top of page

Hervannan Sanomat palkittiin Hervannan vaakunalla

Hervannan kotiseutuyhdistys ry luovutti viime viikolla yrittäjä Johanna Nordlundille ja Hervannan Sanomien työtekijöille pöytästandaarin, jossa on kuvattuna Hervannan vaakuna. Pöytästandaari luovutettiin Hervannan Sanomien pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnasta Hervannan ja sen asukkaiden hyväksi.

Satu Lepistö

9.6.2021

- Hervannan Sanomista on tullut teidän aikananne asukkaita palveleva, sisällöltään vahva ja monipuolinen tiedotusväline. Saamme lukea lehdestä viikoittain ajantasaista tietoa alueesta ja sen henkilöistä, palveluista, yrityksistä, elinkeinoelämästä, monista oppilaitoksista ja kulttuurista. Lukijoiden lehdestä antama palaute on kiittävää, sanoi palkinnon Johanna Nordlundille luovuttanut Hervannan kotiseutuyhdistyksen jäsen Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen.
Rantaviita-Tiainen ja Hervannan kotiseutuyhdistyksen jäsen Risto Pere luovuttivat standaarin Hervannan Sanomille keskiviikkona 2. kesäkuuta 2021.
Standaarissa olevan vaakunan on suunnitellut vaakunakilpailun vuonna 1990 voittanut Artturi Majava ja sen on heraldisoinut heraldikko Harri Rantanen. Vaakuna esittää Hervannan kirkon kellotapulia, joka on saanut innoituksensa Raili ja Reima Pietilän arkkitehtuurista.
Toinen maamerkki on vesitorni, joka kuvastaa Hervannan korkeaa sijaintia. Vesitornista avautuvat Hervanta ja sen puhdas luonto ympäristöineen.
- Vuodesta 1975 ilmestynyt Hervannan Sanomat on lähes samanikäinen itse Hervannan kanssa. Olemme ylpeitä siitä, että kaupunginosallamme on alusta alkaen ollut oma lehti, Rantaviita-Tiainen sanoo.
Kotiseutuyhdistyksen palkinnon myöntöperusteiden mukaan perinteikäs kotiseutulehti on Hervantaa yhdistävä tekijä ja yksi koko alueen henkisistä tukipilareista.
- Samalla tavoin tämä Hervannan oma standaari on yhteisön ja yhteisöllisyyden symboli ja vahvistaja, Rantaviita-Tianen sanoo.
- Vahvistakoon tämä Hervannan Sanomille luovutettava vaakunastandaari sitä kuuluisaa Hervannan henkeä, joka on saanut kaupunginosamme kehittymään eläväksi ja elinvoimaiseksi kaupunkiyhteisöksi.

”Ilahduttava yllätys”

Yhteensä noin kuusi vuotta Hervannan Sanomien yrittäjänä ja neljä ja puoli vuotta yksinyrittäjänä toiminut Johanna Nordlund oli yllättynyt ja liikuttunut Hervannan Sanomien saamasta palkinnosta.
- On todella hienoa, että työtämme arvostetaan, Nordlund sanoo. – Ensimmäisenä tulee kiitollisuus työmme arvostamisesta ja siitä, että meidän yhteinen työmme ja oma yrittäjyyteni on huomattu ja palkittu kunnianosoituksella.
Palkitseminen tuli Nordlundille ilahduttavana yllätyksenä.
- Tämä tuli jotenkin todella oikeaan hetkeen koronavuoden jälkeen, Nordlund sanoo.
- On palkitsevaa, että ilmoittajat ovat uskoneet meihin koko poikkeusajan. Saamme myös lukijoilta todella paljon kiittävää palautetta. Minulle tuli hyvällä tavalla ylpeys ja rohkeutta jatkoon sekä vahva usko työhön, jota täällä tehdään. Hyppäsin aloittaessani yrittäjänä yllättäen isoihin saappaisin. Yrittäjänä oppii joka päivä jotakin uutta.
Hervannan Sanomien lisäksi Hervannan kotiseutuyhdistyksen vaakunastandardi on myönnetty aiemmin muutamalle saajalle: Hervannan kotiseutuyhdistys piti vaakunastandardin numero yksi itsellään. Sen lisäksi niitä ovat saaneet kaupunginjohtaja Pekka Paavola, Hervannan keskusakselin arkkitehdit Raili ja Reima Pietilä, kulttuuriministeri Tytti Isohookana-Asunmaa, nyt palkintoa luovuttamassa ollut Risto Pere aktiivisesta toiminnasta Hervannan hyväksi, Jaakko Koivuviita aktiivisesta Hervannan Sanomiin kirjoittamisesta ja Epilä-seura yhteistyöstä.
Hervannan Sanomien julkaisuoikeudet omistaa Hervannan Tiedotusyhdistys ry, joka on vuokrannut julkaisuoikeudet Johanna Nordlundin yritykselle Hermedia Oy:lle.

bottom of page