top of page

Ihminen tarvitsee ihmistä

Kahvipakettipalkinnot vetävät hyvin kävijöitä Tampuri-Hervannan bingopäiville. Kuva: Pekka Ohtokangas

Punainen Risti järjestää Hervannassakin ilmaisia ja päihteettömiä matalan kynnyksen kohtaamisia viikoittain. Tampuri-Hervannassa voi viettää aikaa maanantaista torstaihin vaikka bingon merkeissä.

Pekka Ohtokangas

7.12.2022

Tunnelma on harras. Bingohäkki hurisee ja kolisee vaimeasti. Katseet ovat painuneet bingokortteihin, tussi kädessä väristen odotetaan bingoemännän tokaisua ”O, 71”. Ei tullut vielä bingoa.
Tampuri-Hervannan kohtaamispaikka vetää viikossa noin sata ihmistä pelaamaan bingoa, juttelemaan, juomaan kahvia ja vain oleskelemaan. Syyskuun lopusta saakka kohtaamispaikan ajat on jaettu kahtia. Aamulla ja päivällä tila on aikuisille, iltapäivästä lapsille. Kohtaamispaikan vakioasiakas Sari Koskinen kokee uudistuksen hyvänä.
– Tämä oli hyvä, nyt on vähemmän meteliä, kun kaikki eivät ole samaan aikaan.
Tampuri-Hervanta on auki maanantaista torstaihin. Koskinen käy Tampuri-Hervannassa ainakin bingopäivinä, eli keskiviikkoisin ja torstaisin. Bingo voi olla syy tulla tutustumaan, mutta ihmiset ovat syy tulla uudestaan.
– Täällä näkee ihmisiä ja saa purkaa tuntojaan. Minunlainen yksinäinen ihminen saa täällä patterit ladattua ja ajan kulumaan. Kyllä ihminen tarvitsee ihmistä.
Reumasairauden takia leikkaukseen menevä Koskinen on myös kysellyt Tampuri-Hervannan kautta vapaaehtoisilta apua arjen askareisiin leikkauksen jälkeen.
– Täällä on hyvä henki, voi kysyä ja tarjota apua niin halutessaan. Täällä on myös vähävaraisille ruoka-apua, hän ylistää.

Jouluaattona keskustaan

Bingon lisäksi kohtaamispaikalla on aamukahvit, mahdollisuus askarrella ja jutella. Lapset askartelevat, leikkivät piilosta ja yllättäen Rummikub-peli on ollut suuressa suosiossa. Piilosta voi leikkiä, vaikka tila ei ole järin suuri.
– Lapset ovat yllättävän hyviä löytämään hyviä piilopaikkoja täältä, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Kaisa Kuuppo nauraa.
Nyt Tampuri-Hervannan työntekijät ja harjoittelijat suunnittelevat ensi vuotta.
– Nyt on hyvä aika kertoa, minkälaista toimintaa haluaisi. Meillä on haaveissa järjestää yhteistä käsillä tekemistä. Tilan seinillä on paljon tilaa ja niitä olisi mukava elävöittää jollain yhteisellä taiteella, Kuuppo sanoo.
Joulun ajan seinää elävöittää yhdessä tehty joulukalenteri. Kalenteri ei kuitenkaan yletä aivan jouluaattoon, vaan tila jää joulutauolle 16. joulukuuta kolmeksi viikoksi. Punainen Risti järjestää kuitenkin parin vuoden tauon jälkeen Tampereen keskustassa, Otavalankadulla jouluaattona kahvit. Kello 11–17 Otavalankadulla on tarjolla kahvia, ruokaa ja seuraa.

bottom of page