top of page

Kaupunkijuhannuksesta voi nauttia

Moni vetäytyy juhannuksena omalle mökille keskikesän juhlan viettoon tai vierailee sitä juhlimassa ystävien tai sukulaisten mökeillä. Kaupunkijuhannuskin voi kuitenkin olla kiva ja pelkkä hiljaisilla kaduilla kävely jo elämys. Jos se ei kuitenkaan ohjelmaksi tunnu riittävän, Tampereen kaupunkiseudulla on paljon mukavaa tekemistä myös juhannuksena.

Satu Lepistö

23.6.2021

Saunaan
Suomalainen kaipaa tietysti juhannussaunaa ja maailman saunapääkaupungissa niitä on onneksi tarjolla myös niille, joilla ei satu olemaan omaa. Perinteisimmät löylyt saa tietenkin vanhimmassa edelleen toiminnassa olevassa Rajaportin saunassa Pispalassa, joka on auki juhannusaattona. Myös Rauhaniemen kansankylpylässä pääsee virkistävän pulahduksen ohella kuumiin löylyihin.

Vesille
Viikinsaari on ihana ja vehreä kesäkeidas. Retki saareen soveltuu koko perheelle ja mukaan voi ottaa eväät. Jos haluaa päästä helpolla, saaren ravintolasta voi tilata piknik-eväät ennakkoon. Juhannuksena Viikinsaaressa pääsee uimaan ja saunomaan, pelaamaan pihapelejä ja katselemaan juhannuskokkoa. Jos mieli tekee pelkästään risteilylle, lounaalle tai lasilliselle Pyhäjärven laineilla pääsee sisävesiristeilyllä Laukontorilta.
Kokon palamista voi seurata myös Lempäälässä tunnelmallisessa Vaihmalanhovissa.
Tampere ylhäältä
Tampere on kaunis kaupunki, ja se kannattaa kokea ainakin kerran myös ylhäältä päin. Finlaysonilla se onnistuu kahdella eri reitillä, jotka sisältävät upeita maisemia ja historian havinaa. Reitit kulkevat Finlaysonin alueen historiallisten rakennusten katoilla.
Myös osa ravintoloista on juhannuksenakin auki, mutta ajantasaiset tiedot kannattaa tarkistaa ravintoloiden sivuilta koronatilanteen elämisen vuoksi.
Myös Tallipihan viihtyisässä miljöössä, Camping Härmälässä ja vanhan kirjastotalon puistossa sijaitsevassa G Livelabissa on juhannuksena tapahtumia.

Supermarsun seurassa lasten kanssa
Paula Norosen lastenkirjoista ja elokuvista tuttu Supermarsu on monien lasten suosikki. Nyt Supermarsun komentokeskus on muuttanut Tampereelle. Lähde auttamaan Supermarsua ja etsimään karkuteillä olevia pörriäisiä kartan avulla. Lähde pörriäisjahtiin Tampereen keskustaan ja bongaa ne näyteikkunoista. Kartta löytyy osoitteesta https://kesatampere.fi/supermarsu/.

Luontoon
Niihaman Majalle voi suunnata nautiskelemaan luonnon helmaan. Juhannusaattona Majalle saa tulla maistelemaan makkaraa, vohveleita, jäätelöä ja monenmoista muuta herkkua! Vanhojen autojen ystävät ja motoristit viihtyvät Vehoniemellä, jossa kannattaa laskeutua rinteeseen rakennettuja rappusia rantaan.
Pyynikin näkötorni munkkikahviloineen on avoinna juhannuksena.

Tanssiaskelin
Korona on rajoittanut myös tanssipaikkojen aukioloa tänä kesänä. Muutamassa paikassa pääsee sentään tanssimaan. Juhannusaattona 25.6. Haikan lavalla Pirkkalassa juhannuskansaa viihdyttävät Aron & Cool Company sekä Einö Grön.
Toivolan lavalla Ylöjärvellä (Karhe) tanssiin tahtia lyövät juhannusaattona Kauko Simonen & Roulette ja juhannuspäivänä Juha Hautaluoma & Tähtivyö.

Omaa ohjelmaa
Juhannusta rauhallisempaa viikonloppua järjestää vaikkapa oman porukan leikkimieliset puisto-olympialaiset. Vaikka varsinaiset tapahtumat Tampereen seudulla keskittyvät koronan vuoksi keskustaan ja muihin tapahtumapaikkoihin, oman kodin lähiympäristössä esimerkiksi Kaukajärven ympäristössä tai Hervantajärven rannalla on huikeat puitteet pienelle lähiretkelle. Hervannan Sanomat esitteli aikaisemmassa jutussaan Vuoreksen taidekohteita. Niiden tutkaileminen tavallista hiljaisemmassa kaupunkiympäristössä voi avata niitä uudella tavalla.

Vinkit juhannuksen viettoon antoi VisitTampere, jonka päivittyvä juhannusartikkeli löytyy osoitteesta https://visittampere.fi/artikkelit/juhannus-tampereen-seudulla/. Ajantasaiset tiedot tapahtumista kannattaa tarkistaa kohteiden omilta sivuilta. Kuva: Laura Vanzo/ Visit Tampere


bottom of page