top of page

Commu-applikaatio yhdistää

Commu-sovellus on avun vaihtamisen ja ihmisiin tutustumisen työkalu.

Sofia Tuohimaa

15.9.2021

Vanhat lukiokaverukset, 27-vuotiaat tamperelaiset Sami Ekmark ja Ronnie Nygren perustivat yhteisen firman joulukuussa 2020. Sittemmin mukana Commu-sovellusta kehittämässä on ollut myös hämeenlinnalainen Karoliina Kauhanen. Hervannan Sanomat haastatteli yrittäjä Ronnie Nygreniä.
Commu-sovelluksen ideana on toimia eräänlaisena työkaluna esimerkiksi avunpyyntöjen, avunvaihtamisen ja ihmisiin tutustumisen suhteen. Commun ideana on tehdä avun pyytämisestä ja avun tarjoamisesta mahdollisimman helppoa. Commu-sovelluksen tiimille on tärkeää, ettei kukaan jää ilman apua tai mahdollisuutta auttaa. Maksuton applikaatio on oiva apu myös tämänhetkisen maailmantilanteen huomioon ottaen, jossa korostuvat avuntarve, henkinen huonovointisuus, taloudellinen epävakaus ja sen vuoksi kasvava pelko ihmisten eriytymisestä.
- Idea Commu-sovelluksesta lähti siitä, kun aloimme miettiä Samin kanssa, että mitä ihmiset saattaisivat kaivata, Ronnie Nygren toteaa. -Ihmisiä on kuitenkin paljon, joista suurinta osaa emme tunne Tampereella, esimerkiksi Hervannan kaupunginosassa. Vaikka Commun toiminta onkin vasta aluillaan, suurin osa palautteesta on ollut positiivista Nygrenin mukaan. Kohderyhmänä applikaatiolle on toiminut Tampere ja tuttavapiirin kautta myös Helsinki.
- Hervanta on siitä hyvä paikka tälle applikaatiolle, että tämä on suuri kaupunginosa ja täällä on paljon ihmisiä, joille voisi olla tarvetta tälle sovellukselle, Nygren sanoo. -Lisäksi kerrostaloissa asuvat saavat varmasti myös suuresti hyötyjä tästä sovelluksesta yhteisöllisyyden lisäämisen kannalta.
Vaikka Hervannan maineesta on kuulunut vuosien kuluessa kaikenlaista negatiivista, ei Nygren väitteisiin usko.
-En ymmärrä sitä, sillä Hervannassa on hyvät palvelut, luonto, hyvät kulkuyhteydet ja halvat asunnot, Nygren luettelee.
Kesällä 2020 mieleen juolahtaneesta ideasta käyntiin lähtenyt Commu-sovellus on saanut jutun tekohetkellä jo yli 1400 käyttäjää.
-Commu on yhteisöllinen, helppokäyttöinen ja mahdollistaja, Nygren kuvailee sovellusta. -Haluamme, että sovellusta käyttävät yksittäisten ihmisten lisäksi myös esimerkiksi urheiluseurat.. Sovelluksella on paljon sosiaalisia etuja ja matala kynnys tutustua uusiin ihmisiin.
Commu-sovelluksen voi ladata Google Play - tai App Store -palvelusta.

bottom of page