top of page

K-Market Annalassa ja Lukonmäessä aloitti uusi kauppias

Markus Tuomi on K-Market Lukonmäen ja Annalan uusi kauppias.

– Alku on ollut pientä hullunmyllyä, mutta minulla on hyvät ihmiset töissä, mikä auttaa hyvin pääsemään vauhtiin, kuvailee marraskuun alussa K-Market Lukonmäen ja K-Market Annalan kauppiaana aloittanut Markus Tuomi. Lukonmäen ja Annalan lisäksi Tuomi toimii kauppiaana Kalkun K-Marketissa.

Milla Zuev

29.11.2023

Kauppiaana Tuomi uskoo asiakaslähtöisyyteen.

– Suurempia, asiakkaille näkyviä muutoksia ei kauppoihin ole tulossa. Kuuntelemme asiakkaitamme ja muokkaamme valikoimaamme heidän näköisekseen – ihmiset kun itse päättävät, mitä haluavat ostaa. Yritämme myös tehdä näkyväksi sitä, mitä tuotetoiveille tapahtuu niiden esittämisen jälkeen, jotta ihmiset näkisivät, että heitä on kuunneltu, Tuomi selittää.

Kummassakin kaupassa säilyy pääasiassa vanha tuttu henkilökunta, vaikka muutamia uusiakin kasvoja on mukana.

– Pyrin antamaan työntekijöilleni paljon tilaa ymmärtää ja oivaltaa itse – oivalluttamisen kautta tekeminen on minulle tärkeää. Kaupoissa on kokenutta väkeä töissä, joten perustöitä ei kenellekään tarvitse enää opettaa.
Tuomi on toiminut kauppiaana lähes kahdeksan vuoden ajan, kuitenkin niin sanotulla toisella kierroksellaan helmikuun alusta saakka.

– Vuosina 2008 – 2015 toimin kauppiaana Tampereella, Jalasjärvellä ja Lempäälässä. Asuimme tämän jälkeen jokusen vuoden Espanjassa. Aikoinaan pidin paljon kaupoissa käymisestä ja valikoimien ihmettelystä. Tykkään teoreettisesta työstä, mutta kuitenkin sellaisesta, jossa on tietty osa fyysistä työtä. Tässä työssä yhdistyvät sopivasti henkilöstöjohtaminen, fyysinen työ ja teoria – kaikki, mitä haluan töissä tehdä, Tuomi kertoo.

Tuomi toivottaa niin vanhat kuin uudetkin asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi kauppoihinsa.
– Tulkaa rohkeasti jutulle, kertomaan mielipiteenne kaupasta tai mistä tahansa muustakin, niin tullaan tutuiksi! Juttelemalla ihmisten kanssa heidät oppii tuntemaan.

bottom of page