top of page

Hervanta-päivillä näkyi pörröisiä peikkoja ja Nuuskamuikkunen

Duon parkkipaikalla lapset saivat tutustua paloautoon. Kuva: Jenna Vehka-aho

Hervannassa Ahvenisjärven ympäristössä näkyi viime lauantaina 27. elokuuta perinteiseen tapaan muun muassa pörröisiä peikkoja, kun Hervannassa järjestettiin viikonlopputapahtuma Hervanta-päivät ja sen lauantaina Peikkometsä.
Perheen pienimmät ja miksei isommatkin saivat Valo-valmennuksen toimintapisteellä koristella pienen valkoisen kiven sekä piirtää oman jälkensä yhteisötaideteokseen, joka syntyi osallistujien kynästä tapahtumapäivän aikana.
Pirkanmaan Yksityiset Perhepäivähoitajat laittoivat lapsille siirtotatuointeja samalla, kun he tekivät tunnetuksi olemassaoloaan.
– Koronavuodet ovat tehneet sen, että puolet hervantalaisista perhepäivähoitajista ovat lähteneet muihin hommiin. Silti meitä on täällä edelleen kuusi perhepäivähoitajaa ja yksi ryhmäperhepäiväkoti jäljellä. Toivomme, että meillä olisi hoitopaikat täynnä, perhepäivähoitaja Riina Kerppilä sanoo.
Tampereen ensi- ja turvakoti ry:n pisteellä lapset ja lapsenmieliset saivat pelata vesipajatsoa, joka toimi siten, että ämpäriin laitettiin vettä ja ämpärin pohjalle lasipurkki. Sitten pelaajat yrittivät heittää lasikuulia vedessä olevaan lasipurkkiin.
Vesipajatson ohessa yhdistys halusi tavata perheitä ja tulla heidän kanssaan tutuksi sekä kertoa ihmisille Hervantatuvasta ja sen toiminnasta.
Tampereen eteläisen seurakunnan toimintapisteellä nähtiin keppihevosia, kun siellä oli varattuna oikea kepparirata lapsille.

31.8.2022

Tapahtumia järjestettiin myös Kauppakeskus Duossa

Toimelan pisteellä lapset saivat heittää hernepussia kangasseinässä oleviin koloihin.
Hervannan Martat puolestaan pitivät tapahtumassa sieninäyttelyä.
– Tarkoituksemme on lisätä ihmisten tietämystä sienistä ja siitä, miten niitä voi käyttää ruuanlaitossa. Esimerkiksi mustatorvisieni ja lampaankääpä ovat sellaisia sieniä, että niitä voi syötä sellaisenaan, kun vain kypsentää ne. Mustaa torvisientä voi myös kuivattaa ja käyttää mausteena. Sitä ei tarvitse laittaa kovin paljoa, kun siitä saa jo vahvan hyvän maun ruokaan.
Tapahtumassa kuultiin myös musiikkiesityksiä, kun Tampereen Hervantalaiset ry:n Tuulantei-kuoro lauloi lastenlauluja ja Nuuskamuikkuseksi pukeutunut Heikki Mäenpää esitti kitaran ja huuliharpun säestyksellä muumiaiheisia lauluja Kurkistuksia tanssivaan muumilaaksoon sävelteoksesta.
Hervanta-päiviä vietettiin myös Kauppakeskus Duossa. Sen keskusaukiolla oli pomppulinna lapsille. Kauppakeskuksessa tehtiin myös eläinkasvomaalauksia perheen pienimmille. Parkkipaikalla lapset saivat tutustua paloautoon. Lisäksi Kauppakeskus Duossa järjestettin onnenpyöräarvontaa ja siellä esitettiin Taikuri Paspartuun taikashow. Taikuri Paspartuu myös taikoi ilmapalloista eläimiä.

bottom of page