top of page

Aluevaalipäivä 23.1.2022 – ohjeita äänestämiseen

Tampereella on 68 äänestyspaikkaa. Kaakkois-Tampereen äänestyspaikat ovat Messukylän koulu, Kaukajärven koulu, Annalan koulutalo (Annalan koulu), Pohjois-Hervannan koulutalo (Ahvenisjärven koulu), Pelipuiston koulutalo (Etelä-Hervannan koulu), Vuoreksen koulu. Oma äänestyspaikkasi on ilmoitettu saamassasi äänioikeusilmoituksessa.
Vaalipäivänä voit äänestää vain omassa äänestyspaikassasi eli siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty Sinulle saapuneeseen äänioikeusilmoitukseen. Itse äänioikeusilmoitusta ei tarvita äänestyksessä, mutta voit ottaa sen mukaasi, jos haluat.
Vaalipäivänä äänestyspaikat ovat auki kello 9–20. Mikäli äänestyspaikalla on jonoa kello 20, saavat kaikki siihen mennessä paikalle saapuneet äänestää rauhassa ennen äänestystoimituksen lopettamista.
Ota mukaasi äänestyspaikalle ehdottomasti henkilöllisyystodistus, joka voi olla poliisin myöntämä henkilökortti, passi, ajokortti taikka vastaava kuvallinen asiakirja. Jos Sinulla ei ole tällaista asiakirjaa, voit hakea lähimmältä poliisilaitokselta äänestämistä varten annettavaa maksutonta väliaikaista henkilökorttia. Sitä hakiessasi tarvitset kaksi enintään kuusi kuukautta vanhaa passikuvaa.
Jos käytät kasvomaskia, vaalivirkailija voi pyytää, että poistat sen. Näin hän voi tunnistaa sinut. Virkailija tarkistaa henkilöllisyystodistuksen, etsii nimesi vaaliluettelosta ja antaa sinulle äänestyslipun.
Äänestyskopin seinällä olevasta ehdokaslistojen yhdistelmästä voit tarkistaa ehdokkaasi numeron. Aluevaaleissa voit äänestää oman hyvinvointialueesi ehdokasta.
Terveysturvalliseen äänestämiseen korona-aikana kuuluu kasvomaskin ja käsihuuhteen käyttö, samoin kuin riittävän etäisyyden säilyttäminen muihin äänestettäessä. Vaalivirkailijat pitävät huolta turvallisuudesta äänestyspaikalla ja neuvovat ohjeiden noudattamisessa.

Lähde: Oikeusministeriön vaalisivusto, vaalit.fi

19.11.2022

bottom of page