top of page

Kesäkerhossa on kivaa

Tampereen kaupunki järjestää kesäisin kesäkerhotoimintaa esiopetuksensa päättäville lapsille, perusopetuksen 1. ja 2. vuosiluokan oppilaille sekä erityisen tuen oppilaille. Mukaan pienten lasten perheiden arkea helpottavaan toimintaan on päässyt ilmoittautumalla etukäteen kouluissa käytössä olevan sähköisen Wilma-järjestelmän kautta. Hervannan kunnallinen kesäkerho yhdistää Etelä-Hervannan koulun Pelipuiston koulupisteen katon alle kaikki kesäkerhoon osallistuvat lapset yli koulu- ja luokkarajojen.

Satu Lepistö

23.6.2021

Kavereita yli koulurajojen

Kuusivuotias Maija osallistuu kesäkerhoon ensimmäistä kertaa, kahdeksanvuotias Ruben ja yhdeksänvuotias Eerika jo toista kertaa. Kerhoaikana on jo käyty paljon retkillä ja puistoissa.
- Kaverit ovat kerhossa kivointa, Ruben kertoo ja harmittelee samalla pois muuttanutta kaveria.
Kesäkerhossa lapset tutustuvatkin toisiinsa yli koulurajojen. Mukana on enimmäkseen lapsia hervantalaiskouluista, mutta muutama kerholainen käy koulua jossakin muualla kuin Hervannan alueella. Sillä ei ole merkitystä, kesäkerhoon on jokainen yhtä tervetullut ja kerhoihin integroituvat myös erityisen tuen lapset.

Kesäkerho on lapsen vapaa-aikaa

Kesäkerhon ohjelma syntyy pitkälti lasten toiveista. Toki ruokailut ja sen tyyppiset rutiinit hoidetaan ajallaan.
- Kyse on kuitenkin lapsen vapaa-ajasta, sanovat kerhon ohjaajina toimivat koulunkäynninohjaajat Mika Halonen, Riku Jortikka ja vastuukoulunkäynninohjaajana toimiva Päivi Koivumäki-Karjalainen. – Kerhot mahdollistavat paitsi vanhempien työssäkäynnin myös tarjoavat lapsille mielekästä ja virkistävää puuhaa. Kerho toimii hyvänä vastapainona raskaalle kouluvuodelle.
Kerhoon tuloa helpottaa se, että kerhossa ohjaajina työskentelevät koulunkäynninohjaajat ovat lapsille tuttuja henkilöitä jo koulun arjestakin. Ryhmät on jaettu kouluittain, vaikka kaikki toimivat saman katon alla. Yhdessä ryhmässä on 15:sta 20:een lasta.
- Kerho on monelle perheelle tarpeellinen arjen apu, sanoo koulunkäynninohjaaja Riku Jortikka. – Kun lapset tulevat monenlaisista perheistä ja taustoista, ei kaikilla ole verkostoa, joka auttaisi lasten kesäohjelman järjestämisessä sillä välin, kun vanhemmat käyvät töissä.

Kavereiden kanssa on mukavaa

Kesäkerhot toimivat eri puolilla kaupunkia ajalla 7.6.- 2.7. Jotkut lapsista ovat kertoneet, että viihtyisivät kerhossa pidempäänkin. Kavereiden kanssa on kiva touhuta ja on mukavaa, kun on paljon ohjelmaa.
- Minä haluaisin vielä ainakin pelata jalkapalloa ja sitten parkouria, kertoo Ruben.
Ohjaajat tarttuvat ideaan heti. Ehkä saliin voitaisiin tehdä rata parkouria varten?
Eerikan mielestä parasta kerhossa ovat olleet retket puistoihin ja Maija toivoo, että vielä ehdittäisiin ainakin leipoa. Ihan tavallinen arki on kesäkerhossakin parasta.
Kuva: Satu Lepistö

bottom of page