top of page

Kirkkoherra Jari Kuusi palaa Eteläiseen seurakuntaan

Jari Kuusi Isojoen kirkon edessä. Kuva: Mika Helander

Kirkkoherra Jari Kuusi palaa hoitamaan virkaansa tammikuussa ja avaa sitä ennen Alfa-kurssin Hervannassa tänään keskiviikkona 6.10.2021.

Satu Lepistö

6.10.2021

Kirkkoherra Jari Kuusi valittiin Eteläisen seurakunnan kirkkoherraksi seurakuntaneuvoston kokouksessa marraskuussa 2019. Kirkkoherranvaalista tehtiin valitus, joka hylättiin tämän vuoden helmikuussa. Valituksen käsittelyn aikana Jari Kuusi työskenteli osan ajasta vt. kirkkoherrana Eteläisessä seurakunnassa ja palasi hoitamaan virkaansa Isojoen kirkkoherrana tammikuun 2021 alusta. Eteläisen seurakunnan määräaikaisen kirkkoherran virkaa on Kuusen poissa ollessa hoitanut pastori Mikko Sulander.
Vuodenvaihteessa Jari Kuusi aloittaa työnsä Eteläisen seurakunnan kirkkoherrana. Työn aloittaminen herättää hänessä monenlaisia tunteita.
- Olen toisaalta odottavissa, mutta toisaalta ristiriitaisissa tunteissa. Tampereen Eteläisen seurakunnan kirkkoherruus on tehtävä, jota lähdin aikanaan hakemaan ja nyt olen sen lopulta ottamassa vastaan, Kuusi sanoo.
- Sain virkamääräyksen tehtävään jo 1.6. 2021 alkaen ja olen ollut siitä asti virkavapaalla hoitamassa Isojoen kirkkoherruutta. Melko luottavaisesti otan tehtävän vastaan, koska olen jo toiminut Eteläisen seurakunnan kirkkoherrana yhdeksän kuukauden ajan vuonna 2020 ja monet asiat seurakunnasta ja yhtymästä tulivat jo silloin tutuiksi.
Isojoella Kuusi on työskennellyt kirkkoherrana melkein kymmenen vuotta, joten lähtö kotoisesta maalaisseurakunnasta ei ole hänelle helppo asia. Paluu Eteläiseen seurakuntaan ei kuitenkaan jännitä.
- En jännitä erityisesti mitään. Kuten sanottu, työ Tampereella on minulle jo jonkin verran tuttua ja tiedän, että se tulee sujumaan niin ihmisten kuin asioidenkin puolesta. Työssäni pyrin kohtaamaan jokaisen seurakuntalaisen, jokaisen ihmisen juuri sellaisena, kuin hän on.

Kuusi avaa Alfa-kurssin ensimmäisellä luennolla

Ennen paluutaan Jari Kuusi pitää Alfa-kurssin ensimmäisen luennon Hervannan kirkossa keskiviikkona 6.10.
- Luennon aiheen voisi tiivistää Jeesuksen sanoihin ”Minä olen tie, totuus ja elämä”, joiden myötä käsitellään kristinuskon perusasioita. Tarkoitus on avata uskoa ja herättää kiinnostusta sitä kohtaan, Kuusi sanoo. – Olen itsekin käynyt Alfa-kurssin aikoinaan ja toiminut silloin tällöin niissä opettajana. Varmasti tälläkin kertaa pohditaan, mikä voisi olla elämän tarkoitus kristillisen uskon näkökulmasta, hän lisää.
Kuusi asettuu Tampereen seudulla asumaan Kangasalan Ruutanaan.
- Minulla ei ole erityisiä odotuksia uutta kotiseutuani kohtaan. Ehkä enemmänkin pohdin sitä, mitä itse kykenen antamaan tamperelaisille. Harrastan juoksua, ja se onnistuu hyvin Kangasalan ja Tampereen maisemissa. Ehkä löydän tieni myös johonkin kuoroon, Kuusi pohtii. – On mukava palata Tampereelle. Se on lapsuuteni ja nuoruuteni kaupunki ja jos Jumala suo, myös päätän työurani siellä.

bottom of page