top of page

Hakametsän jäähallin alueen rakentaminen ei ala heti

Hakametsän jäähallin alueelle rakentuu kiinnostava asuinalue. Valmista ei kuitenkaan ole ihan heti.

Satu Lepistö

24.3. 2021

Jokaisessa kaupungissa on paikkoja, joihin kaupungin henki tiivistyy. Meillä tamperelaisilla on Näsinneula, tori ja tietenkin Hakametsä, jonka ympäristöstä lähes jokaisella pitkään seudulla asuneella on jokin muistikuva.
Hakametsässä on nimittäin ”aina” ollut halli. Jäähallihan se on, mutta tositamperelainen ei tarvitse ylimääräisiä tavuja, koska kaikki tietävät, mistä paikasta puhutaan. Halli on tähän asti sijainnut Hakamettässä, mutta uuden jäähallin valmistuessa sielläkin puhaltavat uudet tuulet.
Tampereen kaupunki julkisti Hakametsä Sport Campus -alueen konsepti- ja toteutuskilpailun voittajan virtuaalitilaisuudessa torstaina 25.2. 2021. Alueelle toteutettavan liikunta- ja urheilualueen voittajakonseptin toteuttaja on Peab Oy:n ja YH Kodit Oy:n muodostama ryhmittymä. Kilpailuun osallistuneita ehdotuksia arvioi moniammatillinen työryhmä yhdessä kilpailun tuomariston kanssa. Kilpailun tuomariston mukaan voittajakonsepti luo kokonaisuutena parhaat edellytykset Hakametsä Sport Campus -alueen toteuttamiselle ja mahdollistaa kattavat olosuhteet urheilulle, liikunnalle ja niitä tukeville palveluille ja toiminnoille.
Hakametsän jäähalli on Suomen ensimmäinen jäähalli, joka rakennettiin vuoden 1965 jääkiekon MM-kilpailuja varten. Hakametsän jäähallin ja uusien harjoitushallien lisäksi konseptissa alueelle sijoittuu hybridikortteli ja asuinrakennuksia. Hybridikorttelissa on sisäliikuntaan painottuva monitoimiareena sekä liike- ja toimitiloja liikunta- ja urheilualan yrityksille, palveluille tai koulutukselle. Suomen ensimmäinen jäähalli peruskorjataan ja sitä kehitetään arvonsa mukaisesti. Jääkäytön lisäksi halliin luodaan olosuhteet myös muille urheilulajeille. Ylimmäiseen kerrokseen on suunniteltu muun muassa juoksurata. Voittajakonseptissa alueen keskipisteenä on sporttiaukio, ja urheilurakennukset on yhdistetty toisiinsa maan alta, jolloin siirtymisen tilasta ja toiminnosta toiseen onnistuu helposti ja säältä suojassa.
Hakametsän kaupunginosaan konsepti mahdollistaa uusia kaikkien käytettävissä olevia aktiivisia ulkotiloja. Ulkotilat jatkuvat kampusalueen asuinkortteleihin ja muodostavat urbaania, mutta viihtyisää kaupunki- ja katutilaa. Asuminen keskellä urheilun ja liikunnan uutta yhteisöä on puoleensa vetävä yhdistelmä.
- Hakametsän Sport Campuksen läheisyyteen rakentuvat asuintalot tuovat uutta ja toivottua asuinympäristöä, joka mahdollistaa harrastusten ja kodin yhdistämisen. Koemme, että pitkällä kokemuksellamme, niin rakennuttajana kuin kiinteistönomistajana, meillä on paljon annettavaa tässä mielenkiintoisessa hankkeessa, summaa toimitusjohtaja Janne Tuominen YH Kodeilta.
Hakametsän jäähalli on monelle tamperelaiselle hyvin rakas- jopa niin rakas, että intohimoinen lätkäfani saattaa hyvinkin haluta olohuoneen ikkunan alle rakkaan näkymän, vaikka SM-liigaa ei jatkossa enää hallissa pelatakaan.
Alue saattaa kiinnostaa myös junioriurheilun parissa aikaansa viettäviä perheitä, sillä esimerkiksi lapsen jääkiekkoharrastus vie koko perheeltä siirtymisineen ja odotteluineen viikkotasolla paljon aikaa. Hakametsä säilyy nimittäin myös jääurheilukäytössä- lisäksi futsal, lentopallo, salibandy, koripallo, juoksu, oheisharjoittelu ja skeittaus mahtuvat jatkossa sen katon alle.
Liikuntapaikkojen suunnitellaan Hakametsässä olevan valmiit vuonna 2029 ja asuinrakentamisen vuonna 2033, joten legendaarisen hallin lähistölle muuttamista saa harkita rauhassa.

bottom of page