top of page

Academic Work avaa toimiston Tampereella

Helsingissä ja Espoossa aiemmin toiminut henkilöstöpalvelu- ja rekrytointiyritys Academic Work avaa ovensa 4.lokakuuta Tampereen keskustassa, Technopolis-asemakeskuksessa. Hervannan Sanomat haastatteli asiasta Academic Workin liiketoimintajohtajaa Tomi Erävaaraa.

Sofia Tuohimaa

29.9.2021

Academic Work auttaa korkeakouluista valmistuneita nuoria aikuisia pääsemään oman alan töihin ja sitä kautta mahdollisimman nopeasti työelämään. Academic Work pystyy tarjoamaan työmahdollisuuksia nuorille ja sitä kautta osaavia työntekijöitä asiakasyrityksilleen.
Academic Workin tavoitteena on ratkaista tamperelaisten yritysten huoli osaavan työvoiman saatavuudesta, jota koronapandemia on vielä entisestään korostanut.
Academic Workin liiketoimintajohtaja Tomi Erävaara on toiselta ammattinimikkeeltään branch manager.
- Tämä Academic Workin laajentuminen Tampereelle on itselleni todella tärkeä juttu, Erävaara kommentoi. -Koen, että tässä toimipisteen vaihdoksessa näkyy oma kädenjälki ja että omalla tekemisellä on suuri merkitys. Koen olevani kotona, kun pääsen takaisin Tampereelle, josta olen aikoinaan myös valmistunut opiskeluaikoina.
Erävaaran mukaan Academic Workin ei tarvitse kuitenkaan lähteä ihan nollasta Tampereen toimipisteen suhteen. Toiminnan laajentaminen Tampereelle on ollut mielessä Academic Workilla jo jonkin aikaa. Lokakuun laajentumisen kautta Academic Work pääsee tarjoamaan entistä enemmän palveluita tamperelaisille yrityksille.
- Muutos on todella merkityksellinen meidän firmalle, koska pääsemme olemaan fyysisesti läsnä Tampereen toimistolla puolitoista vuotta kestäneiden päivittäisten Teams-palaverien jälkeen, Erävaara toteaa. -Yrityksemme haluaa olla lähellä ihmisiä, koska me Academic Workilla uskomme ihmisten väliseen vuorovaikutukseen.
Tampereella on paljon yrityksiä ja osaajia, mutta ne eivät aina kohtaa toisiaan. Siksi Erävaara kokee, että ei ole epävarmuutta Academic Workin menestyksestä Tampereelle siirron yhteydessä. Onhan Academic Work ollut aiemminkin menestyvä myös Suomen ulkopuolella, esimerkiksi Ruotsissa, jossa Academic Work on markkinajohtaja omassa segmentissään.
- Academic Workilla on töissä starttivaiheessa yhteensä kahdeksan henkilöä Tampereen avajaispäivänä, josta määrä nousee noin 50 henkilöön tulevina vuosina. Tällä porukalla pystymme työllistämään monta sataa ihmistä pirkanmaalaisiin yrityksiin.
- Yrityksemme toiminta tulee tuskin eroamaan aiemmista toimintatavoista Tampereen toimipisteen avauduttua, koska Academic Work on aiemminkin tehnyt yhteistyötä Tampereen toimijoiden kanssa, Erävaara sanoo.

Hervantalaiset, pitäkää Academic Work mielessä

Erävaara kehottaa hervantalaisia pitämään silmät ja korvat auki.
- Tulemme varmasti löytämään Hervannasta paljon tulevia yhteistyökumppaneita, Erävaara sanoo. -Hervanta on hieno paikka!

bottom of page