top of page

Hervannan aluepappi Kaija Karvalasta johtava kappalainen

Eteläisen seurakunnan seurakuntaneuvosto päätti kokouksessaan syyskuun alussa, että johtavan kappalaisen tehtävään valitaan Kaija Karvala.

Anne Sällylä

15.9.2021

Karvalalla on kahdenkymmenen vuoden pappiskokemus Tampereen seurakuntayhtymän palveluksessa sekä lähikirkkopappina.
Tehtävien hoitaminen alkaa ensimmäinen lokakuuta, mutta Karvala kertoo ajavansa itseään sisään jo joihinkin tehtäviin. Syksyn aikana seurakunnassa käydään johtavan kappalaisen johdolla läpi kaikkien pappien tehtävänkuvat sekä neuvotellaan viranhaltioiden kanssa työaluevastuista. Uudelleenjärjestelyjen on tarkoitus olla valmiina marraskuun lopussa.

”Hervanta varmasti tulee säilymään osana minua”

Karvala on tuttu pappi monelle hervantalaisille, sillä hän on työskennellyt Hervannassa vuodesta 2007.
- Virkapaikkani tulee sijaitsemaan keskustassa seurakuntien talolla, mutta pappien esihenkilönä haluan olla tietoinen koko seurakuntamme alueesta.
Karvala kertoo ottavansa työtehtävän innolla ja luottavaisin mielin vastaan. Hän kokee kutsumusta varsinkin henkilöstöjohtamiseen ja seurakunnan toiminnan kehittämiseen.
- Toki tiedostan, että en lähde hommaan henkseleitä paukutellen vaan tehtävä tulee varmasti opettamaan minulle paljon sellaista, mitä nyt en osaa ajatella.

Karvalan työnkuva sisältää nykyistä enemmän hallinnollista työtä

Karvala tulee valmistelemaan seurakuntaneuvoston kokoukseen liittyviä asioita ja toimii siellä esittelijänä. Muutenkin työ liittyy enemmän hallinnolliseen ja strategiseen työskentelyyn. Hallinnollinen työ varmasti lisää koneen äärellä ja kokouksissa istumista.
- Tähän asti olen katsonut seurakuntamme toimintaa erityisesti Hervannan näkökulmasta, ja nyt katselen asioita paljon kokonaisvaltaisemmin. Varmasti en tee ihan yhtä paljon toimituksia tai toimita jumalanpalveluksia kuin aikaisemmin.
- Lisäksi minusta tulee pappien lähiesihenkilö, joka sinällään on myös iso tehtäväalue. Jatkan toimimista seurakuntamme johtoryhmässä niin kuin tähänkin asti lähikirkkopappina, mutta nyt eri asemasta käsin.

Karvala haluaa edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa

- Minulle on tärkeää, että seurakunta on kaikkien seurakunta, ja että jokainen löytäisi sieltä paikkansa. Erityisesti Hervannassa toivoisin, että voisimme lisätä ja tehdä näkyväksi kansainvälistä toimintaa, koska alueena Hervanta on niin kansainvälinen. Myös yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat minulle tärkeitä asioita, joiden eteenpäin viemistä haluan jatkaa edelleen monella tasolla. Toivon, että vaikka työni muuttuu enemmän virastopainotteiseksi, niin kynnys ottaa yhteyttä minuun ei tule sen korkeammaksi.

bottom of page