top of page

HerSa uudistuu vuonna 2024

Maaliskuun alun jälkeen Hervannan Sanomien henkilökunta rantautuu sinne, missä lukijat ovat.

Hervannan Sanomat on tänä vuonna suurten muutosten edessä. Ensinnäkin lehdessä työskentelee ainakin toistaiseksi tällä hetkellä vain kaksi henkilöä: toimitusjohtaja Johanna Nordlund ja päätoimittaja Milla Zuev. Tänä vuonna heidät tullaan tapaamaan toimiston sijaan aivan uudenlaisella konseptilla: maaliskuun alusta asti HerSa luopuu toimistostaan ja rantautuu sinne, missä lukijat ovat.

Milla Zuev

3.1.2024

– Olemme liikkuvaisia ja meidän työmme on liikkuvaista. Ajatuksena on, että rantaudumme itse sinne, missä meidät pääsee helposti kohtaamaan. Tulemme tänä vuonna olemaan usein esimerkiksi Duon aulassa, ja sinne voi tulla juttelemaan, moikkaamaan ja antamaan juttuvinkkejä. Uskomme, että kun olemme ihmisten keskellä, tuo se paljon uutta lehdellemme ja meillekin, Nordlund kertoo.

Lehden saamisesta helpompaa

Jatkossa Hervannan Sanomat on myös saatavilla näistä paikallisista kaupoista. Kaupat ovat K-Market Herkkupuoti, K-Market Helapuisto, K-Market Ylioppilaankatu, K-Market Teekkarinkatu ja Sale Vuores.
Lehden jakelumäärä kotitalouksittain tulee siis pienenemään.

– Taustalla tässä on se, että jakeluyritys ilmoitti, että jakeluhinnat tulevat nousemaan sata prosenttia. Lähdimme etsimään ratkaisua siihen, miten hinnat saadaan pysymään ojennuksessa. Meidän lehtemme kun elää ilmoittajilla, niin näillä jakeluhinnoilla tämä ei tule toimimaan, Nordlund kertoo.

 Tällä tavoin he, jotka haluavat saada lehden jo heti aamusta, myös saavat sen aamusta. Yleensä lehti jaetaan koteihin vasta illansuussa. Lehti on helppo hakea lähiruokakaupasta, ja näin ratkaisu helpottaa heitä, jotka toivovat saavansa sen aiemmin, Nordlund jatkaa.

Esimerkiksi Vuoreksessa ei jatkossa ainakaan toistaiseksi jaeta lehteä koteihin, mutta Vuoreksen Saleen tulee lehden noutopiste. Pienemmällä paikalla lehden hakeminen lähikaupasta on helppoa. Hervannassakin tiettyjä, valikoituja alueita on poistettu jakelusta sen perusteella, että ne sijaitsevat hyvin lähellä ruokakauppaa, josta lehti on helppo noutaa.

Hervannan Sanomat

– Hervannan Sanomat on aidosti paikallinen, vuodesta 1975 saakka ilmestynyt lehti, kuvailee Nordlund.
Nordlund itse on työskennellyt Hervannan Sanomissa vuodesta 2009 saakka ja ollut lehdessä yrittäjänä vuodesta 2015. Nordlundin mukaan lehti kuuluu Hervantaan ja sen muille jakelualueille, ja sitä kaivataan joka keskiviikko.

– Aloitin aikanaan yrittäjänä Kaisa Muhosen kanssa, jonka kanssa olimme pitkään kahdestaan. Myyntipäällikkö Heini Eräsalo jäi vuodenvaihteessa eläkkeelle. Olen ajatellut, että ainakin alkuun meitä on täällä vain me kaksi. Olemme tällaisia tehomimmejä, joten pystymme kyllä tähän, Nordlund kuvailee.
Zuev vastaa lehden toimituksellisesta sisällöstä, toki kumpikin lehden tekijä pitää silmänsä auki ajankohtaisten juttujen varalta. Nordlund hoitaa myös lehden ilmoituspuolta, mitä hän onkin tehnyt jo vuosien varrella paljon.

– Haluamme palvella teitä jatkossa aina vain entistä paremmin, Nordlund toteaa.

bottom of page