top of page

Kevään trendejä

Luonnollisuus ja kasvohoidot sekä säihkysääret ovat tänä keväänä in. Kuva: Pixabay.

Kevät on viimein puhkeamassa kukkaan ja kesäkin kolkuttelee jo oven takana.

Milla Zuev

15.5.2024

Onkin aika päivittää tyyli aurinkoisiin päiviin sopivaksi! Hervannan kauneus- ja hyvinvointialan yrittäjät kertovat, mitkä ovat tämän kesän ja kevään kuumimmat trendit.

Pauliina Kaksonen, Beauty By Twins

– Teen pääasiassa hiustenpidennyksiä - teippipidennyksiä ja sinettejä. Lisäksi teen hiusten värjäyksiä ja ripsienpidennyksiä, meikkejä ja kampauksia, Pauliina kertoo.

Pauliina on toiminut liikkeessä Hervannassa vuodesta 2021, mutta ollut kauneusalalla jo 20 vuotta.
– Tällä hetkellä hiustenpidennyksissä halutaan mahdollisimman isoa, pitkää ja paksua hiusta. Toisaalta luonnollisuus trendaa – erilaise raidat, lämpimät värit ja sellaiset värjäykset, joita ei tarvitse kovin usein käydä värjäämässä. Hiuksissa saattaa olla paljonkin pidennystä ja värjäystä, mutta ne näyttävät asiakkaan omilta hiuksilta. Lisäksi hiusten hoito on juuri nyt pinnalla, Pauliina kertoo.

Erilaiset korjaavat ja kosteuttavat hoidot ovat in, samoin mineraalien poistohoidot. Suihkuvedestä kertyy hiuksiin esimerkiksi kuparia, kalkkia ja metallia. Tähän auttaa esimerkiksi Lorealin MetalDX-hoito.

Maria Degert, Kauneus- ja Hyvinvointikeskus Tampere

Maria Degert lähti opiskelemaan kosmetologiksi 19 vuotta sitten ja aloitti tekemällä käytännössä jalkahoitoja. Kolmen Tampereella toimitun vuoden jälkeen Marian palvelut ovat laajentuneet paljon. Kosmetologin palveluista hän tekee kasvohoitoja sekä ripsien ja kulmien kestovärjäyksiä.

– Aloitin ekokosmetologina, eli tuotteeni olivat ja ovat hyvin luonnonmukaisia. Tämä ei sisältänyt esimerkiksi mitään laitehoitoja. Myöhemmin otin mukaan erikoiskasvohoitoja, joille oli paljon kysyntää. Kasvohoidoista teen perinteistä kasvohoitoa, joka sisältää pitkän hieronnan. Kyseessä on tuotteilla tehtävä kasvohoito, joka sisältää ihoanalyysin, eli aluksi katsotaan, mitä iho tarvitsee ja kaipaa. Tähän kuuluu alkupuhdistus, kuorinta, naamio ja hieronta, Maria kertoo.

Erikoiskasvohoidoista Maria tekee ultraääni-, timanttihionta-, ledvalokaari-, ja uusimpana happokuorintahoitoja.

Kevään trendiksi Maria mainitsee happokuorinnat.

– Nämä ovat olleet hyvin suosittuja. Tämä on tehokas, nopea ja hellävarainen hoito, jolla saadaan näkyviä tuloksia. Hyötynä ihon sävy kirkastuu, kosteutta saadaan lisättyä, ja mahdollinen on myös anti age-hoito, jossa pienet juonteet tasoittuvat. Hoito voi vaikuttaa myös pigmenttimuutoksiin, eli ihon sävy tasoittuu, Maria kertoo.

Happokuorinnat tehdään hedelmähapoilla. Ne ovat turvallisia käyttää myös kesällä - joihinkin kasvohoitoihin liittyy ihon palamisen riski.

– Talven jälkeen monella suomalaisella on pintakuiva iho, ja vuodenaikojen vaihtuminenkin vaikuttaa ihon kuntoon. Iho kaipaa erityistä kosteutusta kylmän talven ja kevään jälkeen. Kuorinnalla saadaan pois kuollutta ihon solukkoa, Maria kertoo.

Arla Ritala, kampaaja, Salon Ullamaria ja Petra Ekström, kosmetologi, Salon Ullamaria

– Meiltä saa kaikki tavallisimmat kampaamoalan palvelut, kuten perusleikkaukset miehille ja naisille, sekä värjäykset raidoista perusvärjäyksiin. Teemme myös ripsien ja kulmien värjäystä, sekä kampauksia, Arla kertoo.

Arla on aloittanut liikkeessä yrittäjänä vuonna 2020.

– Tämän kevään hiustrendit ovat samantapaisia kuin viime vuonna, eli verho-otsatukkaa ja kerrostuksia sekä kevyempiä leikkauksia näkyy hiuksissa. Väreissäkin mennään melko samoissa kuin viime kesänä, eli luonnollisia ja helppohoitoisia värejä kaivataan, Arla kertoo.

– Teen tällä hetkellä peruskasvohoitoa, laitekasvohoitoja, timanttihiontaa, kiinteyttävää ultrasound-hoitoa, kasvojen lymfahierontaa, perusjalkahoitoa, spa-jalkahoitoa ja hierontaa, kuten klassista-, kuumakivi-, ja lämmintä bampukeppihierontaa, Petra kertoo.

Lisäksi hänen valikoimaansa on tulossa kynsien kestolakkausta, ja hän tekee jonkin verran myös sokerointia.

– Kesäkauden alkaessa moni haluaa kesäjalat. Teemme tällöin jalkahoitoja ja varpaankynsien kestolakkausta sekä säärikarvojen sokerointeja. Kesäaikaan kynsien kestolakkaukset ovat tosi suosittuja, kuten myös kulmien ja ripsien värjäykset ja ripsien taivutukset, koska ne ovat kesällä todella helppoja. Lisäksi karvanpoiston nousee kesällä, Petra kertoo.

Pia Issa, Hellii - Kaunista ja hyvää oloa

Pia Issa on valmistunut kosmetologiksi huhtikuussa ja on yrittäjyytensä alkumetreillä - tällä hetkellä hän pitää viihtyisää kotistudiota Hervannassa.

– Palveluihini kuuluu ihokarvojen sokerointeja, kasvohoitoja ja hierontaa, sekä kulmien ja ripsien värjäyksiä, Pia kertoo.

Kevään trendiksi Pia mainitsee kasvojen mikrohionnan ja mikroneulauskasvohoidot. Lisäksi sääret täytyy saada kesää varten säihkymään ihokarvojen poistolla.

– Mikroneulaus toimii tuottamalla tuhansia mikroskooppisia neulakanavia ihon dermikseen. Ne stimuloivat ihoa uudistumaan ja korjaamaan itseään luonnollisesti ja turvalliksesti. Käyttämäni ihonhoitosarja kohdentaa toimintansa ihon ongelmiin, joihin pyritään vaikuttamaan pitkäkestoisesti, Pia kertoo.

– Lisäksi happohoitojen avulla ihosta saadaan vahvempi ja tasaisemman sävyinen. Pyritään hoitamaan ja uudistamaan ihoa ja hoitamaan myös ongelmien syitä, ei ainoastaan seurauksia, Pia jatkaa.

Happohoitoon kuuluu kasvojen puhdistus, happokuorinta ja mikroneulaus, mikäli sen haluaa. Lisäksi hoitoon kuuluvat kosteuttavat naamiot ja loppuvoiteet.

Pian haaveisiin kuuluu oman kauneusstudion perustaminen esimerkiksi Hervannan keskustaan.

bottom of page