top of page

Hervanta Open Air kajahti Kuusikkopuistossa

Maustetytöt eli Anna ja Kaisa Karjalainen Hervanta Open Airissa.

Hervannassa kajahti kunnolla 14.–15. kesäkuuta, kun Hervanta Open Air valloitti Kuusikkopuiston kentän. Hervannan omaa festaria juhlittiin aurinkoisissa merkeissä kotimaisen musiikin tähtien tahdittamana.

Milla Zuev

19.6.2024

Perjantain avasi tamperelaisuutta huokuva Mansesteri, minkä jälkeen soittivat Maustetytöt, Kolmas Nainen ja illan viimeinen tähti Klamydia. Lauantaina festarikansaa ilahduttivat Pihlaja, Movetron, Mikko Alatalon ja Pena Penninkilammen tähdittämä Coitus Int 50 Revival, Petri Nygård ja Teflon Brothers.

Festivaali oli Nem Agencyn järjestämä, ja promoottori Rowan Raffertylle jäi positiivinen olo kansanjuhlasta. Hänen mukaansa Hervanta Open Air täytti hyvin oman paikkansa Tampereen festarikesässä.

Yhteensä kahden festaripäivän aikana Hervanta Open Airissa rokkasi noin 3000 henkilöä.

– Ihmiset vaikuttavat viihtyvän ja ovat tulleet paikalle ajoissa. On oikeasti aika kivaa, ja mukavaa olla Hervannan sydämessä, kun tämän paikan kanssa on niin pitkä historia, Rafferty kommentoi ensimmäisenä festivaalipäivänä.

Rafferty kertoi itse odottaneensa Kolmannen Naisen keikkaa kovasti.

Jo toinen Hervanta Open Air

Sini ja Kirsi olivat Hervanta Open Airissa jo toista kertaa.

– Täällä oli kivaa, kun tämä järjestettiin toissa vuonna. Asun lähellä, ja täällä on hyvät artistit. Festari on hyvin järjestetty - on samanlaista kuin ensimmäisellä kerralla. Olemme täällä molemmat kaksi päivää, naiset kommentoivat.

Ensimmäiset festarit

Vasta 18 vuotta täyttäneelle Omegalle Hervanta Open Air oli ihka ensimmäinen festivaali elämän aikana. Hän oli tullut festareille äitinsä ja kummitätinsä kanssa. Emppu, Omega, Anne ja Noora kertoivat tulleensa festareille fiilistelemään kesää ja katsomaan Hervantaa.

– Odotamme erityisesti Klamydiaa ja juhlimme synttäreitä, juhlakansa kertoi.

Maustetytöt Hervannassa

Ensimmäistä kertaa Hervannassa soittaneet Maustetytöt Anna ja Kaisa kertoivat jännittäneensä keikkaa hieman.

– Tämä oli ensimmäinen keikkamme Hervannassa ja kahden viikon loman jälkeen jännitti aika paljon palata lavaesiintymisen pariin. Jäi kuitenkin hyvä fiilis, eikä tullut pahemmin tyrittyä, Anna kuvaili tunnelmia.
– Yleisössä oli ihan yllättävän paljon porukkaa ja osa vaikutti jopa innostuneelta. Hyvä meininki oli illan toiseksi bändiksi ja hyvä fiilis jäi, Kaisa jatkoi.

Vaikka duo ei pahemmin tunne Tampereen lähiöitä omien sanojensa mukaan, Hervannalle he omistaisivat kappaleensa ”Mä loistan kuin hämärä.”

bottom of page