top of page

Lähde Haiharan kesään!

Suosittua puistojoogaa järjestetään tänäkin kesänä Haiharassa torstai-iltaisin 15.6. alkaen. Kuva: Päivi Hirsiaho

Maksuttomat näyttelyt, konsertit, työpajat ja tapahtumat houkuttelevat tänäkin kesänä Kaukajärvelle, Haiharan viehättävään kartanomiljööseen.

Sirpa Koivu

24.5.2023

Näyttelyitä on pitkin kesää ja ne ovat pääsymaksuttomia. Gallerioina toimivat kaksi historiallista rakennusta, päärakennus eli Kartano sekä Talli.

Kartanossa on nyt esillä Markus Lampisen, Paula Ollikaisen ja Hanna Vihriälän yhteisnäyttely Yleisvalo, jonka teemana on valon suunta ja liike, valoa kohti pyristelevät ajatukset ja sen väriä tavoittelevat sävyt. 

Samaan aikaan Tallissa on avoinna Sara Hildén -akatemian kuvataiteen perusopetuksen nuorten lopputyönäyttely. Esillä on maalauksia, valokuvia, kollaaseja, sarjakuvaa sekä liikkuvaa kuvaa. 

Haihara Jazz heinäkuussa

Kaupungin koordinaattori Aliisa Piirlan mukaan Haiharan tarjonta noudattelee tänäkin kesänä aiemmin hyväksi todettua mallia eli mukana ovat puistokonsertit, lasten taidepajat ja vaihtuvat näyttelyt.

– Perinteisiin Puistokonsertteihin on valittu esiintyjiä, joiden ohjelmistossa on viihdemusiikkia ja ikivihreitä. Kovasti on yritetty saada esiintyjäksi myös harmonikkayhtyettä. Toivottavasti onnistumme, harmonikkamusiikkihan on monien mielestä oikeaa kesämusiikkia.

Puistokonsertit on tarkoitettu kokeneille esiintyjille, harrastajabändeille, -kuoroille ja muille musiikintekijöille. Niitä on eri puolilla kaupunkia kymmenittäin. Haiharassa konsertit pidetään keskiviikkoiltaisin kello 18 Valjasvajan luona, vastapäätä Kahvikamaria.

– Keskellä kesää eli heinäkuussa on taas luvassa suosittu ja odotettu Haihara Jazz, Piirla lupaa.

Vilttikirppis tulee taas

Viime kesänä Haiharassa kokeiltiin vilttikirppistä, jolloin kirpputorimyyjät voivat tulla tietylle rajatulle alueelle myymään tuotteitaan.

– Viltti levitetään nurmikolle ja sille sitten omat tuotteet. Kaikki tapahtuu omatoimisesti. Kirppis oli todella suosittu ja sitä toivottiin täksikin kesäksi, Piirla kehuu.

Vilttikirppis levittäytyy nurmikoille lauantaisin heinä- ja elokuussa.

Lapset ja lasten taidepajat valtaavat Haiharan heinäkuussa. Pajat on tarkoitettu koko perheelle, ohjelma on toki lapsille suunnattua. Lapset pääsevät kokeilemaan eri tekniikoita taideluomuksissaan. Pajoissa hyödynnetään myös kierrätysmateriaaleja.

Taidekeskuksen pihapiiristä löytyvät myös Haiharan Kahvikamari, Haiharan nukketeatteri, Kesäteatteri Lysti sekä Runebergin mökin taide- ja käsityömyymälä, jota pitää Interi ry. Haiharan vehreä puistoalue on kaikkien vapaassa käytössä.

bottom of page