top of page

Herwoodfest nuorilta nuorille

Ares on nousussa oleva räppäri.

Herwoodfest järjestettiin Muusan aukiolla Hervannassa lauantaina 16.9.2023.

Sofia Tuohimaa

20.9.2023

Nuorista koostuvan vapaaehtoistiimin lisäksi tapahtuman järjesti Tampereen nuorisopalvelut, joten Nuorisokeskus Kupolin tilat ovat ihan esiintymislavan vieressä. Herwoodfest on yleensä järjestetty keväällä, joten ajankohta oli tällä kertaa poikkeuksellinen verrattuna aiempiin vuosiin. Tapahtumaan oli vapaa pääsy. Siellä esiintyivät esimerkiksi Ares, Fabe ja Jukka Poika.

Areksen ja Faben musiikkia kuuntelevat erityisesti nuoret, minkä pystyi päättelemään esiintymislavan edessä seisovista nuorisoporukoista niiden kahden keikan aikana. Tapahtumassa Ares esitti muun muassa Olkapää -nimisen biisin. Se kuulosti kertosäkeensä puolesta tutulta varmasti monen mielestä, vaikka Areksen musiikki ei olisi muuten entuudestaan tuttua. Biisissä on nimittäin otteita noin kymmenen vuoden takaisesta Robinin Sua varten -hittibiisistä.

Ulkona järjestetyssä tapahtumassa lavan eteen kerääntyi yhä enemmän porukkaa illan hämärtäessä. Ilma myös kylmeni, mutta se ei suurinta osaa kävijöistä haitannut. Festivaalin päättävän Jukka Pojan keikalla nuorisokin lauloi biisien mukana.

Tapahtuman aikana yleisössä näkyi niin nuoria kuin ikäihmisiäkin, mikä oli ilo huomata. Osa nautti keikoista kauempaa ja osa seisoi ihan lavan edessä. Ja koska tapahtuma-aluetta ei ollut erikseen merkitty, ihmisiä kulki uteliaasti myös alueen läpi.

On kiva idea, että Herwoodfest on järjestetty alunperin nuorilta nuorille -hengessä. Tapahtuma on lompakkoystävällinen nuorten pienille säästöille ja tuo Tampereen lähiön nuoret samaan paikkaan. Esiintyjät vaihtuvat joka vuosi, joten tapahtuman ohjelmisto on mahdollisimman ajankohtainen nuoria ajatellen.
Hervanta saa myös lisää näkyvyyttä, kun artistit tulevat keikalle lähiöön, jonne he eivät keksisi muuten tulevansa. Lisäksi kun tapahtuma järjestettiin viikonloppuna, se mahdollisti suuren kävijämäärän.

bottom of page