top of page

Hernerokkaa ja politiikkaa – Viitanen ja Heinäluoma kävivät Hervannassa

Eero Heinäluoma ja Pia Viitanen olivat tavattavissa Hervannassa. Sirpa Pirtanen ja Kirsti Ahlholm kävivät tenttaamassa politiikkoja. Kuva: Pekka Ohtokangas

SDP:n kansanedustaja Pia Viitanen ja europarlamentaarikko Eero Heinäluoma olivat tavattavissa Hervannan K-Marketin edustalla maanantaina 20. helmikuuta. Vapaaehtoiset jakoivat hernerokkaa ja politiikot jakoivat karkkien lisäksi hetken aikaansa kuunnellakseen kansan huolia ja toiveita.

Pekka Ohtokangas

22.2.2023

Lähiöt ovat Viitaselle ja Heinäluomalle tuttuja. Viitanen on asunut Hervannassa kaksikymmentä vuotta, Heinäluoma taas Itä-Helsingin Kontulassa. Vuosien aikana myös Hervanta on tullut Heinäluomalle tutuksi.
– Monta kertaa olen Pian tuonut kotiovelle tällaisten tapahtumien jälkeen, Heinäluoma kertoo.
– Lähiöt ovat meitä yhdistävä tekijä, Viitanen kertoo.
Viitasella Hervannassa riittääkin tuttuja. Melkein kaikkien kanssa ollaan etunimipohjalla. Huolet voidaan kertoa oman kylän tytölle avoimesti.
– Paljon on noussut esille toimeentulo ja arjen asiat, viime vuosina ollaan koettu niin paljon hurjia asioita, Viitanen sanoo.
– Hyvinvointialueiden toiminta erityisesti nousee keskusteluissa esille

EU:han toimii!

Heinäluoma on luonnollisesti saanut puhua paljon EU-asioista.
– Sota ja tuki Ukrainalle nousevat esille usein. Minulta toivotaan, että tuen antaminen jatkuu.
– Paljon puhutaan myös Diesel- ja sähköautoista. Toivomus tuntuisi olevan, että teknologia kehittyisi nopeasti siihen pisteeseen, että sähköautoihin voitaisiin siirtyä kokonaan.
– EU:ssa on myös hämmästyttänyt minua se, että se ihme ja kumma toimii! Niin niitä lainsäädäntöjä vain tehdään.
Hervannassa puheenaiheiksi nousevat myös hyvinvointialueet, sote ja...
– Tappara, Heinäluoma kertoo.
Viitanen tosin tunnustautuu Ilveksen kannattajaksi.

Kaikkeen sitä joutuukin

Viitaselle Hervanta on aina koti.
– Koti oikein isolla K:lla.
– Muistan hassun tapauksen, kun minut pyydettiin puhumaan Hervannan 30-vuotisjuhliin. Kirjoitin puheen oikein viimeisen päälle, mutta sain flunssan viime hetkellä. Ääneni lähti kokonaan, joten pyysin serkkuani Merjaa lukemaan puheeni. Siinä minä sitten seisoin lavalla Merjan vieressä ja nyökyttelin niille kohdille, joita pidin painottamisen arvoisena. Kaikkeen sitä politiikko joutuukin, Viitanen nauraa.
Väkeä oli politiikkoja tapaamassa tasaisena virtana. Tosin hernerokan loputtua myös väkivirta hiljeni, kertoen ehkä politiikkojen suosiosta verrattuna hernerokkaan.
– Olemme aina vitsailleet, että kumpaa meistä tullaan tapaamaan, mutta nyt taisi hernerokka viedä voiton, Heinäluoma nauraa.

bottom of page