top of page

Jäähalli menee remonttiin huhtikuussa

Hallipäällikkö Jarmo Nurminen halusi, että seurat saavat kautensa pelattua ennen jäähallin remonttia. Kuva: Pekka Ohtokangas

Hervannan monen julkisen tilan elinkaari on tänä vuonna siinä pisteessä, että isompia remontteja ei voi enää välttää. Ensimmäisenä remonttinsa aloittaa Hervannan jäähalli.

Pekka Ohtokangas

8.2.2023

Hervannan jäähalli valmistui vuonna 1983 ja niinpä sen sosiaalitilat ovat tulleet tiensä päähän. Remontti alkaa 3. huhtikuuta. Talotekniikka ja sähkötyöt jäähallissa uusittiin vuonna 2012, mutta hallilla on selvästi havaittavissa home- ja kosteusongelmia.
– Kaikki sosiaalitilat puretaan ja rakennetaan uudet. Kenttätasolla salaojat avataan ja laitetaan uusiksi, hallimestari Jarmo Nurminen kertoo.
Myös jäädytyskoneen sulatusmonttu siirretään turvallisempaan paikkaan. Nykyisellään kone ja sen sulatusmonttu ovat kulkuväylän vieressä. Remontin jälkeen sulatusmonttu siirretään rakennuksen toiselle puolelle, minne kenelläkään harrastajalla ei ole asiaa.
– Sulatusmonttu on ollut vuosien ajan onnettomuus, joka vain odottaa tapahtumista.Maan uumeniin

Halli on rakennettu syvälle maan alle, 40 metrin syvyyteen. Tila on väestönsuoja.
– Samalla uusitaan myös väestönsuojatarvikkeet, Nurminen sanoo.
– Tilaa ei haluttu pitää tyhjillään, joten saatiin ajatus laittaa jäähalli tänne.
Syvällä maan alla tapahtuva remontti ei tule olemaan logistisesti helppo. Työmaalle johtaa vain ahdas huoltotunneli.
– Siinä pitää vähän suunnitella minkälaisilla kuorma-autoilla tänne tulee.
Myös purkutyökalut voivat tuottaa ylimääräistä päänvaivaa, sillä monikaan purkutyökalu ei ole sähkökäyttöinen, joten ne tuottavat pakokaasuja. Kaasujen poisto tilasta on haaste, sillä poistohormit pitää luonnollisesti myös purkaa ennemmin tai myöhemmin.
– Olemme onneksi tehneet pieniä parannuksia vuosien saatossa, joten tiedämme vähän miten toimia. Täytyy pitää taukoja, jotta saadaan pakokaasut poistettua.

Hyvät vuorot kortilla

Kun kauan odotetun remontin ajankohtaa oltiin päättämässä, jouduttiin tekemään yllättävä vetoomus:
– Remontin haluttiin alkavan jo helmikuussa, mutta vetosimme, että remonttia lykättäisiin vielä pari kuukautta, jotta seurat saisivat pelata kautensa loppuun, Nurminen kertoo.
Remontin alkaessa jääkiekko- ja taitoluisteluseurat ovat nimittäin hetken helisemässä. Harrastetilaa saa etsiä muista kunnista, Tampereelta tilaa tuskin tulee kaikille löytymään.
– Tämän vuoden puolella jokainen joutuu tinkimään niistä ”hyvistä” vuoroista, jokainen joutuu välillä ottamaan varhaisen tai myöhäisen vuoron.
Hallilla treenataan vielä sunnuntaina 2. huhtikuuta normaalisti. Heti maanantaina alkaa kaukaloiden purkaminen ja tilojen tyhjennys.
– Siinä menee varmaan viikko. Jännittää nähdä, minne saamme laitalevyt mahtumaan, sillä kaupungin varikolla ei ole pahemmin tilaa.
Remontin budjetti on 2,8 miljoonaa euroa ja remontin pitäisi valmistua tämän vuoden loppuun mennessä

bottom of page