top of page

Frameryn työntekijät olivat päivän vapaaehtoisina Ysti ry:llä

Lotta Kinnuselle vanhusten auttaminen on tärkeää myös henkilökohtaisista syistä.

Yhdessä selviytymisen tuki ry osallistui torstaina 15.9. Auttamisen tori Commu -sovelluksen kautta hyväntekeväisyystempaukseen, joka haastaa yrityksiä lahjoittamaan työntekijöidensä aikaa vapaaehtoistoimintaan.

Milla Zuev

20.9.2023

Tampereella tempaukseen osallistui yhteensä yli 60 työntekijää Frameryltä.

– Olemme mukana Commu-sovelluksessa ja lähdimme mielellämme mukaan tähän, kuten aina, kun asiakkaamme hyötyvät jostakin toiminnasta, kertoo Tiina Virnes, Verkon vapaaehtoistoiminnan koordinaattori.

– Meihin otettiin jo kesällä yhteyttä, voisiko meille tulla vapaaehtoisia kertaluontoisesti. Vapaaehtoistoimintamme kohteena ovat vanhukset ja vammaiset henkilöt Hervannan alueella. Aloitamme päivän perehdyttämisellä, sillä meidän vapaaehtoisemme perehdytetään aina. Lisäksi vapaaehtoisiksi tulevat kirjoittavat vaitiolositoumuksen. Tämän jälkeen saatan vapaaehtoiset erääseen ryhmäkotiin, jonka kanssa teemme yhteistyötä. On kaunis ilma, joten todennäköisesti he lähtevät ulkoilemaan ja seurustelemaan, antamaan omaa aikaansa ikäihmisten hyväksi, Virnes selittää päivän kulkua.

Vanhusten yksinäisyys huolettaa

Frameryn markkinointitiimissä työskentelevä Lotta Kinnunen lähti innolla mukaan hyväntekeväisyystempaukseen.

– Olen aina halunnut auttaa ihmisiä. Kun meiltä kysyttiin, kiinnostaisiko meitä lähteä mukaan, lähdin mielelläni. Olen aiemmin käynyt Helsinki Mission senioriryhmäkoulutuksen, Kinnunen kertoo.
Kinnunen on erityisen huolissaan vanhusten yksinäisyydestä.

– Monilla ikäihmisillä ei ole juurikaan ihmisiä pitämässä seuraa. Vanhusten asiat ovat minulle sydäntä lähellä myös henkilökohtaisista syistä. Aivan kaikkien kannattaisi joskus lähteä mukaan hieman auttamaan ja tekemään jotakin pientä. Vapaaehtoistoiminnan tarkoitus on se, että apua saavat sitä tarvitsevat, heiltä, jotka haluavat sitä antaa.

Tällä hetkellä omat isovanhemmat ovat Kinnuselle etusijalla, mutta hän voisi kuvitella tekevänsä vapaaehtoistyötä oman työnsä ohella.

– Odotan tältä päivältä ihania kohtaamisia, mukavia ihmisiä, keskustelua, hauskanpitoa ja iloa. On hyvä, että meillä töiden puolesta halutaan osallistua tällaiseen ja tehdä hyvää. Niin yritys kuin työntekijätkin haluavat kovasti osallistua hyväntekeväisyyteen, Kinnunen päättää.

bottom of page