top of page

Keinupuistokeskuksessa asuu tyytyväisiä asukkaita

Pian 90 vuotta täyttävä Aino Rossi on asunut Keinupuistokeskuksessa kolmen vuoden ajan. Kuva: Suvi Roselli

Hervannassa sijaitseva Keinupuistokeskus täytti 20 vuotta. Asiaa juhlistettiin Keinupuistokeskuksen ravintolassa talonväen, henkilökunnan ja kutsuvieraiden kanssa keskiviikkona 2. marraskuuta.
Keinupuistokeskus on yksi Sointu-Senioripalveluiden palvelukeskuksista. Vanhuspalveluyhdistyksen palveluasuntojen ja ryhmäkodin lisäksi keskuksessa on Kotilinnasäätiön vuokra-asuntoja seniori-ikäisille.
Keskuksen ravintola palvelee myös lähialueen asukkaita.
Kahdessakymmenessä vuodessa sen toiminta on laajentunut. Tiloissa toimii kaupungin lähitori, joka tarjoaa virkistystä, yhteisöllisyyttä, harrastusmahdollisuuksia ja matalankynnyksen palveluita ikäihmisten kotona asumisen tueksi.
20-vuotisjuhlan aluksi kuultiin pianosäestyksellä laulettuna Myrskyluodon Maija, Edith Piafin Ruusuinen hetki, Nocturne ja Syyspihlajan alla.
Sen jälkeen oli puheenvuorojen aika. Ensimmäisenä puheenvuoron käytti Keinupuisto Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Tampereen Vanhuspalveluyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Jarkko Auvinen. Hän toivotti paikallaolijat tervetulleiksi ja kertoi lyhyesti Keinupuistokeskuksen toiminnasta ja sen merkityksestä Hervannalle.
Kotilinnasäätiön toiminnanjohtaja Atanas Aleksovski kertoi puheenvuorossaan olevansa ylpeä Keinupuistokeskuksen toiminnasta, joka on hänen mukaan hyvällä tasolla. Juhlaväki kohotti Aleksovskin johdolla myös maljan Keinupuistokeskukselle.
Yksi odotetuimmista ohjelmanumeroista oli kakkukahvit, jotka tarjoiltiin juhlavieraille pöytiin.

Suvi Roselli

9.11.2022

Hyvät palvelut ja hyvää ruokaa

Aili Mansikkamäki on asunut Keinupuistokeskuksessa jo 11 vuoden ajan.
– Asuin aikaisemmin kerrostalossa, mutta jalkani menivät niin huonoon kuntoon, että aloin etsiä itselleni asuntoa hissillisestä talosta. Silloin minulle ehdotettiin tätä paikkaa ja täällä oli niin hyvä asunto, että tulin katsomaan sitä, Mansikkamäki sanoo.
Hänen mukaan parasta Keinupuistokeskuksessa on se, että siellä on paljon toimintaa. Mansikkamäki käykin pelikerhossa ja sukkapiirissä, missä hän neuloo sukkia sukulaisille.
Hän on viihtynyt Hervannassa hyvin.
– Täällä on hyvät maastot ja käyn uimassa joka toinen päivä läpi vuoden. Käyn avantouimassa Suolijärvessä ja kesäisin uimassa Särkijärvessä, Mansikkamäki sanoo.
Pian 90 vuotta täyttävä Aino Rossi on asunut Keinupuistokeskuksessa kolmen vuoden ajan.
– Olen viihtynyt täällä hyvin. Täällä on niin hyvät palvelut kaikin puolin ja ruoka on hyvää, mikä on tärkeää vanhalle ihmiselle. Jos tarvitsen jotain, niin voin aina pyytää.
Yksi ilonaihe Rossille ovat pojantyttäret, jotka käyvät katsomassa häntä Keinupuistokeskuksessa usein ja erityisesti toisen pojantyttären pieni seitsenkuinen poika.
– Hän on minulle aivan elämänlähde. Aina kun hän näkee tällaisen vanhan ihmisen, niin hän alkaa nauraa kovasti. Hän on ihana lapsi, kun nauraa niin mallikkaasti, Rossi kehuu.

bottom of page