top of page

Kestävää liikennöintiä pienestä pitäen

Kalevan liikennepuiston kunnostamisessa on käynnissä loppukiri.

Lasten liikennepuisto Kalevassa on ollut viime keväästä asti poissa käytöstä puiston uudistamisen takia. Liikennepuiston uudistaminen on osa Kalevan keskuspuiston ja Kiovanpuiston kunnostamisprosessia.
Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden koordinaattori Meri Rontu kertoo puiston pihatöiden olevan nyt loppukirissä ja puiston aukeavan näillä tienoin 6. kesäkuuta.

Taru Siirilä

24.5.2023

Puisto muuttuu mukana

Rontu kertoo, että puistoa haluttiin muokata muuttuneen Tampereen liikenteen mukaiseksi uuden liikennelain astuttua voimaan vuonna 2020. Erityisesti haluttiin panostaa kestävään liikennöintiin, johon nykypäivänä pyritään.

– Liikennepuisto oli aika uudistaa, entinen puisto oli aikansa palvellut. Rata on kasvanut noin puolella, ja polkupyörät, kävelijät ja potkulaudat on otettu paremmin huomioon. Ei keskitytä enää vain polkuautoihin, vaan pyritään ensisijaisesti kestävään liikennöintiin.

Myös Tampereen kaupunkimaisema näkyy uudistuneessa liikennepuistossa. Puistosta löytyy ratikkakiskot ja Näsinneulan pienoismalli.

Eri ikäryhmät otettu huomioon

Liikennekäyttäytymistä pääsevät puistossa harjoittelemaan 6–12-vuotiaat lapset. Nuoremmat pääsevät radalle vanhemman kanssa. Lisäksi nuoremmille lapsille puistoon on varattu oma erillinen harjoitusalue.
Myös nuoriso on otettu liikennepuistossa huomioon kesätöiden muodossa. Liikennepuistoon on haluttu työllistää nuoria koko kesän ajaksi.

– Meillä on töissä kuusi nuorta kerrallaan kahden viikon pätkissä ja nuoriso-ohjaajia heitä ohjaamassa.

Kovat odotukset

Rontu uskoo vanhojen kävijöiden löytävän uudistuneeseen puistoon, sillä paikka on pysynyt samana.

– Nyt kun puisto on uudistettu ja hieno, kävijöitä on varmasti koko kesän. Toivotaan hyviä säitä!
Liikennepuisto on mukana myös Kalevan maauimalan kesänavajaistapahtumassa, joka järjestetään 10. kesäkuuta.

Luvassa on ainakin ilmapalloja, musiikkia ja hyvää meininkiä.

bottom of page