top of page

Ahvenisjärven tekojää avattiin - “Kuin jäähallissa!”

Tuuli, Milla ja Veera Tapparan taitoluistelusta kehuvat jäätä jäähallia vastaavaksi.

Ahvenisjärven uutuutta kiiltävän tekojään avajaiset liikuttivat Tampereen liikuntapalveluiden liikunnanohjaaja Tuomo Sipisen mukaan noin 1000–1500 luistelijaa sunnuntaina 14. tammikuuta.

Milla Zuev

17.1.2024

Sipisen mukaan tapahtumassa saadun palautteen perusteella tapahtumasta toivotaan vuosittain järjestettävää tapahtumaa. Päivän aikana ihailtiin taidokkaita muodostelma- ja yksinluisteluesityksiä sekä nautittiin kanttiinin tarjonnasta ja totta kai liikunnan ilosta.

– Mahtavaa, että hervantalaiset olivat näin isolla joukolla liikkeellä ja kaikki tapahtumaa järjestämässä olleet toimijat tekivät saumatonta yhteistyötä, Sipinen kommentoi.

Tapahtumaa olivat järjestämässä yhteistyössä Tampereen kaupungin nuorisopalvelut, Tampereen kaupunki, Tapparan taitoluistelijat, Hervannan Hukat, Koovee Taitoluistelu, Koovee jääpallo, Golden Skate, nuorisokeskukset Kupoli ja Helapuisto sekä Multisillan nuorisokeskus Suklis, Perheliikunta, Nuorten Treenit, Pohjois-Hervannan koulun tuki ry, OP Tampere ja tapahtumassa tanssittanut DJ JanneS.

Tapahtuman avasi Matti Helimo

– Tämä on erittäin, erittäin hieno päivä, kun virallisesti pääsemme avaamaan Ahvenisjärven tekojään. Keliolosuhde ei mielestäni voisi olla kansallisromanttisempi ja hienompi näihin avajaisiin. Tampereen pormestariohjelmaan saatiin muutama vuosi sitten kirjauksia siitä, että haluamme lisää tekojäitä Tampereelle. Nyt on hienoa olla avaamassa Hervannan tekojäätä ja koko ajan olemme tekemässä Lielahteen vastaavaa. Hyvää ja liikunnallista päivää kaikille!

Näillä sanoilla apulaispormestari Matti Helimo avasi Ahvenisjärven tekojään avajaistapahtuman. Puheessaan hän muistutti myös tuoreesti valmistuneesta Etelä-Hervannan koulusta sekä pian rakennettavasta uudesta Pohjois-Hervannan koulusta.

– Meillä on jo pitkään ollut tavoitteena saada lisää tekojääratoja Tampereelle. Nyt tämä konkretisoituu - Ahvenisjärven tekojää on näistä ensimmäinen. Hyvällä yhteistyöllä olemme saaneet aikaan upean liikuntapaikan tänne, Helimo kommentoi.

Tekojäät ovat liikunnan kannalta Helimon mukaan tärkeitä myös siksi, että talvet lyhenevät. Tekojäiden avulla luistelukautta kyetään pidentämään niin alku- kuin loppupäästäkin. Helimon mukaan Hervannan kokoluokkaa on ajateltu tekojäiden sijoittamisessa: Hervannasta on pitkä matka lähteä luistelemaan esimerkiksi Sorsapuistoon.

– Sijoittamisessa on ajateltu myös lähialueen kouluja. Toiveissa on, että oppilaat voisivat jäädä tänne iltapäiväharrastuksiin ja iltaisin kaikki kaupunkilaiset pääsisivät tänne harrastamaan - että saisimme ihmisiä liikkeelle mahdollisimman paljon, Helimo kommentoi.

Kentällä on laajat aukioloajat, sillä kaupungin henkilökunta tekee töitä vuoroissa. Kenttä huolletaan päivittäin. Jatkossa pyritään siihen, että kenttä saataisiin jäädytettyä aina marraskuun alkupuolella - jäädytystä varten ilman tulee olla noin viisi plusastetta tai kylmempää.

– Olen erityisen onnellinen, että olemme saaneet Hervantaan tekojääradan. Tästä on puhuttu paljon, päättää Helimo.

Nuori luistelulupaus

Venla Mikkonen, 10, loihti jäälle taidokkaan taitoluisteluesityksen. Mikkonen on harrastanut taitoluistelua kahden vuoden iästä lähtien.

– Koovee taitoluistelusta olen saanut kaiken pohjan luisteluun, vaikka välillä olen ollut Tapparassakin. Treenaan kahdeksan kertaa viikossa, Mikkonen kertoo.

Kissanmaan koulua käyvä Mikkonen unelmoi taitoluistelijan ammatista.

– Isäni on tuomari, ja kun olin valmiiksi jäähallissa, lähdin vain kokeilemaan. Seuraavaksi haluan jatkaa kilpailemista ja onnistua kilpailuissa, viimeksi noin viikko sitten Lahdessa kilpaillut Mikkonen kertoo.

Muodostelmaluistelijat paikalla

Tuuli, Milla ja Veera Tapparan taitoluistelusta päättivät tulla testaamaan Ahvenisjärven uutta tekojäätä.

– Tämä vastaa ihan jäähallin jäätä. Harrastamme muodostelmaluistelua Tapparan taitoluistelussa. Tätä kannattaa tulla ehdottomasti testaamaan, tämä on hyväkuntoinen ja helposti saavutettavissa oleva kenttä, luistelijat kehuvat.

bottom of page