top of page

Kaislan harjannostajaisissa oli iloinen tunnelma

Teija ja Ilkka Brax-Andelin valitsivat asuinpaikakseen Kaislan sen sijainnin vuoksi. Kuva: Suvi Roselli

Hervantajärvellä koettiin viime perjantaina iloisia tunnelmia, kun siellä vietettiin asunto-osakeyhtiö Tampereen Hervantajärven Kaislan harjannostajaisia. Tulevat asunnonomistajat pääsivät ensi kertaa kurkistamaan, miltä oma asunto näyttää. Kaikille tarjottiin herkullista hernekeittoa sämpylän kera. Päälle sai nauttia makoisat kakkukahvit.
Peabin yksikönjohtaja Kalle Kulmala piti tilaisuudessa lyhyen puheen, jossa hän kiitti paikalla olevia asunnon ostajia, työnjohtoa, suunnittelijoita ja ennen kaikkea rakentajia tähän asti tehdystä työstä.
Makkarajärvenkatu 52:ssa sijaitseva Kaisla on osa kolmen kerrostalon muodostamaa vaaleapintaista korttelikokonaisuutta. Kaksi muuta sen vieressä olevaa kerrostaloa ovat Tampereen Hervantajärven Sara ja Hilpi. Kahdeksankerroksinen Kaisla on niistä kaikkein korkein. Se valmistuu syksyyn mennessä ja siihen tulee yhteensä 56 asuntoa.
Koteja riittää pienistä yksiöistä aina suuriin 90 neliön perheasuntoihin saakka. Kaikki asunnot kylläkin myytiin nopeasti heti alkuvaiheessa loppuun, joten nyt on myöhäistä enää käydä niistä kauppaa.
Maantasokerroksessa sijaitsevat irtaimistovarastot ja saunaosasto, josta on yhteys pihalle vilvottelutilaan sekä harrastustila, jossa voi vaikka huoltaa pyöräänsä. Tilassa on vesipiste, työtaso sekä polkupyörän korjausta varten suunniteltu työteline.
Kaisla kuuluu energiatehokkuudeltaan parhaaseen A-luokkaan. Kodit lämpiävät ekologisesti maalämmöllä. Helteisinä kesäpäivinä helpotusta tuo keskitetty tuloilman viilennys.
Kaislan sijainti on erinomainen, sillä se sijaitsee aivan ratikan päätepysäkin vieressä. Kiskoja pitkin päsee nopeasti Hervannan keskustaan, eikä matka Tampereenkaan keskustaan kestä kovin kauan. Aina ei välttämättä tarvitse mennä kovinkaan pitkälle, sillä lähikauppa löytyy omasta korttelista. Hyvien kulkuyhteyksien johdosta Kaislan asukkaat eivät välttämättä tarvitse autoa lainkaan.
Ulkoilijoille Kaislan läheltä löytyvät mahtavat lenkkeily- ja retkeilymaastot. Ympäristössä on luontopolkuja sekä peräti 86 hehtaarin laajuinen Makkarajärvi-Viitastenperän luonnonsuojelualue koskemattomine metsämaisemineen. Kesäisin voi pulahtaa lähellä sijaitsevaan Hervantajärveen.

Suvi Roselli

15.6.2022

Asuntojen hinnat tulevat nousemaan

Kulmalan mukaan Kaisla on ollut Peabille isokokoinen ja pitkäkestoinen hanke, joka on työllistänyt paljon Peabilaisia. Koronan vaikutus rakentamiseen on ollut jopa yllättävän pieni, mutta Ukrainan sota on vaikuttanut sitäkin enemmän.
– Se on näkynyt materiaalien saatavuudessa. Muun muassa parkettien, lasien ja teräksen saatavuudessa on ollut jonkin verran ongelmia.
Kaislan asuntojen hinnat on määritelty jo aikaisemmin, joten niihin sota ei vaikuta, mutta rakentamisen hintaan vaikuttaa.
– Kaikkien tarvikkeiden hinnat ovat nousseet ja se tulee näkymään jatkossa asuntojen hintojen nousuna.
Teija ja Ilkka Brax-Andelinit hankkivat Kaislasta itselleen kolmion. He muuttavat siihen Forssasta.
– Olemme aikaisemmin asuneet tällä seudulla seitsemän vuotta, mutta sitten muutimme ympäri Suomea. Nyt lapset asuvat Tampereella ja Lempäälässä joten halusimme tänne takaisin. Päätimme kokeilla, että ostaako joku Forssan asuntomme ja se meni kaupaksi heti.
Kaisla sopii heille paremmin kuin hyvin sen erinomaisen sijainnin vuoksi.
– Ilkka kulkee vielä Forssassa töissä, joten halusimme uuden asunnon Tampereen eteläpuolelta. Tämä Hervantajärven alue vaikutti myös viihtyisältä ja tässä on luonto lähellä. Myös ratikkareitin läheisyys oli yksi pointti, kun se on tuossa ihan vieressä.

bottom of page