top of page

“Matala kynnys, korkea laatu ja hyvä palvelu”

Alusasut Justihi Eikä Melekehen on ihanien naisten asialla.

Kirsi Parvin yritys Alusasut Justihi Eikä Melekehen on rantautunut Hervannan Duoon Suomen suurimpana alusvaatteiden pop up-myymälänä pääsiäiseen saakka. Yritys keskittyy erityisesti naisten alusvaatteisiin, joita liikkeessä onkin mittava valikoima – Parvin mukaan paljon suurempi, kuin monessa kivijalkaliikkeessä.

Milla Zuev

8.3.2024

– Meillä on tuotteita monen kokoisille naisille, A-kupista M-kuppiin ja rinnanympärykseltä 60–120 senttimetriin. Valikoimasta löytyy liiviä arkeen ja juhlaan, kaarellisia ja kaarettomia, proteesitaskullista liiviä ja urheiluliiviä sekä myös imetysliivejä sekä muotoilevia tuotteita. Uima-asujakin on myynnissä ympäri vuoden, Parvi kuvailee.

Merkkejä liikkeessä on noin kaksikymmentä. Lisäksi liikkeessä on aina hyvät sovituskopit, joten alusasujen sovittaminen on miellyttävää.

Laajan ja laadukkaan, eettisesti tuotetun valikoiman lisäksi Alusasut Justihi Eikä Melekehen tarjoaa asiantuntevan, matalan kynnyksen palvelun.

– Liivikoko vaihtelee aina mallin mukaan – siksi asiantuntevan liivimyyjän konsultointi on tärkeää. Ei saisi olettaa, että koska kokoni on aina ollut 85B, se olisi sitä jokaisen mallin kohdalla. Jokaisen naisen keho myös muuttuu elämän aikana, eikä sama malli välttämättä toimi koko elämää. Meillä melkein edellytetään palvelun vastaanottamista, koska jos yksin yrittää valita liivejä, onnistuu todennäköisesti sinne päin, mutta meillä katsotaan, että valinta on justihi eikä melekehen.

Tyyliin kuin tyyliin

Liikkeestä löytyy monenlaista alusasutyyliä. Monet hakevat liivejä arkikäyttöön, mutta arkikäyttöäkin on monenlaista. Toinen pitää pitsistä, toinen haluaa t-paita liivin, toinen kaarellista liiviä ja toinen kaaretonta. Valikoimaa ja tyyliä on laidasta laitaan – ja toisen arkiliivi on toisen juhlaliivi. Hinta ja laatu kulkevat käsi kädessä.

– Hyvät alusvaatteet vaikuttavat koko olemiseen. Jos kengät ovat huonot ja hiertävät jalassa, niin alusasuissa sama ei ole ollenkaan parempi, mikäli joutuu nostelemaan ja korjailemaan putoavia olkaimia. Pukeutuminen lähtee alusvaatteista. Kun liivit ovat oikean kokoiset, malliset ja ammattimyyjän kanssa valitut ja sovitetut, olo on aivan erilainen. Monesti selkävaivatkin voivat johtua siitä, että rinnat ovat raskaat, ja vaiva voisi ratketa paremmilla liiveillä. Vaatteetkin istuvat paremmin ja vyötäröltä voi yhtäkkiä kadota senttejä, kun rinnat laitetaan kohdilleen hyvillä liiveillä, Parvi sanoo.

Ihanien naisten asialla

– Parasta työssä ovat asiakkaat – he ainakin aina lähtevät liikkeestä hyväntuulisina. Laatutavaraa on mukava myydä, tämä ei ole mitään markettikamaa, Parvi kertoo työnsä parhaista puolista.

Jokainen on tervetullut palveltavaksi omana itsenään. Parvi kertookin, että erinomaista asiakaspalautetta saadaan erityisesti siitä, että liikkeeseen on matala kynnys tulla ja hyvä palvelu.

– Olemme tällaisia tavallisia tallaajia, Parvi naurahtaa.

Oikeasti laadukkaat rintaliivit ovat vaatteista monimutkaisimpia. Laadukkaat liivit voivat koostua jopa 35–120 eri osasta, jotka liitetään yhteen käsityönä. Laadukkaiden liivien valmistaminen vie jopa 30–45 minuuttia, kun taas markettirintaliivien valmistus vie aikaa huomattavasti vähemmän.

Ammattilaisen apu oikean liivimallin valinnassa on tärkeää, sillä jokainen nainen ja hänen vartalonsa ovat yksilöitä. Oikean mallin ja liivin löytäminen ei aina ole helppoa, ja tässä ammattilaisen apu on tärkeässä roolissa.

Pitkä kokemus alusasuista

Kirsi Parvin yritys lähti liikkeelle pop upina, ja tällä hetkellä hänellä on kivijalkaliike Seinäjoella sekä aina kaksi pop upia yhtä aikaa. Alusvaatemyynnistä hänellä on kokemusta 15 vuotta.

Tällä hetkellä Alusasut Justihi Eikä Melekehen aikoo valloittaa Pirkanmaan – ensin pop up -myymälöillä, sitten kivijalkamyymälällä.

– Haluamme alkaa liivittää Tamperetta - täällä ei juurikaan kivijalkamyymälöitä ole. Odotamme, että Pirkanmaan ja Tampereen seutu alkaisi vielä paremmin löytää meidät. Täältä päin on myös tullut paljon toiveita, että tulisimme Tampereelle.

Kivijalkamyymälä Tampereella onkin Alusasut Justihi Eikä Melekehen tulevaisuuden toive.

Kaupallinen yhteistyö.

bottom of page