top of page

Ahvenisjärven kenttien uudistustyöt käynnistyvät

Liikuntapuiston kesäsuunnitelma.

Ahvenisjärven liikuntapuistoon valmistuu remontin myötä uusi tekojääalue ja tekojääkaukalo.
Tekonurmikenttä 1 poistuu käytöstä, kun nykyisen kentän paikalle sijoittuvien tekojäiden rakennustyöt alkavat.
Siitä poistetaan ensin tekonurmi, jonka jälkeen työt jatkuvat maanrakennustöillä.
– Tekonurmen poiston jälkeen tarkastetaan rakennekerrokset. Kenttään tehdään kuivatus asentamalla salaojat ja kentän pintaa hieman nostetaan. Pintaan tulee kivituhka, johon kylmäputkisto aurataan, ja sen jälkeen siihen asennetaan tekonurmi, kertoo rakennuttajainsinööri Anne Ravaska.
Tekonurmi on aiemmin ollut kumirouhetta, josta pyritään nykyisin eroon. Uusi nurmi on niin sanottua bioflexiä, jossa päätäyteaine on hiekka.

Hervannan Sanomat

24.5.2023

Tekojääkenttä väistötiloina

Hervannan jäähallin remontin aikaiseksi väistötilaksi tulee uusi tekojääkenttä, joka on tarkoitus saada myöhemmin syksyllä jääurheilun sekä liikunnan käyttöön.

Jäähallin korjaustyöt alkoivat huhtikuun alussa ja jatkuvat vuoden loppuun. Remontissa vanha huonokuntoinen pukuhuonekokonaisuus puretaan ja rakennetaan uudelleen.

Ongelmia ja vaaratilanteita aiheuttanut jääkoneen ja sulatusaltaan sijoituspaikka siirretään pois käyttäjien kulkureiteiltä.

Hankkeen yhteydessä uudistetaan myös hallin salaojat.

Kustannusten nousun vuoksi jäähallin remontti tarvitsi 700 000 euron lisämäärärahan.

Kaukalon paikalla koriskenttä

Jääkenttä tulee etelänpuoleiseen päähän ja sinne varataan lumitilaa. Tekojääkaukalo tehdään huoltorakennusten viereen, jossa nyt on ulkokuntolaitteet ja tenniskenttä.

Kesällä kaukalon paikalla on koripallokenttä.

Tenniskentän kohdalle tulee pohjaksi ura-asfalttia, jossa kylmäputkisto on kahden asvalttikerroksen välissä. Pohjatöillä varmistetaan, ettei tekojää roudi.

– Kuntoilulaiteet siirtyvät beachvolley-kentän paikalle. Kuntolaitteiden uusimiseen on tarkoitus saada rahoitus ensi vuodelle.

– Alueen hulevesiverkosto uusitaan rakentamisen yhteydessä ja samassa yhteydessä rakennetaan kylmäjäädytyksen siirtolinja.

Tenniskenttä on käytössä kesäkuun alkuun saakka, jonka jälkeen se poistetaan käytöstä kaukaloalueen rakentamisen takia.

Työt valmistuvat lokakuussa

Tekonurmikenttä 2 on käytössä normaalisti kesäkauden ajan, mutta käyttäjiä pyydetään noudattamaan erityistä varovaisuutta alueella liikkuessa sekä noudattamaan urakoitsijan antamia opastuksia.

– Työmaa-alueet toki aidataan, mutta kentän käyttäjien on syytä olla varovaisia, Ravaska kehottaa.

Uudistustöiden jälkeen on kesäisin käytössä kaksi tekonurmikenttää, koripallokenttä sekä ulkokuntosalialue.
Ahvenisjärven liikuntapuiston rakentaminen sisältyy sivistys- ja kulttuurilautakunnan vuosisuunnitelmaan 2023 ja se on hyväksytty lautakunnan kokouksessa 13. joulukuuta 2022.

Rakennustyöt valmistuvat lokakuun loppuun mennessä, maanrakennustöiden urakoitsijana toimii Tampereen Infra Oy sekä pintarakenteiden ja kylmälaitteiden osalta Unisport Infra Oy.

bottom of page