top of page

Kisapuistoon päiväkoti 240 lapselle

Näkymä Kisapuiston päiväkodin etuovelle. Viitesuunnitelma: Arkkitehtitoimisto Avario Oy.

Kisapuiston koulun ja päiväkodin vanhalle tontille Etelä-Hervannassa rakennetaan uusi päiväkoti.
Rakennustyöt alkavat lokakuussa, ja suunnitelman mukaan päiväkoti on käyttökunnossa alkuvuodesta 2024. Taloon tulee tilat 240 lapselle.
Koulu suljettiin 2017 ja päiväkoti 2019 vakavien sisäilmaongelmien vuoksi. Uudisrakentamiseen päädyttiin, koska olemassa oleviin rakennuksiin ei pystytty toteuttamaan määräysten ja asetusten mukaista ilmanvaihtojärjestelmää. Rakennus purettiin talvella 2021.
Päiväkoti toimii tällä hetkellä väistötiloissa Kanjonin siirtokelpoisessa päiväkodissa ja koulu Pelipuiston Lähipalvelukeskus Oy:n tiloissa.
Ison päiväkodin rakentamisen taustalla on alle 5-vuotiaiden lasten määrän ja hoitopaikkojen tarpeen kasvu Hervannassa ja koko Tampereella.
Hervannassa on jouduttu sulkemaan muitakin päiväkoteja sisäilmaongelmien vuoksi. Lisäksi kaupunki on päättänyt luopua Pallopuiston ja Satoramin päiväkodeista, kun uusi päiväkoti valmistuu.

Sirpa Koivu

14.9.2022

Hoivatilat Oy toteuttaa

Kisapuiston päiväkoti toteutetaan vuokrahankkeena. Tarjouskilpailun voittanut Hoivatilat Oy suunnittelee ja toteuttaa hankkeen sekä vuokraa kiinteistön Tampereen kaupungin käyttöön 20 vuoden ajaksi hankkeen valmistumisesta alkaen.
Rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy.
Päiväkodin toteutuskustannukset ovat rakennuttamisen, suunnittelun ja rakennustöiden osalta yhteensä 8 900 000 euroa. Päiväkodin kokonaisvuokra on yhteensä noin 610 000 euroa vuodessa.
Hoivatilat Oy vastaa koko palvelukokonaisuuden tuottamisesta sekä kiinteistön käytettävyydestä ja ylläpidosta koko vuokra-ajan.
Päiväkodin suunnittelukilpailun voitti Arkkitehtitoimisto Avario Oy.

Pihasta tulee suojaisa

Päiväkodin tontti sijaitsee puiston ja kevyen liikenteen väylien välissä. Puisto on otettu osaksi päiväkodin piha-aluetta.
– Kisapuisto aidataan ja säilytetään luonnonmukaisena. Esimerkiksi nykyinen puusto on tarkoitus säästää, kertoo hankepäällikkö Elina Suikki Hoivatilat Oy:stä.
– Myös piha-alue muuttuu kokonaan. Se aidataan, sinne tulee täysin uudet kalusteet ja pinnoitteet.
Päivähoidon tilat sijoittuvat kahteen kerrokseen ja ne ovat esteettömät. Kaikki tilat on suunniteltu iltakäytön mahdollistaviksi, ja tästä syystä liikuntasaliin tulee erillinen sisäänkäynti.
Viime kesänä uutisoitiin päiväkotien paahteisista pihoista ja lasten turvallisuudesta.
– Tästä on paljon ja huolella keskusteltu päiväkotiemme suunnittelussa. Siksi Kisapuiston päiväkodin piha-alueelle istutetaan puita ja rakennetaan katoksia, jotta saadaan lapsia ja henkilökuntaa suojaavia varjopaikkoja, Elina Suikki lupaa.
Hoivatilat toteuttaa myös Härmälän rannassa palvelukorttelin, johon tulee monimuotoista asumista ja kasvavaa aluetta palveleva päiväkoti. Alueen rakentaminen on jo aloitettu.

bottom of page