top of page

Ilkka Saarinen Oy Kiinteistö Tahkolalle

Ilkka Saarinen Oy teki yrityskaupat Kiinteistö Tahkolan kanssa jo kuluneen vuoden tammikuussa. Tulevaisuuden haaveissa siintävät esimerkiksi eläkepäivät.

Ilkka Saarinen, 20 vuotta yrittäjänä Hervannassa toiminut isännöitsijä, myi yrityksensä Ilkka Saarinen Oy:n Kiinteistö Tahkolalle tammikuussa 2023. Saarisen mukaan kyseessä oli pitkään harkittu yrityskauppa, joka päätettiin toteuttaa kuluvan vuoden alussa. Tästä lähtien entinen yrittäjä on ollut palkkatyössä isännöitsijänä Kiinteistö Tahkolalla.

Milla Zuev

13.12.2023

Pitkän yrittäjänuransa aikana Saarinen työskenteli yhdessä yrityksessään myös perheensä kanssa. Välillä päivät olivat pitkiäkin.

– En tiedä, miten muut ihmiset elävät, mutta tuskin kaikilla puhutaan kotona yhtä paljon työasioita, Saarinen naurahtaa.

Työ on ollut suuri osa Saarisen perheen elämää.

– Tämä on kulkenut mukana vuosikymmenet ja ollut hienoa ja elämää rikastuttavaa. Yrittäjyyteen on liittynyt paljon hyviä asiakaskokemuksia ja asiakkaita, joista monet ovat tulleet ystäviksikin. Vaikka teemme töitä rakennusten kanssa, teemme kuitenkin töitä ihmisille. Tietyllä tapaa tätä tulee varmasti monta kertaa vielä ikävä, Saarinen ennakoi.

Saarisen omissa tulevaisuuden haaveissa työ ei enää painotukaan samalla tavalla kuin ennen – sen sijaan haaveissa siintää muun muassa taatana ja mummona oleminen lapsenlapsille.

– Todennäköisesti itsellenikin selviää ensi vuonna tarkemmin, mitä tuleman pitää. Toiveeni on olla enemmän ihmisen mittakaavaisessa elämässä kiinni. Työelämää on vuosien varrella painotettu niin paljon. Myös eläkkeelle jääminen toki on haaveissa, kuten kaikilla. Milloin tämä tarkalleen tapahtuu, sitä en kuitenkaan osaa sanoa, Saarinen kertoo.

Aivan lähitulevaisuudessa Saarisen suunnitelmat liittyvät edelleen isännöintityöhön. Kiinteistö Tahkolalla on nyt kaksi toimistoa, Hervannan toimisto ja Nekalan toimisto.

– Onhan se kuitenkin selvää, että kun ison elämänmuutoksen itselleen järjestää, niin täytyy tapahtua näkyviä muutoksia myös omassa elämässä, Saarinen toteaa.

Suuri kokemus

Saarisen mukaan kaikkia asiakkaita on tiedotettu yrityskaupasta, kun kaupat tehtiin. Hän ei ole huomannut erityistä muutosta suhteessa asiakkaisiin - työt ovat pyörineet aivan tavallisesti.

– Selvää kuitenkin on, että yrityskauppa ja näistä aina seuraavat järjestelyt ovat myös suuria kokemuksia. Totta kai ne ovat sitä minulle itselleni, mutta myös heille, jotka täällä tekevät töitä. Varmasti tämä on ollut kokemus myös asiakkaille. Muutoshan on aina muutos, ja tuo mukanaan uusia asioita, uusien käytäntöjen käyttöönottamista ja uuden kokonaisuuden hyväksymistä.

– Henkilökohtaisesti voin sanoa, että tämä on mennyt aivan kuten olen ajatellut. Yrityskaupassa ei tapahtunut mitään sellaista, mikä olisi ollut ongelma tai pettymys, Saarinen toteaa.

Rooli täytetty

Yrittäjyydestä jäi Saariselle monia hyviä muistoja.

– Tärkein ajatus on, että minä itse, perheeni ja täällä työssä olevat ovat olleet hyvin ahkeria ja osaavia. Olemme löytäneet hyvän oman tavan toteuttaa isännöintiä. Sitä on toteutettu pitkäjänteisesti ja voisi sanoa, että menestyksekkäästi, Saarinen toteaa.

Kun Saarinen aloitti yrittäjänä omassa yrityksessään, oli yrityksen liikevaihto ensimmäisenä vuonna noin 90 000 euroa.

– Nyt liikevaihtomme lähenee kolmea miljoonaa. Kaikkina vuosina, myös huonompina, on tullut kasvua ja olemme tehneet joka vuosi asiallisen tuloksen.

– Yrityksellä itsellään on monia merkityksiä. Se on veronmaksaja, työpaikka, palveluntuottaja ja osa yhteiskuntaa. Rohkenen väittää, että olemme tämän roolin Ilkka Saarinen Oy:ssä täyttäneet kaikilta osin.

Osaaminen huippuluokkaa

Kiinteistö Tahkolan varatoimitusjohtaja, isännöitsijä Lasse Mällinen kehuu myös yrityskauppojen onnistumista.

– Kaikki on sujunut hyvin ja Ilkka on ollut sitoutuneesti mukana tässä. Kiinteistö Tahkolan yksi strateginen tavoite on kannattava kasvu – orgaanisen kasvun lisäksi myös yrityskauppojen kautta. Ilkka Saarisen toimisto on hyvämaineinen ja tekee taloudellisestikin järkevää liiketoimintaa. Siksi se oli hyvä kohde ostettavaksi, Mällinen kommentoi.

Mällisen mukaan Ilkka Saarinen Oy:n ostaminen tuo kasvua sekä lisää osaamista yrityksen sisällä.
– Teknisen isännöinnin osaaminen on Ilkka Saarisella huippuluokkaa. Yrityskauppa vahvistaa teknistä osaamistamme sekä osaamistamme ylipäätään valtavasti.

Kiinteistö Tahkolalla on toimipisteet Nekalassa ja Hervannassa. Isännöinnin lisäksi Kiinteistö Tahkola tekee kiinteistönvälitystä ja vuokravälitystä - myös jatkossa Hervannassa laajemmassa mittakaavassa kuin aikaisemmin.

Tulevaisuudessa asiakkaille tulee näkyviin paremmin myös brändin muutos, kun autojen ja ikkunoiden teippaukset muutetaan vastaamaan Kiinteistö Tahkolan brändiä. Kovin moni muu asia ei muutu – yritys jatkaa samoilla tutuilla paikoilla Nekalassa ja Hervannassa.

– Meillä on vahvemmat hartiat Tampereella kahdella toimistolla, Mällinen päättää.

bottom of page