top of page

Kaukajärven McDonald’s avasi ovensa

Hannu Wiinikainen toivottaa kaikki tervetulleiksi tutustumaan uusittuun Kaukajärven McDonald’siin.

Kaukajärven uudessa McDonald’sissa kävi iloinen kuhina 29.12., kun henkilökunnan läheidet pääsivät kutsuvieraina tutustumaan tuoreeseen ravintolaan ja samalla nauttimaan sen tarjonnasta. Virallisesti ovet avautuivat yleisölle uudenvuoden aaton aattona, 30.12.

Milla Zuev

3.1.2024

Kokonaan uusittu, puolet huhtikuun 2023 lopussa suljettua ravintolaa suurempi McDonald’s on auki ympäri vuorokaiden. Ravintolassa palvelevat digitaaliset tilauskioskit, pöytiintarjoilu, sisäleikkipaikka perheen pienimmille sekä nopeammaksi suunniteltu kahden tilauspisteen autokaista. Ravintolan yhteydessä on myös sähköautojen latauspisteitä.

Tampereen ravintoloissa sekä yhdessä ravintolassa Nokialla yrittäjänä toimiva Hannu Wiinikainen on innoissaan uuden mäkkärin avauksesta – tosin hän ajattelee uudistusta ennemminkin massiivisena remonttina kuin kokonaan uuden ravintolan avaamisena.

– Nyt meillä on asiakkaille loistavat tilat asioida ja henkilökunnan tilat ovat sellaiset, että niissä voi tehdä työtä, kuten sitä kuuluukin voida tehdä. Tunnelmat ovat todella hyvät, Wiinikainen kommentoi.
Kaukajärven aiemmassa mäkkärissä etenkin henkilökunnan tilat olivat pienet, joten uudistuksella haetaan myös työskentelymukavuutta.

Tulevaisuutta Kaukajärvelle

Kaukajärven uudessa mäkkärissä toimii Experience of the Future-konsepti, jota kaikki muut ravintolat Tampereella jo edustavatkin.

– Pyrimme tekemään asiakkaille mahdollisimman yksinkertaiseksi ja helpoksi vierailun meillä. Voit kävellä sisään, saat täysin omassa rauhassa tilata kioskilta ruoat ja otat pöytänumeron, niin henkilökuntamme näkee pöytäkartasta, missä tilaaja on. Ruoat tuodaan pöytiin valmiina, Wiinikainen selittää.
Konsepti mahdollistaa myös hävikin vähentämisen.

– Meillä ei ole enää mitään ruokia valmiina. Kaikki ruoat valmistetaan vasta kun ne tilataan, ja sen mahdollistaa tämä konsepti. Tässä on tavoitteena tuoreuden maksimointi ja hävikin minimointi, Wiinikainen kertoo.

Uudistuksen myötä myös itse rakennus näyttää aivan toisenlaiselta.
– Kaukajärven uusi mäkkäri on niin sanotusti Nordic Building – tällaisia vastaavia tehdään Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa yhtä lailla. Sisustuksessa saattaa olla eroja, mutta muuten ravintolat ovat keskenään hyvin samanlaisia, Wiinikainen kertoo.

Nordic Building tarkoittaa pohjoismaista rakennusta.

Nopeampi autokaista

Yksi tärkeä uudistus uudessa ravintolassa on myös nopeampi, kolmeluukkuinen autokaista.

– Ensimmäisellä luukulla rahastetaan, toisella saadaan tuotteet, mikäli ne ovat valmiina ja jolleivät vielä ole, pyydetään siirtymään kolmannelle luukulle odottamaan. Tällä tavoin pystymme palvelemaan asiakkaita jatkuvasti, Wiinikainen selittää.

Asiakaslähtöisyys ohjaa kaikkea toimintaa ravintolaketjussa.

– Uudenlaisen autokaistan on tarkoitus nopeuttaa palvelua. Voi olla esimerkiksi niin, että isompi perhe on tullut autokaistalle ja tilaus voi kestää pitkään. Tällä tavalla pienemmät ostokset tekemään tuleva voi ohittaa, jolloin jonotusaika lyhenee.

Jokaiselle jotakin

Wiinikainen uskoo lapsiperheiden pitävän myös ravintolan uudesta leikkihuoneesta, joka on Tampereella ainutlaatuinen.

– Meidän minipuuhamaassamme on leikkipaikka ja perheelle omat istumapaikat. Tällä haetaan helppoutta perheiden arkeen. Aikuiset haluavat ruokaillessa ehkä hieman levähtää syömisen ohessa, mutta perheen pienimmät eivät ehkä pysy nahoissaan, joten he voivat leikkiä vieressä, Wiinikainen selittää.
Uudessa mäkkärissä on myös laaja kasvisruokavalikoima.

– Meillä on esimerkiksi Suomesta, Tampereelta lähtöisin oleva, täysin vegaaninen McVegan, joka lähti maailmanvalloituksellekin ja sai laajaa kansainvälistä huomiota. Meillä on siis täysin vegaanisia tuotteita ja myös kasvisruokia. Perinteiset salaattimmekin saa eri proteiineilla. Jokaiselle löytyy jotakin. Kampanjatuotteena meillä on tällä hetkellä BigMac-kana-ateria, Wiinikainen paljastaa.

bottom of page