top of page

Friday Together – tapahtumalla onnistunut avaus

Juttupajassa keskusteltiin perheestä kuvakorttien avulla KotoDian projektipäällikkö Lea Raittilan johdolla.

Syyslomaperjantain Friday Together –tapahtumassa Hervannan kirkolla oli iloista säpinää.

Tarja Jääskeläinen

27.10.2021

Yläkerran taidepajassa lapset ja aikuiset loihtivat upeita maalaustöitä ja piirroksia. Lasten leikkipajassa leikittiin palloleikkejä sekä askarreltiin. Isommat pojat keskittyivät biljardin peluuseen ja Playstation-peleihin.
Elävässä kirjastossa syntyi intensiivistä keskustelua kulttuureihin ja perheeseen liittyvistä kysymyksistä useilla eri kielillä. Parturi Amirilla riitti ”asiakkaita” koko illaksi. Tyttöjen kauneuspisteellä loihdittiin kauniita kasvomaalauksia ja värikkäitä kynsiä. Halinalle ja ystävänsä Late Leijona kiertelivät toimintapisteissä saaden runsaasti halauksia. Illalliskeitosta ja kahvista nauttineet pöytäseurueet olisivat viihtyneet pitempäänkin.
- Olemme kaivanneet tällaista seurakunnan taholta! Että saa viettää aikaa perheen kanssa ja tavata uusia ihmisiä, kuului monesta suusta.
Illan loppusolmussa laulettiin ylöjärveläisen Leevi Ahopellon johdolla ja opeteltiin kiittämistä eri kielillä. Afrikkalainen lauluesitys tempaisi pienet ja suuret mukaansa. Etupenkissä istuneet hervantalaispojat vakuuttivat tuovansa ensi kerralla koko luokan mukanaan.
Palautelomakkeissa tapahtumalle toivottiin jatkoa. Plussaa saivat eniten iloinen tunnelma, ystävien tapaaminen ja mielekäs puuhailu. Hervannan kirkon, Hervannan Katukappelin sekä kotouttavaa diakoniaa tukevan KotoDia-hankkeen yhteinen tapahtuma järjestetään seuraavan kerran joulukuun 10. päivänä klo 18-21. Illan teemana on silloin joulu.

bottom of page