top of page

Elisabet Kapanen osaksi Lotta Henttalan valmennustiimiä

Pyöräilijälupaus Elisabet Kapasen ura etenee.

14.4.2021

Pyöräilijälupaus Elisabet Kapasen, 13, ura on edennyt nousujohteisesti. Kapanen on ikäluokassaan Suomen paras ja hänellä on vyöllään jo useita suomenmestaruuksia ja onnistumisia myös ulkomailla järjestetyissä kisoissa.
- Olen harrastanut pyöräilyä 9-vuotiaasta alkaen, kertoo Kapanen. – Olen voittanut lähes kaikki ulkomaan kisat, joihin olen osallistunut. Viime vuonna olen ajanut aktiivisesti itseäni vanhempien kilpailijoiden kanssa, hän lisää.
Viime marraskuussa Suomen ykköspyöräilijä Lotta Henttala perusti tiimin nuorille lahjakkuuksille. Tiimiin koottiin nuoria suomalaisia naispyöräilijöitä ja Elisabet Kapanen on heidän joukossaan. Henttala Development Teamiin kuuluu Kapasen lisäksi 17-vuotias Anniina Ahtosalo ja 19-vuotias Aino Hämäläinen. Henttalan apuna on kansallisella tasolla kilpaileva Ida Sten ja joukkueenjohtajana toimii Terhi Martikainen. Tarkoituksena on auttaa lajin lahjakkuuksia kehittymään kansalliselle tasolle.
- Valinta Teamin jäseneksi merkitsee minulle paljon, sanoo Elisabet Kapanen. – Toivon saavani lisää kokemusta ja kehittymistä enemmän sen kautta.

Unelma ammattilaisuudesta

Kapasen tavoitteena on menestyä kansainvälisissä kisoissa ja ajaa podiumille ensi kesän nuorten olympialaisissa. Laji kiinnostavuus pysyy uusien haasteiden myötä yllä.
- Laji pysyy itselle kiinnostavana, sillä tiedän voivani menestyä siinä, Kapanen sanoo. – Kisoissa ja treeneissä saa myös uusia ystäviä.
Kapanen kertoo unelmoivansa elämässä siitä, että menestyisi hyvin. Aikuisena hän haluaa olla ammattipyöräilijä. Henttala Development Teamiin valituksi tuleminen on jälleen yksi tärkeä askel nuoren Kapasen haaveen toteutumisessa. Kapasen valmentajanakin aiemmin toiminut isä Seppo Kapanen on valinnasta myös iloinen.
- Lotalla on paljon kansainvälistä kokemusta. Suomessa tätä kokemusta ei ole aikaisemmin jaettu, joten olemme ainutlaatuisessa tilanteessa. Toivottavasti kaikki onnistuu, hän sanoo.
- Tämä on varmasti teini-ikäiselle lapselle iso motivaatio treenaamiseen.
Elisabet Kapasella on nyt ulkopuolinen valmentaja, joten isä-tytär -valmennusrooli on jäänyt pois. Seppo Kapasen mukaan se on helpottanut paljon asioita.
- Lapsi on kasvanut ja sen näkee, että treeneihin mennään itsenäisesti ja tehdään, mitä valmentaja on ohjeistanut. Välillä jopa hirvittää itseä katsoa, kun varastossa poljetaan paikallaan virtuaalipyöräilyä useita tunteja, mutta se kyllä kertoo kiinnostuksesta lajiin, Seppo Kapanen pohtii.
Isällä ja tyttärellä on aikoinaan ollut sopimus, että tosissaan treenataan vain 18-vuotiaaksi asti. Nyt tytär on alkanut itse puhua ammattilaisen urasta.
- Toki matka sinne on vielä pitkä ja kaikki voi vielä muuttua matkan varrella, Kapanen sanoo.

bottom of page