top of page

Duon upouusi Normal veti avajaispäivänään asiakkaita jonoksi asti

Myyjä Tsekku Miettinen, myymäläpäällikkö Anniina Toropainen ja meikkivastaava Sara Pirhonen toivottavat asiakkaat tervetulleiksi uutuutta kiiltävään Duon Normaliin.

Duon uusin tulokas Normal avattiin torstaina 21. Syyskuuta kello kymmeneltä aamulla. Avajaishumua oli todistamassa asiakkaita jonona lähes ulko-oville saakka; ensimmäiset innokkaat olivat olleet paikalla jo aamukahdeksasta lähtien. Kaikesta huomasi, että tulokas oli odotettu.

Milla Zuev

27.9.2023

– Enää ei tarvitse lähteä keskustaan saakka ostoksille, kun Normal löytyy kotikulmilta. Olen jutellut tänä aamuna muiden jonottajien kanssa, ja kaikki ovat mielissään Normalin avautumisesta Hervantaan. On hyvä, että saamme tänne lisää palveluja, kommentoi myymälään ennen sen avautumista jonottanut Ronja.

Mielissään uuden myymälän avaamisesta olivat myös Inka, Katja ja Suvi.

– Normal avattiin todella hyvään paikkaan! Ostamme yleensä myymälästä aivan kaikkea – suihkusaippuaa, hygieniatuotteita, meikkejä, hiustuotteita, kaikkea mitä vain löytyy. Herkutkin ovat Normalissa halpoja, Inka kommentoi.

Vetoava konsepti

Avajaispäivää seuraamaan oli saapunut myös Normalin Suomen maajohtaja Johanna Valli, joka itsekin on Pirkanmaalta kotoisin.

– Uuden myymälän avaaminen tuntuu aina hyvältä. Tänään on erinomaisen hyvät fiilikset: en olisi osannut kuvitella, että jonossa olisi näin paljon ihmisiä, Valli hämmästelee.

– Täytyy olla nöyrin mielin siitä, että asiakkaat ovat kiinnostuneita. Aina uutta myymälää avatessa jännittää, syntyykö jonoa vai ei. Konseptimme selkeästi vetoaa kaikenikäisiin ja kaikenlaisiin ihmisiin nuorista vanhempiin ja perheistä sinkkuihin. Ihmiset ovat selkeästi löytäneet meidät jo käymällämme taipaleella.

Duon Normalille Valli toivoo mahdollisimman onnistunutta alkua sekä sitä, että mahdollisimman moni löytäisi myymälän ja oppisi ostamaan sieltä samoja asioita, joita ehkä saa myös muualta.

Uuden myymälän avaaminen jännittää aina

Avajaispäivä oli täynnä jännitystä ja odotusta myös myymälän työntekijöille: myymäläpäällikkö Anniina Toropaiselle, myyjä Tsekku Miettiselle ja meikkivastaava Sara Pirhoselle. Osalla heistä oli jo aiempaa kokemusta Normalien avaamisesta esimerkiksi Kuopioon, Joensuuhun ja Varkauteen, sekä työskentelystä näissä. Toropainen on Normal Suomen ensimmäisiä työntekijöitä, ja hän on ollut ketjussa jo noin kahden ja puolen vuoden ajan.

– Uuden myymälän avaaminen on tuttua, mutta joka kerta jännittävää. On ihanaa, miten positiivisella mielellä kaikki asiakkaat ja henkilökunta ovat olleet tänään – tästä tulee itsekin hyvälle mielelle, Valli kommentoi.

