top of page

Etelä-Hervannan uusi koulu aloitti ensimmäisen lukukautensa

Etelä-Hervannan uusi koulutalo on siisti, moderni ja selkeästi lapsille ja nuorille suunniteltu.

Ensimmäinen kouluaamu valkeni uutena ja ihmeellisenä niin opettajille, muulle koulun henkilökunnalle kuin oppilaillekin elokuun yhdeksäntenä Etelä-Hervannan uudessa koulussa. Koko koulu on uuden edessä; ensimmäisenä koulupäivänä ryhmät kokoontuivat yhteen ja tutustuivat koulurakennukseen.

Milla Zuev

16.8.2023

Yhteensä koulunsa aloitti tuoreessa rakennuksessa 850 peruskoulun oppilasta sekä koulurakennuksen toisella puolella toimivat varhaiskasvatuksen ryhmät. Yhteensä oppilaspaikkoja on 1 300.

Koulussa opiskelevat vuosiluokat 1–9 sekä varhaiskasvatuksen esiopetusryhmät. Päiväkodin tiloissa toimii myös vuorohoito.

Vaikuttava koulurakennus

Uusi koulurakennus on henkilökunnan mukaan vaikuttava. Jännitystä aiheuttaa kuitenkin se, miten yhteinen arjen sävel tulee löytymään.

– Uuden lukuvuoden aloittaminen uudessa koulurakennuksessa tuntuu todella mukavalta, mutta jännitystä on ilmassa sen suhteen, kuinka saamme arjen asiat järjestykseen. Koulupäivän onnistumista ei mittaa ainoastaan se, ovatko oppilaat oikeissa luokissa – myös välitunnit, ruokailut ja lähdöt täytyy hoitaa onnistuneesti. Näin hienossa koulussa on hyvä aloittaa uusi kouluvuosi, kommentoi koulun rehtori Matti Annala.

Arjen rakentuminen uusissa ympyröissä jännittää myös opettajia: erityisluokkien opettajat Maija Hakala ja Anni Katajamäki kehuivat erityisesti koulun pihan puitteita ja toivoivat uuden arjen uudessa koulussa alkavan sujuvasti. Hakala opettaa koulun erityisluokkia 3–6, Katajamäki luokkia 1–3.

– Piha täällä on selkeästi suunniteltu lapsia varten: täällä on mahdollisuus monenlaiseen toimintaan. Kaikki lapset mahtuvat varmasti koulun pihalle, Hakala kommentoi.

Kumpikin opettaja odottaa innolla sitä, minkälaiseksi uusi yhteinen koulu ja sen arki muodostuvat.

Uusi koulumiljöö, koululaisille

Etelä-Hervannan koulu toimi viisi vuotta väistötiloissa yliopiston Konetalolla. Annala kertoo tilojen olleen toimivat, mutta kouluksi ja koululaisille niitä ei oltu suunniteltu.

– Tärkeintä uusissa tiloissa on, että täällä on hyvä sisäilma. Asiat, jotka aiheuttivat vanhan koulutalon purkamisen, ovat poistuneet. Meillä on ajanmukaiset, toimivat tilat, välineet ja esitystekniikat. Tilat on suunniteltu juuri kouluksi ja koululaisille.

– Alkuun koulun arki on varmasti pientä kaaosta. Toivon, että pääsemme pian nauttimaan uusista tiloista sekä viemään opetusta, oppimista ja kasvua eteenpäin, Annala päättää.

bottom of page