top of page

Kansalla on liikuntavelkaa maksettavana

Kuntosalien ja liikuntakeskuksien menestystarina GOGO on laajentanut toimintansa Hervantaan, ensin liikuntakeskuksen ja nyt ympäri vuorokauden auki olevan GYM Anytimen muodossa. Operatiivinen johtaja Harri Ilvonen iloitsee, kun mahdolliset uhkakuvat jäivät toteutumatta. Kuva: Pekka Ohtokangas

Tamperelainen kuntosalikonseptien dynamo GOGO toi Hervantaan ensin liikuntakeskuksensa ja nyt ovensa avasi GYM Anytime, joka nimensä mukaisesti on auki 24/7, eli joka päivä ja joka tunti.

Pekka Ohtokangas

25.1.2023

Konseptin mahdollistaa asiakkaiden omatoimisuus. Kuntosalilla ei ole henkilökuntaa. Sisään kuljetaan sovelluksen avulla, jolla avataan ensin ulko-ovi ja sitten kulkuportti. Konsepti mahdollistaa myös kunnianhimoisen tavoitteen olla Suomen halvin kuntosali.
– Meillä ei ole pitkiä sitoumuksia. Aikomuksissamme on suoratoistopalveluista tuttu subscription-malli, eli tilauspohjainen malli. Tämä tarkoittaa, että jäsenyyden voi tilata milloin tahansa ja katkaista milloin tahansa. Maksu menee kuukausimaksuna automaattisesti, GYM Anytimen operatiivinen johtaja Harri Ilvonen kertoo.

Kävijämäärät nousuun

Kuukausimaksu kuntosalille on karvan verran alle viisitoista euroa. Kuntosalilla on myös ylevä tavoite mahdollistaa kuntosaliharrastus kaikille.
– Koronan jälkeen suomalaisille on kertynyt aika paljon liikuntavelkaa. Mietityttää, miten se tulee vaikuttamaan kansanterveydellisesti, Ilvonen pohtii.
Koronan aikoihin monen kuntosaliharrastus tyssäsi siihen. Nyt kävijät ovat palaamassa.
– Viime aikoina on ollut hieno huomata, että kävijämäärät alkavat hätyytellä normaaleja lukemia. Ihmiset koittivat kuntoilla kotona, mutta aika harvalla on tilaa tai laitteita treenata kotona. Myös yhteisöllisyys jää uupumaan.
GYM Anytime perustettiin Herwood Gymin tiloihin aikaisemman yrittäjän jäätyä eläkkeelle. Vaikka kuntosali onkin konseptisali, se on varustukseltaan hyvin perinteinen. Vapaapainoja ja nostotelineitä on runsaasti, samoin erilaisia laitteita.
– Emme halunneet hifistellä tai kikkailla. Kaikki perustavarat löytyy täältä.

Yökukkujille

Vapaapainoilla treenaaminen on nostanut suosiota myös naisten keskuudessa viimeisen viiden vuoden aikana, joten on tärkeää, että painoja riittää kaikille. Oman haasteensa henkilökunnattomuus luo kokemattomalle kävijälle: miten laitteita käytetään?
– Tämä on tosiaan itsepalvelukuntosali. Ihmiset kuitenkin auttavat toisiaan.
Öisin ei kuntosalilla ole kävijöitä ruuhkaksi saakka, mutta ei myöskään tyhjää.
– Kuntosali palvelee myös vuorotyöläisiä. Ihan keskellä yötäkin käy kuntoilijoita. Aamulla ensimmäiset tulevat jo viideltä ja illalla treenaajia on puoleen yöhön saakka.

bottom of page