Avajaispäivänä Normal järjesti tavallisesta arjesta poikkeavia ohjelmanumeroita: tarjolla oli esimerkiksi onnenpyörä, josta saattoi voittaa kuponkeja, joilla sai lunastaa tuotteen myymälästä. Lisäksi kisattiin lavakilpailussa. Keskusaukiolle oli koottu lava, joka oli täytetty Normalin tuotteilla. Osallistujan tuli arvata tuotteiden yhteishinta: lähimmäksi arvannut pääsi seuraavana päivänä noutamaan tuotteet itselleen. Normal jako aamulla myös yllätyspusseja ja jättimäisiä Normal-kasseja ensimmäisille asiakkaille.
Työntekijät olivat osanneet odottaa suosiota avajaispäivälle.

– Normal on suosittu liike: aina kun uusi kauppa avataan jonnekin, se on odotettu. Tottakai positiivisesti yllättää se, että jonoa on edelleenkin, kommentoi Pirhonen 1,5 tuntia uuden liikkeen ovien avaamisen jälkeen.

– Ihmisiä on vielä enemmän kuin osasin odottaa, vaikka odotinkin suurta ihmismäärää, Miettinen jatkaa.
Toropainen pohti, millä tavalla Duon Normalin asema Pirkanmaan kuudentena liikkeenä vaikuttaisi avajaispäivän kävijämäärään.

– Kävimme kuitenkin ennen avajaisia jakamassa yllätyspusseja jo ennakkoon asiakkaille. Jo tällöin oli jonoa. Silloin osasin odottaa, että asiakkaita riittää avajaispäivälle, Toropainen muistelee.

Pysyvästi edullinen

Työntekijät odottavat uuden myymälän toiminnalta muun muassa yhteisöllisyyttä ja hyvää työhenkeä.

– Odotan koko myymälän yhteistä kasvua ja sitä, mitä kaikkea tulemme oppimaan yhdessä. Meillä on töissä niin aikaisemmin Normalissa työskennelleitä, mutta myös paljon uusia. Aina itsekin oppii jotain uutta, Miettinen kertoo.

– Odotan, että meille kasvaa tiivis yhteishenki, sellainen, jossa pystyy vaikuttamaan myymälässä itsekin paljon. Odotan todella paljon meikkiosastolla työskentelyä, koska olen meikkivastaavana ensimmäistä kertaa. Toivon oppivani paljon uutta sillä alueella, Pirhonen jatkaa.

Toropainen toivoo asiakkaiden huomaavan erityisesti Normalin tuotteiden edulliset hinnat.

– Meiltä saa kaikki päivittäistavarat aina todella sympaattisin hinnoin, pysyvästi. Alennuksia ei tarvitse odotella, vaan koska tahansa on mahdollista tulla, ja hinnat ovat kuitenkin samat. Meiltä löytyy jokaiselle jotakin: meillä on niin miesten, naisten kuin lastenkin tuotteita. Kaikkea löytyy shampoista ja hoitoaineista perustarvikkeisiin, joita jokainen meistä tarvitsee, Toropainen kuvailee.

Meikkivastaava Pirhonen kertoo myymälässä olevan paljon TikTokissa trendaavia meikkejä, jotka vetävät paljon asiakkaita. Toropaisen mukaan juuri Duon Normalin meikkiosasto on massiivinen.

– Meikkiosastomme poikkeaa paljon muiden myymälöiden meikkiosastoista. Vaikka olemme jo kuudes myymälä Pirkanmaan alueella, jokainen myymälämme on kuitenkin uniikki, eli jokaisessa myymälässä on erilainen pohjaratkaisu ja sijoittelu. Tuotevalikoimakin voi vaihdella. Keskustastakin kannattaa siis tulla katsomaan meidän myymäläämme, Toropainen kertoo.

Myymäläpäällikön mielestä on tärkeää tuoda Normal juuri Duoon.

– Hervanta on Suomen suurimpia lähiöitä, ja täällä on paljon asukkaita, joiden ei tule välttämättä käytyä keskustassa niin usein. Moni tykkää asioida kotikulmilla. Tämä on jotakin kokonaan uutta Hervannassa ja olemme iloisia, että voimme tuoda Normalin tänne. On mahtavaa olla täällä Duossa!

bottom of page