16-vuotiaatkin pääsevät pian varamaan rokotusajan Tampereella

23.6.2021

Tampereella avataan 2. heinäkuuta mennessä porrastetusti ajanvaraus koronarokotukseen kaikille yli 16-vuotiaille. 21–23-vuotiaat pääsevät varaamaan rokotusajan vielä ennen juhannusta. Juhannuksen jälkeisellä viikolla ajanvaraus avautuu ikävuosi kerrallaan 16–20-vuotiaille.

Image-empty-state.png

Kesäkerhossa on kivaa

23.6.2021

Tampereen kaupunki järjestää kesäisin kesäkerhotoimintaa esiopetuksensa päättäville lapsille, perusopetuksen 1. ja 2. vuosiluokan oppilaille sekä erityisen tuen oppilaille. Mukaan pienten lasten perheiden arkea helpottavaan toimintaan on päässyt ilmoittautumalla etukäteen kouluissa käytössä olevan sähköisen Wilma-järjestelmän kautta. Hervannan kunnallinen kesäkerho yhdistää Etelä-Hervannan koulun Pelipuiston koulupisteen katon alle kaikki kesäkerhoon osallistuvat lapset yli koulu- ja luokkarajojen.

Image-empty-state.png

Ruokabloggarin keittiössä

23.6.2021

Tamperelainen Janica Brander on ruokaan ja ravintoloihin erikoistunut toimittaja. Harrastuksenaan hän ylläpitää suosittua Savusuolaa-blogia, joka kasvoi puolivahingossa ruokatiedon karttumisen rinnalla. Nyt ruoka ja maut ovat nousseet Branderin elämässä tärkeiksi teemoiksi.

Image-empty-state.png

Tuoreita marjoja ja kasviksia läheltä

23.6.2021

Tatu Wallenius on Hervannan uusi torikauppias.

Image-empty-state.png

Ihanaa sirkusta!

23.6.2021

Sorin Sirkus on järjestänyt sirkusleirejä kesäisin jo pitkään. Myös tänä vuonna Sorin Sirkuksen tilat täyttyvät kesäkuun ajan innokkaista sirkustelijoista, kun sirkusleiriryhmät harjoittelevat tärkeitä vuorovaikutus- ja kehotaitoja ikätasoon sopivin keinoin. Jos laji alkaa innostaa, leireiltä on matala kynnys siirtyä harrastusryhmiin.

Image-empty-state.png

Lindforsinkadulla juhlittiin uuden liikuntakeskuksen harjannostajaisia

21.6. 2021

Lindforsinkatu 9:ssä sijaitsevalle tontille loppuvuodesta valmistuvan GOGO Liikuntakeskus Oy:n uuden kohteen rakennustyöt ovat edenneet jo vesikattotöihin, joten harjannostajaisia vietettiin asiaan kuuluvin menoin esittelemällä kohdetta kiinnostuneille sekä tietysti viereisellä Hervannan keskuskentällä jumppien merkeissä.

Image-empty-state.png

Ihana kesäparatiisi lähellä

23.6.2021

Joskus lähellä olevan arvokkaan huomaa vasta, kun sen on menettämässä. Vuonna 2018 Haiharan taidekeskus päätyi kaupungin säästölistalle ja siitä melkein luovuttiin. Onneksi asukkaiden aktiivisessa käytössä oleva vehreä keidas sai tuolloin osakseen Haiharan arvon jo aiemmin hoksanneitten asukkaiden tinkimättömän puolustuksen ja siksi lähikulttuuriaarteemme säilyi kaupunkilaisten käytössä.

Image-empty-state.png

Kaupunkijuhannuksesta voi nauttia

23.6.2021

Moni vetäytyy juhannuksena omalle mökille keskikesän juhlan viettoon tai vierailee sitä juhlimassa ystävien tai sukulaisten mökeillä. Kaupunkijuhannuskin voi kuitenkin olla kiva ja pelkkä hiljaisilla kaduilla kävely jo elämys. Jos se ei kuitenkaan ohjelmaksi tunnu riittävän, Tampereen kaupunkiseudulla on paljon mukavaa tekemistä myös juhannuksena.

Image-empty-state.png

THL suosittelee riskiryhmiin kuuluvien 12–15-vuotiaiden nuorten koronarokotusten aloittamista

17.6.2021

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että sairautensa tai tilansa vuoksi vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvien 12–15-vuotiaiden nuorten koronarokotukset aloitettaisiin Suomessa.

