top of page

Hervanta vahvasti suunnistuskartalla

"Yhteisöllisyys on meille tärkeää kaikessa takemisessä. Kaverit, leirit, kisareissut ja yhteinen tekeminen on tässä avaimena", suunnistuskoulun "rehtori" Jaakko Vuorenmaa kertoo. Kuva: Mikko Eskola

Tänä vuonna suunnistuksessa tapahtuu merkittäviä asioita Hervannassa. Koovee järjestää 5-päiväisen Fin5-suunnistusviikon kaksi viimeistä osakilpailua Hervannassa perjantaina 30.6. ja lauantaina 1.7.

HerSa

12.4.2023

Kilpailussa on sarjat alle 10-vuotiasta 95-vuotisiin tervaskantoihin. Kilpailuihin odotetaan noin tuhatta suunnistajaa ympäri maata. Lisäksi kisan yhteydessä suunnistetaan monilajitapahtuman European Masters Gamesin suunnistuskisat.
– Fin5-suunnistusviikon ensimmäinen osakisa suunnistetaan juhannuksen jälkeen maanantaina, Lamminrahkan rakenteilla olevalta asuntoalueelta, Kooveen kilpailujen pääsihteeri Mikko Eskola kertoo.
Toinen kisa on tiistaina sprinttikilpailuna keskustorilta ja kolmas kisa keskiviikkona Teivon raviradalta.
– Ja sitten välipäivän jälkeen kaksi viimeistä kisaa kisaillaan Hervannassa. Neljännen osakilpailun kisakeskus on vanhan Hervannan laskettelukeskuksen juurella ja viimeisen osakisan kisakeskus on Hervannan katsastusasemalla.
Kilpailuissa on myös niin sanotut avoimet sarjat, joihin voi ilmoittautua vielä paikan päällä.SM-kisat ensimmäisenä lajissaan

Sunnuntaina 17.9. Koovee järjestää Knock-Out-sprintin SM-kilpailut Länsi-Hervannassa. Pääsihteeri Eskola kertoo, että taloyhtiöluvista on jo 65 prosenttia saatu ja loppujen uusintakyselyt lähtevät piakkoin.
Kyseessä on ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävät Knock-Out -sprintin SM-kilpailut, eikä kyseessä olevaa mielenkiintoista formaattia ole järjestetty kuin kerran Suomessa.
– Aamupäivällä on karsinnat ja sitten iltapäivällä alkuerät, välierät ja finaalit. Mielenkiintoinen ja hektinen päivä tulossa, hehkuttaa Eskola.

Oppia lapsille ja aikuisille

Koovee järjestää yhdessä Epilan Esan kanssa Tampereen suunnistuskoulun torstaisin ja tiistaisin. Kevätkausi alkaa torstaina 13.4. kello 18 Hervannassa yliopiston kampuksella. Sitten tiistaina 18.4. Tesoman jäähallilta ja torstaina 20.4. Kaukajärven koululta. Aikuisten suunnistuskoulu alkaa torstaina 20.4. kello 18 Kaukajärven koululta.
Torstain treenit ovat yleensä Hervanta-Kaukajärvi-Vuores -alueella, ja tiistain harjoitukset Länsi-Tampereella.
– Moneen muuhun harrastukseen verrattuna suunnistuskoulun maksu on edullinen, ja se on koko vuodelta, suunnistuskoulun ohjaaja Mikko Eskola kertoo.
– Suunnistus on kansalaistaitoon rinnastettava taito. Jokainen tarvitsee suunnistustaitoa - meneepä sitten uimarannalle, marjametsään tai Lappiin vaellukselle. Metsä on suomalaisille todella tärkeä.
Niin lasten suunnistuskoulusta kuin aikuisten suunnistuskoulusta saa hyvät perustaidot ja varmuutta vaikka kilpailuihin osallistumiselle.
Myös Suolijärven-Vuoreksen alueen sekä Linnainmaan Mannerheimin alueen kiintorastit ovat kohta valmistumassa. Suolijärven majan kahviosta voi ostaa karttoja.

bottom of page