top of page

Kaunis koti syntyy tyylejä yhdistelemällä

Kiinnostava ja kodikas koti syntyy tyylejä yhdistämällä.

Satu Lepistö

7.4.2021

Kodin sisustaminen on monelle intohimo ja harrastus. Erityisesti viimeisen vuoden aikana huomio on kiinnittynyt kotiin, jossa vietetään entistä enemmän aikaa. Yrittäjä Mira Siurolan mielestä kiinnostava ja kodikas koti syntyy tyylejä yhdistämällä ja aikakausia kerrostamalla. Siurolan antiikkiliike Mirantik toimii kesäkuuhun asti Hakametsässä samoissa tiloissa Siurolan poikapuolen Aleksi Siurolan Gusta Designin kanssa ja kesäkuun alussa liikkeet muuttavat uusiin toimitiloihin Tampereen keskustaan.
Siuroloiden yrityksen yhdistävät kiinnostavasti eri tyylejä saman katon alle. Jos antiikkiliikkeestä tulee mieleen lattiasta kattoon täyteen pakattu vanhanaikaisia huonekaluja sisältävä tunkkainen tila, Mirantik/ Gusta Design kannattaa käydä katsomassa. Tyylikkäässä kaupassa on yhdistetty Mira Siukolan teollista ja rouheaa makua Aleksi Siukolan puun, suomidesignin ja tanskalaisen designin maailmaan ja näistä molemmista syntyy moderni, jännittävällä tavalla yhteen sopiva sekoitus. Vasta vuosi sitten samaan tilaan muuttaneet liikkeet sopivat hienosti saman katon alle.
- Yhdistelemme eri aikakausia, sanoo Siurola. – Kerroksellisuus sisustuksessa tekee siitä kiinnostavan. Erilaiset tyylit sopivat samaan kotiin, hän lisää.
Siurolaa kiehtoo vähäeleinen ja yksinkertainen, mutta leikittelevä estetiikka. Siinä missä oma koti on mustavalkoinen ja teollinen, Aleksi Siurolan kodissa näkyy taidetta, arkkitehtonisuutta ja puun lämpöä. Samat elementit ovat välittyneet hyvin myös kaksikon liikkeiden asiakkaille.
- Eri tyylit antavat lisää asiakkaalle. Koen tämän liikkeen helpommin lähestyttäväksi, sillä täällä on jokaiselle jotakin, Mira Siurola pohtii.
Liikkeessä kierrellessä näkyy paljon esimerkiksi tanskalaistyyppistä designiä. Se vaikuttaisi olevan liittymäkohta, jossa Siuroloiden maut kohtaavat.
Mira Siurola ei nuorena tiennyt päätyvänsä antiikkikauppiaaksi, pikemminkin päinvastoin. Siurolan vanhemmilla oli antiikkikauppa ja Siurola oli itse miettinyt, ettei päätyisi alalle. Vähän alta kolmikymppisenä paljon matkustellut ja ulkomailla opiskellut Siurola kohtasi suomalaisen miehen. Elämä Italiassa vaihtui uusperhe-elämään Suomessa. Yksi uudisperheen lapsista oli tuolloin kolmivuotias Aleksi.
- Jotenkin sattuman kautta hänestäkin tuli antiikkikauppias. Meiltä on nyt kolmessa polvessa, Mira Siurola sanoo. – Hän on elänyt tätä elämää meidän kanssamme ja ehkä siksi alavalinta on tuntunut luontevalta.
Tärkeitä palasia työssä ovat myytävien tavaroiden kunnostus ja se, että kaupassa pysytään tietoisina siitä, mitä asiakkaat tyylillisesti koteihinsa kulloinkin haluavat.
- Suomessa myydään aika paljon tiettyä samaa tyyliä. Liikkeen tulee olla toisaalta sellainen, että se palvelee lähes kaikkia, mutta samalla myös sellainen, että sieltä voi löytää jotakin uniikkia ja kaunista kotiin.
Suomalaiset ovat Siurolan mukaan varovaisia sisustajia. Kun jokin tyyli tulee muotiin, sen rajoissa pysytään ja kodista tulee sitä kautta vähän geneerinen. Antiikkiliikkeestä voi löytyä se yksityiskohta, joka tekee kodista persoonallisemman.
- Ollaan ajateltu, että pystyttäisiin tarjoamaan jotakin sellaista, joka vähän rikkoisi sitä, mitä kotiin ”kuuluu” laittaa. Vanha kaluste ei näytä uudelta, vaan siinä on kaunista patinaa ja ajan tuomaa kerroksellisuutta, Siurola sanoo.

bottom of page