top of page

Kesäurheilukoulu liikuttaa lapsia Hervannan keskusurheilukentällä

Kesäurheilukoulussa osallistujien ikähaarukka on 5-12 vuotta ja mukana on sekä tyttöjä että poikia. Kuva: Suvi Roselli

Hervannan keskusurheilukentällä riittää vauhtia, kun lapset juoksevat kilpaa, heittävät lasten turbokeihästä ja kokeilevat muitakin yleisurheilulajeja. Meneillään on Tampereen Urheilijat -38:n kesäurheilukoulu. Osallistujien ikähaarukka on 5-12 vuotta ja mukana on sekä tyttöjä että poikia.
– Ryhmällä on aina useampi ohjaaja. He suunnittelevat tunnit siten, että kaikille riittää ikätasoon sopivaa tekemistä, Tampereen Urheilijat -38:n nuorisopäällikkö Pauliina Vasylenko sanoo.
Ensiksi tehdään alkulämmittely. Sen jälkeen kokeillaan lajia tai kahtakin ja lopuksi leikitellään vielä esimerkiksi viestien tai liikuntaleikkien muodossa.
Yksi harjoituskerta kestää tunnin ja harjoituskertoja on viikossa kaksi, maanantaisin ja keskiviikkoisin. Tunneilla tutustutaan eri yleisurheilulajeihin, kuten pituushyppyyn, korkeushyppyyn sekä kuulantyöntöön ikätasoisesti. Käytössä on myös erityisesti lapsille suunnattuja välineitä kuten harjoitusmoukareita ja miniaitoja.

Suvi Roselli

15.6.2022

Parasta onnistumisen ilo

Kesäurheilukoulu sopii kaikille lajitaustasta riippumatta. Yleisurheiluun tutustumisen lisäksi opitaan toimimaan ryhmässä ja kannustamaan toisia.
– Toivomme, että tästä jää lapsille positiivinen asenne ja sellainen tunne, että liikkuminen on kivaa ja sitä on kiva tehdä porukalla.
Vaikka kurssi on jo alkanut, mahtuu Vasylenkon mukaan vielä lisää joukkoon. Ainoa mitä tarvitsee ottaa mukaan, on sään mukainen vaatetus ja juomapullo.
– Kurssilaisilla olisi hyvä olla juoksulenkkarit ja joustavat vaatteet, sellaiset joissa on hyvä liikkua. On hyvä ottaa huomioon sekin, että harjoitukset pidetään, vaikka vettä ripottelisi.

Pitkät perinteet

Kesäurheilukoulun jälkeen syksyllä voi halutessaan jatkaa harrastusta seuran ympärivuotisissa harjoitusryhmissä, jos intoa piisaa. Kesäurheilukoulu jatkuu 10. elokuuta saakka.
Tampereen Urheilijat -38 kesäurheilukoululla on Hervannassa jo pitkät perinteet. Monet aikanaan urheilukoulua käyneet ovat nyt mukana vanhemman roolissa.
Vasylenko itse ajautui seuran toimintaan mukaan kahdeksan vuotta sitten omien lasten kautta. Hän koordinoi kesäurheilukoulua päivätyönsä ohella.
– Rakkaus lajiin on saanut minut tekemään tätä. Nautin siitä, kun näen onnistumisen iloa ja omien rajojen rikkomista. Paras palkinto on se, kun tunnin jälkeen tulee vastaan iloisia ja hikisiä kasvoja.

bottom of page