top of page

Jääkiekkoa ja liikunnan kipinää

Kaukajärven koululla lippulahjoitus otettiin vastaan ilolla.

Kaukajärviosuuskunta lahjoitti Kaukajärven koulun oppilaille 500 pelilippua KooVeen otteluihin

Milla Zuev

21.2.2024

– Tuntui kivalta saada vapaaliput Kooveen peleihin. Seuraamme jääkiekkoa itsekin ja tykkäämme myös luistelusta. Koulussa olemme luistelleet paljon, ja myös pikkuveljen ja äidin kanssa. Mukavaa, että on tällainen tilaisuus, kommentoi Vilja Kaukajärven koulun toiselta luokalta lahjoitusta. Innoissaan olivat myös Veera, Enni ja Ilmari.

Kaukajärven koulu sai urheilijavieraakseen annalalaisen Perttu Ahon Kooveen mestisjoukkueesta. Urheilijavieras kertoi harrastaneensa jääkiekkoa ensin viisivuotiaana Ilveksen luistelukoulussa, myöhemmin Ilveksen junnuissa. Vieras oli selkeästi odotettu, ja vierailu kirvoittikin nimikirjoitustuokion, johon lähes kaikki toisen luokan oppilaat osallistuivat.

Liikunnan iloa kaikille

Kaukajärviosuuskunnan Marko Liikanen kertoo olevansa niin sanotusti syypää siihen, että lippulahjoitus saatiin Kaukajärven koululle.

– Meille Kaukajärviosuuskunnassa on tärkeä arvo, että voimme pienilläkin teoilla edistää tämän asuinalueen viihtyvyyttä. Oppilaat vaikuttavat ottaneen liput innostuneina vastaan, Liikanen sanoo.

– Viime kesänä Kooveen mestisjoukkueen kapteeni tuli käymään toimistollamme ja kysyi asiakaspalvelustamme, olisiko paikalla ketään, joka voisi päättää kannatustoiminnasta. Pidin siitä, että urheiluseuran pelaajat itse jalkautuvat - yleensä isommissa seuroissa yhteyttä ottaa joku myyntiorganisatiosta. Kooveen yrityksille tarjoamat kannatustukipaketit ovat myös kohtuullisia, Liikanen jatkaa.

Vapaaliput olivat Liikaselle yksi syy innostua kannatustukipaketista. Liikanen haluaa haastaa myös muita yrityksiä kannustamaan ihmisiä liikkumaan.

– Julkisuudessa on usein, että lapset, nuoret ja aikuisetkin liikkuvat liian vähän. Jos jollakin tavalla on mahdollista edistää liikunnallisuutta, niin haluaisin haastaa muitakin alueen yrityksiä kannatustoimintaan ja vastaavanlaiseen toimintaan. Tässä maailmantilanteessa niin taloudellisesti kuin muutenkin joissakin talouksissa ja perheissä yksinkertaisesti joudutaan karsimaan niistä lasten harrastuksista. Olisi tärkeää, että edes pienellä tavalla edistettäisiin sitä, että lapsi tai nuori voisi jatkaa itselleen tärkeää harrastusta, Liikanen sanoo.

Moni joutuu valitettavasti karsimaan jopa liikunnasta taloudellisista syistä.

Koulu otti ilolla vastaan

Kaukajärven koulun rehtori Nina Kaarlenkaski kertoo, että kaikki 500 lippua menivät nopeasti oppilaille.

– Otimme liput todella iloisina vastaan. Tämä ilahduttaa monia perheitä ja johdattaa liikunnan ja urheilun pariin. Olemme tässä mielellämme mukana ja on myös mukavaa saada tänne urheilijavieraita. Näimme, että oppilaat olivat hyvin innoissaan, ja tämä oli mukava tilaisuus pienemmille oppilaille.

Kaarlenkaski toivoo myös, että peleissä käyminen ja urheilijan vierailu voisivat nostaa liikunnan kipinän oppilaille.

– Itse olen liikkunut koko ikäni, Aho sanoo.

– Lasten ja nuorten liikunta on todella tärkeä asia. Olen itse kuitenkin sen veran vanhempi, etten lapsena kokenut kilpailua mobiililaitteista ja muista. Nykyaikana on varmasti enemmän haasteita siinä, että lapset jaksavat innostua liikunnasta, Aho sanoo.

bottom of page