top of page

Hervanta saa ensi kesänä oman rock-festivaalin!

Rowan Rafferty on toiminut musiikkialalla tapahtumajärjestäjänä ja promoottorina jo 20 vuotta. Hervannalla on hänen sydämessään erityinen paikka. -Täällä sain ensikoskeutukseni Suomeen ja suomalaisiin. Kuva: Annika Pusa

Nyt se on viimein totta! Kaupunki kaupungin sisällä saa oman kaksipäiväisen musiikki-festivaalinsa, Hervanta Open Air Festivalin, joka järjestetään Kuusikkopuiston kentällä 17. ja 18. kesäkuuta. Rockfestarit ovat kaksipäiväiset ja niiden järjestäjinä toimivat tamperelaiset ohjelmatoimistot Nem Agency Oy ja RH Entertainment Oy.

Annika Pusa

1.12.2021

Esiintyjiksi Hervannan festivaaleille on tulossa Suomen kovimpia artisteja ja bändejä, kuten Klamydia, Petri Nygård, Jonne Aaron, Kolmas Nainen, Miljoonasade, tamperelaistunut Uniklubi ja Brother Firetribe.

-Festivaalien järjestäminen Hervannassa on ollut haaveenaamme jo pitkään, kertoo Rowan Rafferty Nem Agency Oy:sta. -Vuosia olemme pohtineet asiaa ja todenneet, että täällä on kaikki valmiina, mitä tapahtumaa varten tarvitaan ja kulkuyhteydet Tampereelle ja muualle ovat hyvät. Olemme oikeastaan ihmetelleet, miten on mahdollista, ettei festareita ole vielä koskaan täällä järjestetty, hän jatkaa. -Alkusyksystä kaikki sitten kirkastui. Pidimme kahden ohjelmatoimiston kesken palaverin, jonka jälkeen alkoi tapahtua.

Äidinkielen opettaja jäi mieleen

Rafferty muutti Suomeen Etelä-Afrikasta 12-vuotiaana ja seuraavat puolitoista vuotta hän asui vanhempiensa kanssa Hervannassa.

-Jo senkin vuoksi Hervannalla on erityispaikka sydämessäni, sillä täällä sain ensikosketukseni Suomeen ja suomalaisiin, Rafferty miettii.

Ensimmäisen kerran hän toimi tapahtumajärjestäjänä jo 15-vuotiaana, kun hän pisti pystyyn ulkoilmatapahtuman Vanhan kirjastotalon puistossa, nykyisellä Laikun lavalla.

-Olin kiinnostunut musiikista, eikä peruskoulussa opiskelu juuri innostanut. Toimin ensin dj:nä ja sitten kiinnostuin myös äänimiehen hommista. Jotta taas pääsi äänimieheksi, piti olla keikkoja, joten ryhdyin järjestämään niitä eri bändeille, Rafferty naurahtaa. -Jossakin vaiheessa se on sitten kääntynyt päälaelleen, että teen promoottorin töitä ammatikseni ja äänimiehen töitä harrastuksena.

Vaikka peruskoulussa opiskelu tuntui turhalta ja tympeältä, on Rafferty jälkeen päin ollut hyvin kiitollinen koulussaan olleelle tiukalle äidinkielen opettajalle.

-Puhun englantia äidinkielenäni, enkä todellakaan puhuisi näin hyvin suomea ilman entistä opettajaani, nykyisin lähes täydellisesti suomea osaava Rafferty kertoo.

Raffertyn luotsaaman Nem Agencyn listoilla on kaiken kaikkiaan yli 30 suomalaista bändiä, joille he hoitavat kokonaisvaltaisesti keikkamyyntiä ja -järjestelyjä. Nem Agency toimii myös vuosittain Viikinsaaressa järjestettävän Saarihelvetti -nimisen rock- ja metallimusiikin tuottajana.

Hervanta Open Air Festivaleilla on A-oikeudet, ruokapalveluja tarjoavia pisteitä ja muuta tapahtumaan sopivaa myyntiä. Liput festivaaleille ovat nyt saatavilla ja niitä voi ostaa Lippupisteestä. Jos korona vielä ensi kesänä on ajankohtainen, otetaan se turvallisuudessa huomioon muun muassa kasvomaskeja ja käsidesejä jakamalla.

bottom of page