top of page

“Kyllä tätä on kaivannutkin”

— Olen vanhan ajan asiakaspalvelun kannattaja. Meidän terassilla tarjotaan kahvi oikeista kupeista. Tarvittaessa sen saa toki myös mukaan, kertoo Suolijärven rantaan kahvilan avannut Mervi Kumpula.
KUVA: Petri Kaikosuo

Petri Kaikosuo

Hiihtäjille, lenkkeilijöille, pyöräilijöille, saunojille ja avantouimareille sekä muille ulkoilijoille on nyt tarjolla kahvia, teetä, kuumaa mansikkamehua sekä suolaista ja makeaa syötävää, kun Kuikka Cafe aloitti toimintansa Suolijärven ulkoilumajalla viime lauantaina.

Talvi- ja kevätkaudella kahvila on auki viikonloppuisin kello 13-17, mutta kesällä kahvila tulee olemaan auki päivittäin.

Idea kahvilasta alkoi kypsyä, kun koko työuransa ravintola-alalla muun muassa Helsingissä ja Jyväskylässä toiminut, viisi vuotta Tampereella asunut, Mervi Kumpula ulkoili alueella hervantalaisen miehensä Sami Lehtimäen kanssa.

— Monesti kävellessä mietittiin, että olisipa kiva, jos täällä olisi kahvila. Tämähän on todella kaunis ja luonnonläheinen paikka keskellä kaupunkia. Sijainti on loistava ja lisäksi tänne on hyvä kulkuyhteydet joka puolelta Tamperetta. Bussilla ja ratikalla pääsee ihan viereen ja parkkipaikkoja on myös paljon, kertoo Kumpula.

Petri Kaikosuo

10.3.2022

Kumpula itse kertoi ajatelleensa, että kysyntää palvelulle kyllä syntyy, kun on tarjontaa, mutta avajaisviikonlopun perusteella kahvilalle on ollut paikassa tilausta.

— Kävijöitä on riittänyt ja tosi mukavasti on porukka löytänyt, vaikken ole tätä etukäteen mitenkään puskaradiota kummemmin markkinoinut. Suurin osa asiakkaista ei vaikuta tienneen tästä etukäteen. Tässä on uimaranta, ladut, pururadat ja jäällä kulkee näin keväisin paljon ihmisiä.

— Mitä ihmisiltä olen saanut palautetta, niin kovasti tätä on odotettu. Pelkästään positiivista palautetta olen saanut.

Kahvilan hitti on mansikkamehu

Kumpula haluaa Kuikka Cafen olevan rento, kodikas, maanläheinen ja olohuonemainen miljöö, jonne voi tulla viettämään aikaa, lukemaan kirjaa ja pelaamaan vaikka lautapelejä. Hän haluaa tarjota asiakkailleen paikallisia tuotteita, vanhan ajan asiakaspalvelua ja “kahvia oikeista mukeista”. Tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa lähialueilla tuotettua mansikkamehua ja pientuottajan paahtamaa kahvia, höyrymakkaraa sekä, myös vegaanisena ja gluteenittomana saatavilla olevaa suolaista ja makeaa syötävää

— Ehdoton hitti on ollut tuo marjatila Tyrnikan kuuma mansikkamehu!

Pöytäliinat ovat 1970-luvulta ja Kumpula rohkaisee myös asiakkaita osallistumaan kierrätykseen.

— Jos ihmisillä on nurkissaan ylimääräisinä pyörimässä vaikkapa vanhoja lautapelejä tai kirjoja, niin otamme mielellämme vastaan lahjoituksia.

Sauna kuuluu kattaukseen

Arkkitehtiopiskelijat Aurora Kortelainen ja Sofia Savikuja tulivat Suolijärvelle sunnuntaina reippailemaan, saunomaan ja kastautumaan avannossa. Paikalle avannut kahvila oli heille positiivinen yllätys.

— Tämä Suolijärvi on kyllä Hervannan helmi. Mahtavaa, että tänne on saatu kahvilakin, tuumi Savikuja.

— Olen itse käynyt tässä talvisin hiihtämässä, ja kyllä sitä on vähän kaivannutkin, että olisipa tässä joku kahvila, iloitsi Kortelainen.

Saunayrittäjä Kari Virtasen kaksi liikutettavaa puulämmitteistä saunaa ovat avoinna ulkoilijoille ja uimareille talvikaudella syyskuusta huhtikuuhun kolmesti viikossa. Suolijärven sauna toimii jo seitsemättä talveaan.

— Nyt on kuumin sesonki. Päivässä käy joitain kymmeniä saunojia ja tänään vaikuttaisi olevan kaikkien aikojen ennätys, kertoi Virtanen.

Kahvilayrittäjän mukaan sauna on oleellinen osa kokonaisuutta.

— Tosi hauskaa, kun ihmiset saattavat tulla kahville suoraan saunasta uimapuvut päällä. “Pitäähän meidän saunakahvit juoda.”, totesi eräskin rouva, kertoo Kumpula.

bottom of page