top of page

Intialaisten makujen ravintola ja aito perheyritys

Harjit "Jimi" Singh omistaa vaimonsa kanssa intialaisravintolan Hervannassa. Kuva: Satu Lepistö

Hervannassa avattiin intialainen ravintola Gate of India elokuussa 2021. Ravintolan omistajat, Harjit ja Jenni Singh, ovat saaneet lämpimän vastaanoton ja paljon kanta-asiakkaita jo näinkin lyhyessä ajassa.

Sofia Tuohimaa

20.10.2021

Jimin pitkäaikainen haave toteutui


Harjit “Jimi” Singh muutti Suomeen vuonna 2008 ja hän unelmoi omasta intialaisesta ravintolasta jo tuolloin. Hän on ollut naimisissa 13 vuotta Jenni-vaimonsa kanssa ja heillä on kaksi lasta, marraskuussa 6 vuotta täyttävä Jami ja 1,5-vuotias Jessika. Perheen lapset ovat tuttu näky Gate of Indian tiloissa.
Suomeen muuton jälkeen Jimi Singh työskenteli ensin kokkina intialaisravintola Nanda Devissä Tampereen keskustassa usean vuoden ajan. Myöhemmin hän perusti myös oman baarin Tampereen Pohtolaan, jossa hän työskenteli parin vuoden ajan. Kuitenkin 70 tunnin yöpainotteiset työviikot saivat hänet väsymään ja harkitsemaan alan vaihtamista.
Jimi valmistui rakennustyöntekijäksi huippuarvosanoin Tampereen aikuiskoulutuskeskuksesta stipendin kera. Jimi teki parin vuoden ajan elementtityöntekijän työtä. Lopulta pariskunta kuitenkin päätti, että täytyy edes yrittää toteuttaa intialaisen ravintolan unelmaa.
- Laadimme liiketoimintasuunnitelman ja rahoituslaskelman, jotka lähetimme kauppakeskus Duon edustajille, Jenni Singh kertoo. - He vastasivatkin jo heti seuraavana päivänä, että tehdäänpä sopimus.
Toukokuussa 2021 Singhin perhe allekirjoitti sopimuksen kauppakeskus Duon kanssa ja jo muutaman kuukauden kuluessa uusi ravintola Gate of India oli valmis palvelemaan asiakkaita.
- Halusimme perustaa Gate of Indian juuri Hervantaan, sillä täälläpäin kaupunkia ei ole kovinkaan paljon intialaisia ravintoloita, sanoo Jimi Singh.
- Ja me myös asumme Hervannassa, mikä helpottaa töihin tuloa huomattavasti, Jenni Singh lisää.
- Mietimme aluksi, että Gate of Indian tilat olisivat liian piilossa, eivätkä asiakkaat löytäisi meitä, mutta onneksi toisin kävi, Jenni Singh sanoo.

Apukäsiä löytyy

Jimi Singh tekee edelleen töitä kokkina 70 tuntia viikossa, mutta pitkäaikaisen unelman toteuduttua se ei häntä haittaa. Onneksi Gate of Indiassa työskentelee myös neljä muuta työntekijää keventämässä Jimi Singhin työtaakkaa. Heistä kolme ovat täysaikaisia työntekijöitä ja yksi on osa-aikainen työntekijä. Jenni Singh hoitaa yrityksen hallinnolliset asiat. Hän käy myös ostoksilla lasten kanssa perheen isän ollessa töissä kaikkina ravintolan aukioloaikoina ja näin ollen auttavat perhearjen pyörittämisessä.

Mietteitä Hervannasta

Mikä on Singhin perheen mielestä parasta Hervannassa?
- Hervanta on lapsiystävällinen, värikäs ja monikulttuurinen paikka, Jenni Singh luettelee. - Täältä kaikki palvelut löytyvät.
- Myös uimarannat löytyvät läheltä, Jimi Singh lisää.
- Kaverit ovat lähellä, perheen esikoinen Jami hihkaisee.
Toivon mukaan Gate of India palvelee asiakkaitaan vielä pitkään nykyisessä sijainnissaan.
- Toivottavasti Gate of Indian tulevaisuus on pitkä ja monivuotinen juuri täällä Hervannassa, Jenni Singh toteaa. - Emme tietenkään poissulje sitä vaihtoehtoa, että perustaisimme toisenkin intialaisen ravintolan jonnekin muualle vielä jossain vaiheessa.

bottom of page