top of page

Hervannan vesitornin katto uusitaan

Hervannan vesitorni valmistui vuonna 1983

Hervannan vesitornin vesikaton saneeraushanke on käynnistynyt. Saneerauksen aikana katon vanhat rakennekerrokset poistetaan ja alimpana oleva vedeneristykerros uusitaan kokonaan. Samalla uusitaan myös vesikaton lämmöneristeet. Saneeraushankkeen ajan vesitorni ja sen lähialue on aidattu työmaa-alueeksi. Hankkeen aikana liikkuminen aidatulla alueella on turvallisuussyistä ulkopuolisilta kielletty.

3.12.2021

Kattotasanteelle pystytetään marraskuun aikana koko tasanteen kattava tiivis sääsuoja. Katon varsinaiset rakennustyöt alkavat vanhojen rakenteiden purkutöillä heti sääsuojauksen valmistuttua joulukuun alussa. Uuden katon on tarkoitus olla kokonaisuudessaan valmis maaliskuun 2022 loppuun mennessä.

Saneeraushankkeen aikana vesitorni on normaalissa käytössä eikä siitä aiheudu katkoksia vedenjakeluun.

Hervannan vesitorni on valmistunut vuonna 1983 ja se on yksi kuudesta Tampereen Veden vesitornista. Tornien avulla Tampereen yli 800 kilometrin pituisessa vesijohtoverkostossa pidetään yllä tasaisia painetasoja. Torneihin on varastoitu vettä, jonka avulla tasataan veden kulutushuippuja ja turvataan vedensaanti myös mahdollisissa häiriöissä.

Lähde: Tampereen kaupunki, tiedotteet

bottom of page