Image-empty-state.png

Näyttävää videotaidetta ja vaihtelevia äänimaisemia Tampereen Ratikan pysäkeille

17.6.2021

Ratikan taiteen monipuolinen kokonaisuus täydentyy, kun lisää teoksia valmistuu kesäkuun aikana.

Image-empty-state.png

Hervannan pohjoisakselin suunnittelualueesta tehtiin toteutussopimuksia

17.6.2021

Tampereen kaupungin ja Hartela Länsi-Suomi Oy:n sekä kaupungin, Skanska Talonrakennus Oy:n ja Setlementtiasunnot Oy:n väliset toteutussopimukset Hervannan pohjoisakselin suunnittelualueesta hyväksyttiin asunto- ja kiinteistölautakunnassa 16.6.2021. Sopimukset hyväksyttiin ehdolla, että kaupunginhallituksen konsernijaosto hyväksyy 22.6. korttelin pysäköintijärjestelyjen esisopimuksen.

Image-empty-state.png

Opetusministeri Jussi Saramo vieraili Tampereella

16.6.2021

Opetusministeri Jussi Saramo vieraili Tampereella tiistaina 1. kesäkuuta. Vierailun aikana opetusministeri tapasi Tampereen kaupunginjohtoa ja tutustui Tredun Hepolamminkadun toimipisteeseen ja Vuoreksen kouluun. Myös ratikkakyytiä ministerin seurue pääsi kokeilemaan.

Image-empty-state.png

Vuoreksessa odotetaan Klaavan laajentumista

16.6.2021

Vuorekseen on jo jonkin aikaa odotettu isompaa ruokakauppaa. Toimialajohtaja Mirkka Saikanmäki Pirkanmaan Osuuskaupasta kertoo asian edistymisestä.

Image-empty-state.png

Välineitä parisuhteen hoitoon

16.6.2021

Parisuhde saattaa aika ajoin tarvita sen tarkastelua, miten siinä voidaan. Nyt seurakunnan parisuhdeneuvontaan voi osallistua uudistetun parisuhdekurssin avulla verkossa.

Image-empty-state.png

Kohti unelmia

16.6.2021

Maria Vasquez Grau, 20, työskentelee pyöräliikkeessä ja haluaa jatkossakin auttaa ihmisiä.

Image-empty-state.png

Bioretec kehittää biohajoavia implantteja

16.6.2021

Bioretec on lääkinnällisiä laitteita valmistava yhtiö, joka keskittyy kehittämään biohajoavia implantteja lasten ja aikuisten ortopediaan, luunmurtumien ja pehmytkudosvaurioiden hoitoon.

Image-empty-state.png

Hervannan Sanomat palkittiin Hervannan vaakunalla

9.6.2021

Hervannan kotiseutuyhdistys ry luovutti viime viikolla yrittäjä Johanna Nordlundille ja Hervannan Sanomien työtekijöille pöytästandaarin, jossa on kuvattuna Hervannan vaakuna. Pöytästandaari luovutettiin Hervannan Sanomien pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnasta Hervannan ja sen asukkaiden hyväksi.

Image-empty-state.png

Ilmastonmuutoksen torjunnassa myös paikallinen toiminta on merkityksellistä

9.6.2021

Ilmastonmuutoksen torjunta on globaali haaste, johon vastaamisessa myös paikallistason toimijat ovat tärkeässä asemassa. Suomen 50 suurimman kunnan päästöt kattavat liki kolmanneksen Suomen kokonaispäästöistä ja jos kunnat pääsevät päästövähennystavoitteisiinsa, se nipistäisi Suomen nykypäästöistä jopa kuudenneksen vuoteen 2035 mennessä.

Image-empty-state.png

Kulttuurialan elpyminen kestää vuosia - paikallisesti voidaan tehdä paljon

9.6.2021

Kuntavaaleihin lähdetään tänä vuonna tilanteessa, jossa korona on pysäyttänyt kulttuurialan työt ja tulovirrat yli vuodeksi. Kulttuuri ei siltikään juuri näy esimerkiksi vaalikoneiden kysymyksissä. Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry toimii kulttuuri- ja taidealojen edunvalvojana. Sen kannan mukaan tarvitaan lisää päättäjiä, jotka ovat valmiita tukemaan kulttuuri- ja taidealoja.

Image-empty-state.png

Rottasota jatkuu

9.6.2021

Hervannassa on kärsitty rottaongelmasta ja käyty rottasotaa jo talvesta asti. Toiveikkaimmat lukijamme ovat jo toivoneet tilanteen hellittäneen. Tampereen Infran työmaapäällikkö Miia Heikka kertoi rottaongelman torjuntatilanteesta.

Image-empty-state.png