top of page

Hervannan entinen laskettelumäki uudistuu

Tältä Hervannan laskettelumäki näyttää nyt yläilmoista katsottuna.

Lukonmäen ja Hervannan vanha laskettelumäki uudistuu.

10.1.2024

Kaupunginpuutarhuri Timo Koski kertoo, että suunnitelmia tehdään parhaillaan ja niitä viedään kevään aikana eteenpäin. Tavoitteena on, että suunnitelma olisi valmis touko-kesäkuun aikana, jolloin se etenisi yhdyskuntalautakuntaan hyväksyttäväksi. Luonnos suunnitelmasta pyritään saamaan nähtäville kuntalaisille, ja mikäli siitä tulee palautetta, suunnitelmat viimeistellään palautteen perusteella.

Suunnitelma vanhan laskettelumäen tulevaisuudesta on laadittu asukkailla, yhdistyksillä ja muilla toimijoilla teetetyn kyselyn perusteella.

– Tavoitteena on, että paikalle saataisiin alamäkipyöräajoa, pienimuotoinen kuntoilupaikka alatasanteelle, juoksuportaita ja ylämäkijuoksumahdollisuuksia. Lisäksi ylätasanteelle ja alatasanteelle tulisi oleskeluun soveltuvia alueita, kertoo Koski.

– Paikan päällä käydessämme olemme huomanneet, että ylätasanteelle tulee melua Hervannan valtaväylän suunnalta. Pohdimme, miten voiko maastonmuotoilulla ja suojaistutuksilla vähentää melua, Koski jatkaa.
Lisäksi paikalle suunnitellaan talvitoiminnoksi pulkkamäkeä. Tavoitteena on, että kuntoportaat toimisivat myös virkistysreittiyhteytenä Hervannan ja Lukonmäen välillä, tosin talvikunnossapitoa reitille ei suunnitella. Maisemointipuolella pohditaan, miten luonnon monimuotoisuutta voitaisiin alueella parantaa.

bottom of page