top of page

Kotimainen sähköpotkulautayritys toi palvelunsa Hervantaan, Vuorekseen ja Kaukajärvelle

Nyt Hervannassa, Vuoreksessa ja Kaukajärvellä pääsee huristelemaan sähköpotkulaudoilla.

Satu Lepistö

5.5.2021

Pari viikkoa sitten Hervannan, Vuoreksen ja Kaukajärven katukuvassa alkoi näkyä sinisiä sähköpotkulautoja, kun suomalainen sähköpotkulautojen yhteiskäyttöpalvelu Joe Scooter toi palvelunsa kuluttajien ulottuville Tampereella.
- Kaikkien Joe potkulautojen kunnostus, testaus ja ohjelmointi suoritetaan Tampereella, ja halusimme aloittaa alueelta, joka on lähellä tuotantoa, kertoo palvelua tarjoavan Saloonius Oy:n toimitusjohtaja Ville Haapasalo.
Haapasalon mukaan se, että tamperelaisilla on kokemusta sähköpotkulautojen käytöstä madaltaa kynnystä ottaa myös Joe Scooterin sähköpotkulaudat käyttöön. Tampereella on jo parin vuoden ajan toiminut kaksi alan yritystä, saksalainen Tier ja ruotsalainen Voi, joiden rinnalle Joe Scooter on halunnut nyt tuoda kotimaista tarjontaa.
Kuten jo aiemmin tutuiksi tulleilla palveluilla myös Joe Scooterilla laudat kerätään henkilöstön puolesta tarpeen mukaan ladattaviksi.
- Lautoja on ollut alkuvaiheessa käytössä muutamia satoja ja kokonaismäärää on kasvatettu tasaisesti, Haapasalo toteaa.
Tamperelaiset ovat jo ottaneet sähköpotkulaudat omakseen, mutta alaa on arvosteltu sähköpotkulautojen lyhyestä elinkaaresta.
- Haluamme olla osana parantamassa liikkumisen ympäristöystävällisyyttä pidentämällä tätä elinkaarta, sanoo Haapasalo. – Siksi jokainen turkoosin teippauksen saanut lautamme on ollut aikaisemmin yhteiskäyttölautana jossakin päin Eurooppaa. Emme sulje kuitenkaan pois tulevaisuudessa myös uusien sähköpotkulautojen käyttöönottoa osana palveluamme.
Laudat toimivat tamperelaiselle jo tutulla mallilla. Sähköpotkulaudan saa käyttöönsä lataamalla sovelluksen ja maksamalla aloitusmaksun ja käytöstä minuuttitaksan mukaan.
- Kotimaisuus- ja pirkanmaalaisuusasteemme on varmasti alan korkein. Yritys työllistää Tampereella 15 henkilöä kokopäiväisesti, Haapasalo kertoo. – Tulemme laajenevaan Suomessa myös muille paikkakunnille ja haluamme olla vuoden sisällä Suomen suurin yhteiskäyttöpalveluita tarjoava yritys Suomessa käytössä olevien lautojen määrällä mitattuna.

bottom of page