top of page

50-vuotias LC Kaukajärvi teki lahjoituksen oppilaiden iloksi

Kaukajärven Lions Clubin varapresidentti Yrjö Liljeström ja presidentti Maarit Roihuvuo testaavat pelitaitojaan Voiton ja Saaran sekä kouluvalmentaja Nina Lehtisen kanssa. Rehtori Päivi Ikola kannustaa opiskelijoitaan. Seinillä oppilaiden töitä.

Kaukajärven Lions Club täytti 50 vuotta marraskuussa. Lionsien palvelutoimintaan kuuluu sekä varojen keräys avustuskohteisiin että käytännön auttamistoiminta. Kaukajärven Lions-klubin varojen keräyksen tärkein kohde on useiden vuosien ajan ollut Kaukajärven alueen koulujen nuorisotyö ja stipendit.

Erkki Kujansuu

7.6.2023

Klubi on avustuksillaan tukenut nuorten ryhmien toimintaa ja leirejä. Koulun opiskelijat ovat myös olleet mukana klubin tapahtumissa. Erityisenä esimerkkinä tästä oli korona-aikana Tammenlehväkeskuksen veteraaneille lähetetty kuorolaulutervehdys ja itsenäisyyspäivän kortit, josta saatiin veteraaneilta lämpimät kiitokset.

Klubin ajatuksena on ollut auttaa nuorten käyttämien tilojen kehittämistä. Synttärivuoden kunniaksi LC Kaukajärvi päätti lahjoittaa erilaisten tapahtumien sekä arpajaisten ja syntymäpäivälahjojen tuotoista 3000 euroa Kaukajärven koulun nuorisotilan toiminnallisuuden lisäämiseen.

Koulun oppilaskunnan hallitus ja opiskelijoiden työryhmä tekivät suunnitelman hankinnoista, jotka Lions Clubin sihteeri teki yhdessä kouluvalmentajien kanssa. Hankintoihin kuului muun muassa kalusteita, perinteisiä lauta- ja korttipelejä, PlayStation 5 ohjaimineen, peleineen ja ruutuineen, kahvinkeitin ja kahvitteluastioita.

Vierailulla koulussa

Kun kaikki laitteet oli saatu paikalleen, klubin presidentit ja sihteeri vierailivat koululla virallisesti luovuttamassa lahjat oppilaiden käyttöön. Vierailun isäntinä ja lahjoitusta vastaanottamassa olivat rehtori Päivi Ikolan johdolla oppilaskunnan vastuuhenkilöt ja kouluvalmentajat.

Vierailun aikana klubin presidentit kertoivat Lions-toiminnasta erityisesti LC Kaukajärven toiminnan näkökulmasta. Isännät kertoivat, että koulun nuorisotila on vilkkaassa käytössä sekä vapaa-ajan viettoon että läksyjen ja tehtävien tekemiseen. Kouluvalmentajat tekevät myös työtään tässä tilassa yhdessä opiskelijoiden kanssa.

Porrastetun 45 minuutin ruokatauon aikana saattaa paikalla pyörähtää 80-100 oppilasta. Vapaa-aikana lahjoitetut pelit ovat ahkerassa käytössä. Pleikalla FIFA jalkapallo ja NHL jääkiekko ovat huippusuosittuja, kun itse kootut joukkueet kamppailevat toisiaan vastaan. Neljällä pelaajalla kilpa-ajotkin ovat koukuttavia.
LC Kaukajärvi antaa Kaukajärven ja Annalan kouluille stipendirahaa tänäkin vuonna 1000 euroa. Pieniksi stipendeiksi jaetun rahan kohdentamisesta päättävät rehtorit ja opettajat. Stipendien jakoperusteena on koulumenestystä enemmän asenne, kehittyminen ja kaverillinen toimintatapa.

bottom of page