top of page

Hallilan skeittipaikka uudistettiin – ainutlaatuinen ramppi kutsuu lautailijoita

Hallilaan rakennettiin ramppi, jollaista ei ole muilla Tampereen skeittipaikoilla. Hallilan uusi skeittipaikka on avoin kaikille. Se palvelee hyvin erityisesti Hallilassa ja Hervannassa asuvia. Hervannassa omaa skeittipaikkaa ei ole.

Pehkusuonkatu 6:n uudistettu skeittipaikka kutsuu rullalautailijoita uutuuttaan kiiltävänä.

Milla Zuev

20.9.2023

Syyskuun 5. päivänä avattu skeittipuisto valmistui entiselle paikalleen parkkialueen eteläpäähän. Erityistä skeittipaikassa muihin Tampereen skeittipaikkoihin nähden on asfalttiluiska.

– Vastaavaa luiskaa ei ole muilla Tampereen skeittipaikoilla. Sen on tarkoitus tarjota vaihtelua ja houkutella lautailijoita kohteeseen. Luiska tekee skeittipaikasta monipuolisemman kuin se ennen oli – aiemmin paikka oli tasainen ja siinä oli vain muutama kivi, kuvailee Antti Hänninen, Tampereen Rullalautailijat ry:n puheenjohtaja.

Hännisen mukaan luiska tarjoaa myös helpon harjoittelumuodon esimerkiksi skeittiharrastusta aloitteleville lapsille ja nuorille. Sillä voi harjoitella ensimmäisiä kaaren tai luiskan laskuja.

Vastaanotto hyvä

Skeittipaikan on tarkoitus palvella kaikkia kaupunkilaisia. Hänninen toivoo, että luiska saisi harrastajat myös muualta Tampereelta tutustumaan Hallilan skeittipaikkaan. Ratikkapysäkin varrella, lähellä Hervantaa sijaitsevana skeittipaikka palvelee erityisen hyvin hallilalaisia sekä hervantalaisia. Hervannassa omaa skeittipaikkaa ei ole.

– Kysyntää tällaiselle paikalle on selkeästi ollut. Meillä ei ole käytössä tilastoja, mutta kuulemani ja itse toteamani mukaan käyttöä on jo alussa ollut hyvin. Varmasti monta kymmentä eri kävijää on löytänyt uuden skeittipaikan. Paikalla on ollut myös paljon lapsia potkulautojen kanssa, Hänninen kertoo.

Ajatuksena skeittipaikan uudistamiseen on ollut se, että joka puolella kaupunkia olisi paikkoja harrastaa.

– Tällä paikalla oli aiemminkin skeittipaikka, joka valitettavasti meni huonoon kuntoon. Nyt tämä on selkeästi parempi kuin ennen.

Uuden luiskan lisäksi monipuolisuutta lisäävät erilaiset muodot, joita pitkin skeitata.

Skeittipaikan tulevaisuudelta Hänninen toivoo sen vetävän kävijöitä. Lisäksi toiveissa on, että puisto pysyisi tällä kertaa kunnossa.

– Aikaisemmin on ollut paljon ilkivaltaa, joten toivottavasti tämä puisto pysyy kunnossa. Toivon, että pystymme myös näyttämään kaupungin suuntaan, että skeittipaikoille on kysyntää, jolloin muuallekin voisi nousta pieniä skeittipaikkoja, Hänninen päättää.

Rahoittajina Etelän Massit ja Tampereen kaupunki

Uudistettu skeittipaikka toteutettiin Etelän Massit -hankkeen ja Tampereen kaupungin rahoittamana. Mukana suunnittelutyössä olivat suunnittelua varten koottu nuorisoryhmä, Tampereen rullalautailijat ry sekä South Side -niminen ryhmä.

Idea skeittipaikan uudistamisesta menestyi Etelän Massit -hankkeen äänestyksessä, jolloin sille myönnettiin 5000 euron suuruinen toimintaraha. Tampereen kaupunki myönsi hankkeelle lisärahoitusta 25 000 euroa.
Hallilan vanha skeittipaikka valikoitui paikaksi, jonka päälle Tampereen Infra rakennutti uuden, lautailuun sopivan ja kestävän asfalttipohjan.

Uuden asfaltin päälle hankittiin rampin lisäksi uusia kivi- ja teräskalusteita, joihin suunnittelussa mukana ollut nuorisoryhmä sai vaikuttaa yhdessä Tampereen rullalautailijoiden kanssa. Vanhat kivikalusteet säilytettin ja sijoitettiin uudelleen käyttöön.

Kaupunginpuutarhuri Timo Kosken mukaan on haasteellista löytää sopivia paikkoja uusille skeittipaikoille, joten vanhan kunnostaminen on helpompaa. Skeittipaikoille on kuitenkin selkeästi kysyntää; kyseessä on erityisesti nuorison suosima liikunnallinen harrastus.

bottom of page