top of page

Haku viljelypalstoille alkaa 11. huhtikuuta

Lähialueilla yksivuotisia palstoja on Ruskossa ja Hikivuoressa, monivuotisia palstoja voi viljellä Kaukajärvellä, Nekalassa, Hervannassa ja Vuoreksessa. Kuva: Kuvituskuva

Haku 4H -viljelypalstoille alkaa 11. huhtikuuta klo 12. Netissä aukeaa silloin 4H-yhdistyksen sivuilla hakulomake, joka sulkeutuu 26.4. klo 00.0.
Tänä vuonna palstahinnat nousevat 2 eurolla. Monivuotisten vuokra on 13-75 euroa viljelykaudelta palstan koosta riippuen. Yksivuotisten vuokra vaihtelee 21-86 euroon myös palstan koosta riippuen. Viljelylaatikoiden hinnat ovat 13-23 euroon, riippuen laatikoiden määrästä. Tarkat hinnat löytyvät sivustolla olevaista taulukoista.

5.4.2023

Edelliskautisilla etuoikeus

Yksivuotiset viljelypalstat vuokrataan joka kevät uudelleen, yhdeksi kasvukaudeksi kerrallaan, Niillä voi siis viljellä vain yksivuotisia kasveja
Etuoikeus näihinkin palstoihin on vanhoilla viljelijöillä. He voivat valita uudelleen palstan, jota ovat edellisvuonna hoitaneet. Tämän jälkeen kaikki vapaat palstat jaetaan uusille viljelijöille
Edelliskaudella viljelleistä noin puolet hakee palstaa uudelleen.

Yhdistys hoitaa muokkauksen

4H-yhdistys hoitaa yksivuotisten palstojen muokkauksen. Maanmuokkaus hoidetaan traktorin avulla heti, kun maa on kuivunut riittävästi. Muokkauksen jälkeen palstat mitataan ja merkitään, jonka jälkeen palstan saaneille viljelijöille annetaan lupa aloittaa viljely.
Lähialueilla yksivuotisia palstoja on Ruskossa ja Hikivuoressa.

Monivuotiset palstat varattuja

Lähikaupunginosissa monivuotisia palstoja on Kaukajärvellä, Nekalassa, Hervannassa ja Vuoreksessa. Vuoreksessa on lisäksi monivuotisia viljelylaatikoita.
Monivuotiset viljelypalstat vuokrataan useaksi vuodeksi kerrallaan. Tällä hetkellä ne kaikki ovat varttuja. Monivuotista palstaa voi hakea ilmoittautumalla jonoon yhdistyksen sivuilta löytyvällä lomakkeella.

bottom of page