top of page

Hervanta siivottiin talkoovoimin juhlakuntoon

Rami ja Riitta olivat roskalenkillä Suolijärven rantapolun varrella.

Lukuisat siivoustalkoot ovat puhdistaneet roskat tehokkaasti Hervannan kävelyreittien ja keskustan ympäristöstä. Valtakunnallinen Miljoona roskapussia -kampanja jatkuu edelleen. Kaupungin siivoustalkoot liikuttivat asukkaita lauantaina 6. toukokuuta.
ProHervanta-verkoston siivoustalkoot pidettiin perjantaina 12. maaliskuuta, jolloin koululaiset ahkeroivat, ja lauantaina 13. toukokuuta, jolloin roskia jahtasivat aikuiset.
Tavoitteena oli, että saadaan Hervanta näin juhlavuonna myös juhlakuntoon.
– Hyvältä näyttää nyt. Siitä kiitos kaikille mukana olleille, ProHervannan väki hehkuttaa.
Oma talkoopäivä päätettiin jo viime vuoden puolella yhdessä koulujen kanssa. Silloin ei vielä ollut tiedossa kaupungin järjestämien talkoiden ajankohta.

Sirpa Koivu

17.5.2023

Koululaiset ahkeroivat perjantaina

Innostavaa ja ihanaa oli, että Pohjois-Hervannan ja Etelä-Hervannan koulujen oppilaat osallistuivat lähiympäristön siivoamiseen perjantaina.
– Meillä oli vaikeuksia hankkia riittävästi lapsille ja nuorille sopivia keruuvälineitä, kuten hansikkaita ja keppejä. Toisaalta budjetti oli rajallinen, toisaalta monet siivouskampanjat olivat verottaneet kauppojen varastoja.
Loppujen lopuksi kaikki meni hyvin. Ryhmissä liikkuneet koululaiset saivat kukin vuorollaan kokeilla keruukeppejä. Roskiakin oli koulun mukaan kerätty todella paljon.
– Voi vain olla ylpeä nuorista ja kiittää kouluja hienosta yhteistyöstä.

Nyt on siistiä

Talkoopäivän lauantai suorastaan hehkui kesäistä tunnelmaa. Hervannan keskustassa oli liikkeellä paljon hyväntuulisen näköisiä ja illan kisoja odottavia hervantalaisia.
Muusan aukiolla eli virallisesti Runoilijan aukiolla oli marttojen ja Paikalliskulttuurin edistäjien ylläpitämä kokoontumispiste.
– Toimintakeskuksen ja aukion ympäristö oli todella roskainen. Talkoolaisilla meni tunnin verran kaikkien roskien keräämisessä. Nyt on siistiä.
– Miljöön pilaavat nuo tuhritut elokuvateatterin seinät ja jättimäinen sorakasa, jolle ei ole löytynyt omistajaa. Niistä on valitettu puolelle ja toiselle moneen kertaan, mutta siinä ne vieläkin ovat.
Hervannan Lionsit siivosivat Ahvenisjärventien länsipuolen alueita ja Suolijärven rantapolun maastoja. Verkon vapaaehtoiset keräsivät roskia Orivedenkadun ja Muroleenkadun alueella parkkipaikkojen reunoja myöten. He keräsivät peräti 20 pussia roskia.
Venlantuvan roskapartio siisti Teekkarinkadulta etelään päin olevaa aluetta.

bottom of page