhallitus päätti Ahvenisjärven koulun uudisrakennuksen toteuttamisesta maanantaina 15.4.

Image-empty-state.png

Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Lehtonen Peltonen Valkama Oy

Vieraskielisten osuus Tampereella kasvaa

17.4.2024

Hervannassa eniten vieraskielisiä

Image-empty-state.png

Kahdesti vuodessa järjestettävät Job Fair -tapahtumat ovat yksi Tampereen kaupungin keinoista parantaa maahanmuuttaneiden työllisyyttä.

Nekalan koulu kulttuurikäyttöön, lastentalo asumiseen

17.4.2024

Nekalan lastentalon ja vanhan koulun asemakaavamuutokset hyväksyttiin Tampereen yhdykuntalautakunnassa huhtikuun alussa. Kaavamuutoksen myötä rakennukset suojellaan ja tonteille tuodaan täydennysrakentamista.

Image-empty-state.png

Kuva: Arkkitehdit MY.

Kaukajärven koululla yhteisöviljellään kesällä 2024

17.4.2024

Mukaan matalalla kynnyksellä ilman aiempaa kokemusta

Image-empty-state.png

Kuva: Tuomas Ilander.

Hervannanrinne ulkoilu- ja virkistyskäyttöön

10.4.2024

Hervannanrinne, joka on aikaisemmin toiminut laskettelukeskuksena vuoteen 2019 saakka, aiotaan muuttaa ulkoilu- ja virkistyskäyttöön sekä luontoarvoiltaan monipuolisemmaksi. Alueelle suunnitellaan monipuolisia maastopyöräreittejä, kuntoportaita, kävelyreittejä sekä ulkokuntosalia ja pulkkamäkeä. Alue sijaitsee Pohjois-Hervannassa lähellä Lukonmäen pientaloaluetta. Yleissuunnitelma on nyt nähtävillä Tampereen kaupungin verkkosivuilla sekä Turtolankadun ja Yrjöläntien risteyksen alikulkutunnelin lähettyvillä, ja siitä voi antaa kommentteja 24.4.2024 saakka.

Image-empty-state.png

Havainnekuva Hervannanrinteen suunnitellusta ulkokuntosalista. Kuva: Sitowise.

Sähköpotkulautakausi alkoi aikaisin

10.4.2024

Myös kaupunkipyörät takaisin katukuvaan

Image-empty-state.png

Hervannan ja Kaukajärven kaupunkipyöräasemat. Kuva: Tampereen kaupunki.

bottom of page